Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

To chce správnou klávesnici, která umí napovídat a učit se podle toho jak člověk píše. Už od dob Androidu používám Swiftkey. BTW není třeba se bát, že by doinstalovaná klávesnice (jakožto nesystémová aplikace) mohla někam posílat třeba zadávaný hesla. Když se někam zadává heslo, tak se to přepne na nativní klávesnici. Pozor je potřeba dát při kopírování textu, ale to už je zase na uživateli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, miguel napsal:

Vdaka, ten poznam. Ale 13 dolarov mesacne im nedam, keby boli poslednou apkou na tejto planete. Tieto "subscription" su pre mna obycajnym vytahovanim penazi z vreciek ludi.

No imo tyto a jiné "subscriptions" jsou jednou z největších změn ve světě normální spotřebitelské technologie za poslední dobu. Pamatuju si dobu, kdy jedno CD stálo pětikilo a to byla průměrná mzda řádově níž než dnes. To samé filmy na DVD nebo kazetách... Jasně, ta roztříštěnost není pohodlná a aby člověk měl skutečný výběr, tak toho musí platit víc. U dat máme pořád celkem férovou možnost výběru, kde se každý dokáže rozhodnout co využít a co ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za tipy. Počkám, až se tu objeví něco v bazaru a zkusím. 

Ještě dvě otázky - stačí 64 GB úložiště u základního 12 mini pro nějaké běžné použití? A jak je to s baterií u použitého telefonu - bývají v nabídce i s cca 80% - jak dlouho reálně vydrží? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, j.e.n.i.k.82 napsal:

Ještě dvě otázky - stačí 64 GB úložiště u základního 12 mini pro nějaké běžné použití? A jak je to s baterií u použitého telefonu - bývají v nabídce i s cca 80% - jak dlouho reálně vydrží?

12 mini 64 GB jsem sám zvažoval a nakonec po zdrcujících recenzích o výdrži baterie jsem sáhnul po 13 mini 128 GB. Dnes bych preferoval 256 GB, ale to už bylo mimo budget. Pokud se rozhodneš pro 12 mini s 80% baterkou, nepřežiješ do večera bez nabíječky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iCloud:

Možná někomu ušetřím starosti s řešením problémů, které mi v lednu nastaly. 

Od začátku roku (možná po upgradu) mi, jako správci rodiny, začali strhávat veškeré předplatné od rodinných příslušníků z mého účtu a současně mi začaly chodit jejich faktury na e-mail, kde figuruji jako odběratel.

Volal jsem na podporu a tam mi neporadili.

Nicméně jsem se proklikal přes Apple ID na rodinnu a objevil jsem asi novou funkci "sdílení nákupů", tak jsem to snad vyřešil vypnutím. Stalo se to asi po instalaci nové verze iOS (?). 

Tak si to radši zkontrolujte. 

 

Může mi někdo erudovaný potvrdit, že jsem to vyřešil ? :)

 

IMG_0867.jpg

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím  zkušené a znalé kolegy o radu ohledně Apple Watch SE Cellular:

Zadání od ženy znělo : koupíme děckám chytré hodinky ze kterých budou moci volat a budou dostupní, aniž by u sebe měli (kluk 3. třída, holka 6. třída) mobil, podívej se na něco. Podíval jsem se, vyloučil jsem dětské noname na druhou SIM (myšleno fyzickou i virtuální, prostě další číslo) a zbyly mi jen jabka - jen podotýkám že dcera má Iphone, kluk poděděný Samsung (který víceméně není v provozu/avšak číslo je placeno v rámci skupiny-rodiny/) a Iphone bude teprve  časem jeho další).

Můj doraz zní: Bude to fungovat (na virtuální SIM k číslům, které mají ve svých mobilech), zejména bude to fungovat u mladého aniž měl fyzickou SIM v Iphonu (který zatím nemá)?...druhou otázkou je, jestli to (i kdyby to fungovalo) není celé blbost a vyhozené prachy...

Děkuji.

 

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kamil.KAby to fungovalo, potřebuješ příplatkovou LTE variantu AW, LTE signál (budeš se divit ale pokrytí není zdaleka všude v dostatečné kvalitě a anténka taky není žádné terno), operátora který to dlouhodobě nesabotuje (tj. NE Vodafone CZ) a u děcek tarify ke kterým si za tu virtuální AW SIM můžeš připlatit (dřív byl nutný i samostatný iPhone s vlastním AppleID, od předloňska už prý to jde zprovoznit i přes "rodičovský" iPhone). Každopádně kromě mizerného signálu a zvuku (vestavěný mikrofon+reproduktor k hlavě rozumně nedáš) pak u AW obecně počítej i s o cca 1/3 zkrácenou výdrží iphonu - a v případě samostatného LTE provozu i s dramaticky kratší výdrží baterky v AW (tj. chcípnou vždycky dřív než mobil, teda pokud nejde o veterána s polomrtvou baterkou), přičemž funkčnost toho "nesmyslu za nesmysl" zdaleka nedosahuje běžného mobilu. Netvrdím že to v tomhle režimu (třeba "na krátký trénink") nikdo nevyužije, ale za mě jsou to vyhozené prachy, notabene u děcek - a na případné "mamataxi" argumenty (kterak JE NAPROSTO NEZBYTNÉ mít o potomstvu přehled o poloze + kontakt 24/7) bych  místo APPLE doporučil spíš zkušeného mozkoškraba, protože děcka nejsou zaměstnanci, ani robotci na dálkové ovládání :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, krutor napsal:

Koupil jsem si tady macbook air s m1 a potrebuju k nemu nejaky hub. Ma nekdo nejaky tip? Pry se dost prehrivaji, potrebuju pripojit 4k 60hz monitor, nejake velke usb a usb c nabijeni. Dik 😀

Řešil jsem podobnou věc a vzal jsem Hyperdrive. Nehřeje se, ale nemám 4k monitor.

https://m.alza.cz/hyperdrive-5v1-usb-c-hub-wwcb-stribrny-d7472847.htm?o=19

https://www.hypershop.com/collections/usb-c-hubs/products/hyperdrive-5-in-1-usb-c-hub

Předem upozorňuji, že všechny USB3 huby mají technickou vadu. Jejich provoz může rušit wifi a bluetooth připojených zařízení. Na sběrnici se generují interferenční frekvence a ten krátký kabel je vyzařuje jako anténa. Na internetu toho jsou mraky ve fórech, lidé si dost stěžují.

https://www.usb.org/sites/default/files/327216.pdf

Můj setup...

66EFA2B9-81EA-4E27-95E1-47389F9E5F17.thumb.jpeg.faf42accefb8365ac7f6639eccf165e0.jpeg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Radek124 napsal:

@krutorA ten monitor už máš a nebo teprve plánuješ? Spousta jich dnes má vestavěný nejen ten USB Hub, ale umí i PowerDelivery (napájení noťasu) po jediném USB-C kabelu.

Bohuzel monitor uz mam dlouho a ma jen HDMI a displayport. Mel jsem klasicky desktop a notas, ktery chci nahradit tim jednim macbookem. 🙂

@tmxHyperdrive vypada super, ale je trozku drazsi nez jsem cekal. O tom ruseni jsem jeste neslysel, mam v planu bluetooth mys, klavesnici a wifi. Pokud by mel hub i ethernet port, tak klidne muzu pouzit kabel.

Asi si stejne budu muset priplatit, vypada ze ty levne to nezvladnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...