Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Hasno, ve svetle povidacek o malych motorech a xenonech v minimercedesu je to, co tu pises, fakt komedie, srry.

Je mi jedno, cim to je, kde presne ta chemie vznika, ale pred iP4 jsem stridal telefony co pul roku, v cenovym rozpeti od 7K po nekonecno (za telefon, ne sperk, takze zadny Vertu apod.), zatimco iP4 mam skoro dva roky, je potlucenej, vosklivej, ale jsem s nim maximalne spokojenej a dalsi tel bude taky iPhone. A fanda Applu nejsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele Hasňo, spousta zdejších nemá problém otočit několikrát do roka "naprosto neinovativní" hodinky za kilo a víc a pak je servisovat dráž než Mercedes. S tím nemám problém - stejně jako nemám problém pochopit, že hračky od jabka stojí určité prachy, díky kterým ale nepotřebuju několikrát do roka řešit koupi nového železa (mobil, desktop, notebook, tablet...) - a zbývá mi tak víc peněz třeba na hodinky, auta a další "egoinvestice". Jestli tě tak moc prudí "nedostatek inovací" a "adaptéry" u jabka, proč plýtváš ostrovtipem ve vlákně "Apple" a nekoupíš si svobodně další křapku od Samsungu, Nokie a nebo jiného Asiata?

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne. Bavim se dobre. Hele, ja nejsem zadny fanboy kohokoliv, vsak jsem psal, ze jsem cekal s cim vylezou a uvazoval o koupi, jestli to bude dobrej deal. Ale kdyz vidim maskaradu, tak ze proste bavim. Neber to tak vazne. Nicmene kdyz to clovek postavi vedle SIII, nebo Note II, tak se neubrani uvaze o tom, kdo je tady vlastne "inovative". Ty jejich velkohube slogany vypadaji ve svetle dnesni situace iP5 vs Sii vs Lumia 920 vs Razr HD jako spatny vtip. "Twice as fast, for half the price", "The fastest, most powerful iPhone yet.", "More to love, less to pay", "This changes everything. Again.", "It's the most amazing iPhone yet." Apple si za to muze sam. Hrajou machry jak jsou nejlepsi v celem znamem vesmiru a kdyz konecne po dvou letech vylezou s novym telefonem, ktery je navic jediny, ktery maji na starosti, tak jsou k smichu. Jedina inovace jejich jedineho telefonu v tak dlouhem casovem obdobi je pro nejvetsi spolecnost v Americe zalostny vysledek, navic kdyz se nakonec jedna o tak zalostnou inovaci. To se pak nikdo nesmi divit, ze se tim lidi bavi. Je to jedno, me proste ta Applovska omezeni, ty jejich priprietarni konektory, rozbitne skla, mekka hlinikova eloxovana zada, ktera po pul roce budou vypadat jak spodni kryt motoru na formuli 1, to prodavani pocitu vyjimecnosti za velke chechtaky, ta absence one vyjimecnosti, ta slepa vira uzivatelu, ze tohle je jedine fungujici reseni, to poslusne akceptovani nabidky, at uz je jakkoliv nestoudna, protoze proste jina alternativa neni, to vsechno mi na chuti utratitr u nich penize neprida. V souctu je to vlastne docela odpudivy balicek. Ale vhledem k sirce nabidky a mnozstvi jinych moznosti me to nesere, jen se mi to stara o zabavu. A jelikoz je patek, a ja mam gadgety vseobecne rad, tak se bavim. Nebo mozna je na potrebe ctyrech adapteru pro novy, s nicem nekompatibilni, konektor neco "magical"....kdo vi.

 

Edit: Tohle mi neda. Dalsi prispevek, nez jsem to dopsal a hned takova trefa. Na jedne diskuzi nekde na Engadget, nebo kde to bylo, nekdo plamenne obhajoval absenci SD slotu, jako ze je dobre, ze to tam neni, ze by to tam nikdy nechtel, protoze na boku by byla dira a podobne, no p...l nejvetsi, vsichni tam padali ze zidli. A uz je to tady taky! A k tomu ohaneni se penezma, jako ze zase blba socka nadava a zadarmo by brala. Ale o to mily priteli prece vubec nejde. Na tomhle foru ma na to Jabko kazdy, to ti garantuju. Cely muj prispevek byl o necem naprosto jinem. Novy konektor neprinasi vuci USB naprosto zadne vyhody, krome stranove simetrie. Neni tedy duvod, aby pouzili jine reseni krome zahledenosti do sebe. Jako ze EU prichazi s hroznyma kravinama, standardizace komunikacniho a nabijeciho rozhrani pro mobilni telefony a ted uz i mnoho dalsich zarizeni, byl jeden z mala rozumnych napadu. A se socializmem na me nechod, na to nemas. Ja se s kapitalizmem biju na svoje vlastni triko od svych sestnacti.

