Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, Mirdis napsal:

Sluchadla chce na? Telefonovanie, hudbu, video? Ako najlepsie na apple funguju klasika od nich airpody, zalezi ale ci chce velke musle, ma rad stople? alebo klasicke? 🙂 

Ma vetsi sluchatka na doma,chtel by male na vse co pises.Ale tech origo sluchatek maji vice,kdo se v tom ma vyznat.Takto zatim ma 8,ale k narozkam bude 13 mini,tak by bylo vhodne aby se dali sparovat i s nim🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor na stople nie kazdy ich ma rad, potom su tam este obycajne airpody ( airpod 2019) a podla mna nazaciatok postacia aj ked neviem kolko ma rokov. Airpod pro a airpod 2021 zas lepsie na hudbu lebo neprepustaju hluk z vonku kedze su stoplove. Ale airpody na apple ideal z pohladu komfortu ovladania. Samozrejme cenovo je mozne najst alternativy.

Upraveno uživatelem Mirdis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Bobisky Jak radí Mirdis, čistá instalace jde u jablek i bez instalačního média - zmiňované Option+Cmd+R při rebootu sosne z internetu původní recovery systém pro dané železo, v diskové utilitě dáš "Smazat" celý lokální disk a hned pak tam kupci nahrneš čistou tovární instalaci. Zrovna teď o víkendu jsem si s tím hrál, když jsem zkoušel jak by se na archivním Mac Mini 2010 choval OCLP BigSur/Monterey (...hrozně).

@mlsoun1Spárovat jde "cokoliv na Bluetooth" - ale pokud to přes iPhone nemá hrát hnusně (přes výchozí SBC), je potřeba aby to ve specifikacích mělo AAC kodek (naopak "příplatkový" APT-X u kluka neužiješ, protože ho iOS neumí).

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dal s koupí nového přístroje takové malé předsevzetí, že nebudu používat kryt ani ochranou fólii a telefon si materiálově a pocitově užiju tak, jak byl od tvůrců navržen 🙂 

Udělal jsem analýzu všech dosavadních pádů a myslím, že to dám - nesmím telefon strkat do plytké kapsy od tepláků a telefon nesmí být volně ložený ve vozidle - jinak mi telefony nepadají.

Máte osobní zkušenosti, co surový přístroj vydrží, jaké pády u vás telefon absolvoval?

P.S. Koupil jsem ochranný silikon, který mám v úmyslu tahat jen na hory a kolo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention=23865]moco[/mention] vydrží hodně bych řekl. Poslední iPhony (12,13) mi několikrát ošklivě spadly - v koupelně na dlaždičky, v obchodě pro placení na zem a jediná známka je lehce otlačenej roh toho rámečku.
Jediný co mě štve je miliarda mikroškrábanců na displeji, to jsem fakt u jinýho telefonu nezažil.

@Frantik kolik jsi jich sám měl?

Za celej život jsem nikdy na žádným telefonu neměl kryt ani folii, displej jsem rozmrdal jednou, když jsem s Honor 8 spadl na schodech zatímco jsem měl telefon v ruce...šel displejem přímo na hranu schodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přestože se poslední rok pohybuju v drsnějších podmínkách, tak svoje 12 mini nosím odhadem 50% času v kapse bez šprcky; Před tím přes 4, 5s a 5SE zásadně "au naturel" a zatím ani škrábanec - a že těch pádů bylo. I drahá a kluk už se s tím naučili netřískat, akorát holka dobytek mívá svoje staré SE do 2 týdnů od opravy křápnuté bez ohledu na obal - takže dokud na to budou levné díly, novej nedostane, je plnoletá a bude si na to flikování přispívat z brigád. Každopádně čím větší a těžší matlafon v pracce, tím větší šance že upadne a rozkřápne se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nosím bez krytu i folie, přesně z toho důvodu jak jsi psal, užít si to tak jak to bylo navržený. Dřív sem měl telefony v různejch mil-spec krytech a já nevím co ještě, ale ten telefon pak vypadá strašně a navíc je o docela nezanedbatelnej kus větší. Navíc telefony většinou nosím dokud fungujou, takže u mě nehrozí ztráta resale value při případném prodeji, ani je neposouvám dal v rodině nebo tak, prostě dokud funguje tak ho používám, obecně u mě telefony dostávají docela bídu, nošení v kapse s klíčema a různým bordelem, v zadní kapse si na něj sedám apod., dost často ho používám i při manuální práci kolem domu, v lese, na autě, v práci apod. Dokonce sem se ho naučil, teda jenom doma, odkládat displejem dolu, protože mě štvalo jak se kýval oproti starším modelům co měli čočky foťáku ještě zapuštěné. Bonus je že jde mnohem líp vytáhnout z kapsy třeba v autě. Minus je že se me občas přepne do tichýho režimu tím hardwarovým přepínačem, ale nestává se to zase až tak často aby mě to nějak víc iritovalo. Stejně tak ho tahám z kapsy pocitově mnohem míň, prostě když je riziko že by se mohlo něco stát, rukavice, mnohem větší okolní bordel apod., tak to vyřídím pozdějí, 99% případů těch pár minut počká. A celkově až na větší množství mikroškrábanců nikde zatím žádnej větší zásek, poslední telefon co mě umřel pádem bylo první SE, ale to me vypadlo z kapsy mikiny když sem nakládal věci do auta, nevšiml sem si toho a telefon si autem přejel, ano da se i takový lidé existuji, navíc telefon dál fungoval, jen teda sklo displeje nebylo úplně v kondici... Takže za mě, asi v pohodě.

Edit: Od jabka sem měl SE, 6s, X, teď 11. To Xko bych měl do teď kdyby displej jednoho dne nevyhodil zelenej proužek přes celou výšku, ale mam ho někde zahrabanej jako "záložní". A 11 mam cca dva roky tuším, takže ho ještě něco čeká

Upraveno uživatelem Gres
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...