Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

@Jerryl Do Iphone SE jsem dával Ampsentrix plus baterii a bylo to poznat na lepší výdrži. Ampsentrix dodává baterie opravnám, není to fejk. Z Ebay nebo Aliexpress bych ale žádnou extended baterii nekupoval.

https://www.iswap.cz/iphone-6s/ampsentrix-plus-baterie-2200-mah-iphone-6s/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za podnětný názory

já to pro sebe shrnu

A) výměna za originální baterii v autorizovaném servisu - 

koukal jsem na to a cena 1300 by se mi zdála přijatelná, že bych se s tím nemusel s.át a riskovat destrukci.

Zde bych uvítal ještě potvrzení, jestli to nefunguje u iphonu stejně jako u auta, že 1. akumulátor vydrží 10 let ale když koupím nový, tak vydrží už jenom 4 roky.

B ) Výměna za neorigo baterii - levnější s nejistým výsledkem

C ) Výměna telefonu je poslední možnost a SE2022 by se s přimhouřením oka asi dal akceptovat.

Takže zatím A nebo B ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje osobní zkušenost je výměna vlastní silou u starých telefonů (youtube návody jsou téměř na všechno). Rozhodně nesouhlasím s tvrzením, že akce B má nejistý výsledek. Nový telefon se dá koupit vždycky, to je ultimátní záložní plán. Baterka občas teda nešla odlepit, ale to se vyřešilo pomocí zubní nitě a trochy trpělivosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo, mě se také většinou podle videonávodů skoro všechno povedlo.

I když nejsem úplný kopyto, tak zmiňuji skoro. Když jsem měnil baterku v ipadu, tak to odnesly 4 řádky displeje, které přestaly ukazovat. Prostě tu a tam se nějaký šotek vloudí a to si pak člověk připadá jako pitomec, protože předpokládaná úspora je rázem v čudu a přístroj na odpis.

Ale to jen tak naokraj 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi díky za rady.

Nakonec to dopadlo proti mému přesvědčení i těm radám, ale snad jsem to nepodělal moc.

Rozhodl jsem se pro výměnu za (dle popisu) originální baterku, ale když jsem dorazil k prodejci, tak zrovna na můj model ji neměl, prej do měsíce. To jsem psychicky neunesl, protože s tim telefonem se už nedá fungovat a hlavně jsem byl také strašně nadrženej na tu vlastnoruční opravu.

Co vám budu povídat, koupil jsem v nejbližším obchodě, kterej byl schopný baterku ihned dodat, což byl Mironet a nějaká šunt baterka za 200. 

Už to mám vyměněný a i když z toho nemám nejlepší pocity, tak jsem se něco přiučil a když bude třeba, tak to zvládnu zase. Jsem docela zvědavý, jak se ta nová baterka bude chovat.

Mějte se

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakci.

Vím, že tomu stejně jednou neuniknu. Už teď jsem zvažoval nový tel. Ze současných modelů se mi nejvíc líbí 13mini, protože mám rád kompaktnější přístroje do kapsy a asi to také bude poslední mini.

Můžu se zeptat na reálný provoz s faceID? Já totiž telefon využívám dost v autě jako navigaci a na hudbu, takže do něj za jízdy občas musím ťuknout. Umístěný ho mám horizontálně na výdechu klimatizace uprostřed palubky ve výši prsou na délku paže šikmo od obličeje. 

S TouchID šáhnu a odemknu. Zvládlo by to i faceID?  I když je možný, že do tý doby vyměním auto, které už konečně bude umět zrcadlit telefon.

K sluchátkům u IP8 dávali přechodku z lightning na jack, ale dost mě to otravovalo. Funguje to i dnes?

Díky za odpověď

 

Jinak touch ID i faceID je z hlediska bezpečnosti vcelku naprd.

Zrovna včera jsem viděl film, jak ženskou střelili do nohy a vzali jí mobil. Jak se svíjela na zemi, tak jí namířili telefon do ksichtu a měli přístup. Jediný řešení, jak faceID vyřadit, je v tý reklamě na Fio s Kozubem a včelama :)

A jedna ze života

Kamarádovi jeho, nyní už bejvalka, vlezla do ajfounu tak, že si ve spánku půjčila jeho palec.

To jen dokládá, že člověka neohrožují moc často teroristé se zbraní, ale spíš jeho nejbližší okolí.

Zlatej pin

 

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FaceID jsem nechtěl z jediného důvodu a to přesně jak píšeš, kvůli umístění v držáku na výdechu klimošky. V autě s tím není žádný problém, ťukneš do něj a jakmile se koukneš na telefon, je odemknutý. Dokonce se telefon odemkne i když mám sluneční brýle (je možné, že mám nějaké laciné skla, nevylučuju).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U FaceID je potřeba se přímo podívat na telefon, v momentě, kdy oči směřují mimo, se telefon neodemkne. Takže nehrozí, že by ti někdo strčil telefon před obličej a on se hned odemkl. A nevím, jak u 13, ale u 12 a 12 pro nefunguje FaceID v režimu “naležato.”

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JerrylTouchID ani FaceID je jenom záležitost komfortu a rychlosti identifikace (ne bezpečné autentizace, ke které je čas od času + třeba po rebootu vyžadován i skutečný PIN) toho kdo ten mobil/tablet drží v ruce. Mimochodem, existují celé skupiny profesí pro které je FaceID nepraktické - např. felčaři/chirurgové/anesteziologové u kterých je velkou část dne vyžadována rouška, podobně jako je TouchID nepraktické pro změnu u pracujících v rukavicích, prostě každá zkratka má svoje mouchy. Každopádně u mobilu v (rozumně natočeném) držáku by snad v autě problém nastat neměl - teda kromě varianty že ho tam zapomeneš viditelně zastrčený a nějakého "nezávislého dodavatele servisních dílů" to přiměje k vysklení okýnka :ph34r:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Face ID lze nastavit pro sluneční brýle ("vyžadování pozornosti") i pro roušku, z objektivních důvodu nelze tyto nastavení používat současně 🙂

U iPhone 14PRO lze odemknout telefon i v horizontální poloze

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U 13 mini funguje odemykání i "naležato".   Jinak pokud máte strach, že telefon někdo odemkne vaším obličejem, ( vyřazení Face ID ) stačí chvilku podržet talčítko Volume + Boční tlačítko. Touhle kombinací se telefon vypíná, ale zárověň chce vždycky pro návrat do normálního režimu vložit PIN.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...