Jsem rád, že se dobře bavíš. Jen nechápu, proč máš potřebu sdělovat lidem, že jsou jednoduší a oblbnutelní, když nemáš jejich zkušenost, a z mého pohledu nevíš o čem píšeš. Jsem na Apple platformě od roku 92 a mám i dost zkušeností s Windows, abych mohl zcela zodpovědně říct, že život s Applem je uživatelsky mnohem příjemnější, i když občas přináší určitá omezení, která, a to Tě asi překvapí, mi jako uživateli vůbec nevadí. Já si nemyslím, že na iPhona nemáš peníze, ale myslím, si, že pokud nemáš osobní zkušenost, jak může fungovat OSX ucelený a propojený systém (myslím propojení a sdílení všech compů doma, v práci, iPady, Iphony, Apple TV atd.), nemáš nárok někomu říkat, že je omezený, neboť nevíš, která bije:-). A zvláštní je, že ve vlákně o Androidu žádný Apple user neříká diskutujícím, že jsou pitomí. Neboť orel much nelapá:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Dantechno: Většině kolegů co znám mobil "nevydrží" ani rok (a docela to koreluje s faktem že si pořizují většinou Samsungy a HTC za 6-8 litrů a že jim možná občas "vzteky upadnou na zem"), každej rok škemrají na střídačku o novej notebook a nebo desktop (který spíš než morálním zastaráním trpí "zahníváním" neudržovaných Windows). Připouštím že ta "nutnost" je u nich podobná spíš nám tak dobře známé "akutní potřebě nových hodinek" - ale sci-fi to bohužel není...

 

 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SD slot pochopim u low-end zariadeni, ktore ponukaju max. 8GB ("vlajkove lode" smasungu, sony, htc a pod maju tak 16GB, par vynimiek 32) a SD je jedinym riesenim rozsirenia pamate. U Apple si mozes vybrat 16, 32 a 64 GB internej pamate, tak naco tam este pchat pomalsiu SD kartu? Ohananie sa peniazmi je najcastejsim argumentom applehaterov - za menej euro mozem kupit ovela "lepsi" a "vykonnejsi" mobil. A ano - blba socka nadava a zadarmo by brala a cusala, kto socka nie je a potrebuje, tak kupi a pouziva a tych par korun neriesi. Mat na jablko a mat na jablko su dve rozne veci - ano, 600,-? naskrabe takmer kazdy, ale pre niekoho to mozu byt dlhodobe uspory (napr ako ked sa riesia hodinky za 10k CZK), pre ineho drobna suma.

To, ze vacsina pouziva micro USB neznamena, ze je to lepsie riesenie. A oproti novemu konektoru ma velmi vela nevyhod.

No a k socializmu v hlavach - pre mna je socan kazdy nepolitik, kto riesi peniaze inych (myslim beznych ludi), komentuje, ako a naco boli investovane/minute a obzvlast ak k tomu pridava hanlive privlastky (jablkon, iovca a pod.). To bezne riesis aj majitelov BMW, Mercedesov a drahsich aut, alebo tych co za porciu husacej pecene zaplatia ako za 10 kil majky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

boo-beek: Co sem pletes MB a xenony?? Argumentuj v ramci tematu. Kdybys nenapsal tu prvni vetu, tak zbytek chapu. Libi se ti to, mas to tak rad, pohoda, jazz. Nemuzu rict ani popel.

 

Radek124: Krapku od Samsungu? Mel jsi treba SIII v ruce? "Nokii nebo jineho Asiata"? Tomu nerozumim. Nokia je Asiat asi jako Apple, ten to taky dela tam. Nehlede k tomu, s Asii se v tomhle oboru musime naucit zit. Ja o zadnem mobilu vyrobenem v EU nevim.

 

decebal: "...nemas jejich zkusenosti, neviz o cem pises." Glosoval jsem to Kimmelovo video. Videl si ho vubec? "..nemáš nárok někomu říkat, že je omezený, neboť nevíš, která bije:-)." Videl jsi to video? O tech to teda klidne rikat muzu. Btw., ty pouzivas Apple TV? "..A zvláštní je, že ve vlákně o Androidu žádný Apple user neříká diskutujícím, že jsou pitomí." Vlakna o Androidu na siti jsou naopak plna fanboys od Applu. Tady na foru se to pravda nedeje a ja uz se taky polepsim a koncim. Ale tady mi neslo o to, ze Android je lepsi nez Apple, zamerne jsem slovo Android ani jednou nepouzil. Tady slo o diskuzi o novem iPhonu, na ktery jsem cekal, o kterem jsem si rikal, ze bych si ho snad mohl koupit a se kterym to dopadlo tak, jak to dopadlo. Diskutoval jsem zamerne pouze negativa Jablek a zamerne jsem nevyzdvihoval jakykoliv jiny system. Tam je samozrejme negativ taky dostatek. Snazil jsem se neflamovat a drzet se tematu Jabka. Plus komentar k videu, kde je paradni vzorek useru Applu ze Statu. Takze asi tak.

A tu posledni poznamku o orlovi a mouse sis mohl radsi odpustit, to je levne a navic to neni pravda. Trochu odbocka, jejich business model je neoddiskutovatelne skutecny orel. Mamut. To je na Nobelovu cenu a tady skutecne klobouk dolu. Udelali neskutecne prachy a to neni samo sebou. Image making, marketing, targeting, design, distribution,... v tom vsem jsou naprosta svetova formule jedna a vsichni se od nich muzou ucit. A to naprosto nemyslim ironicky.

 

Jaem: No, k tvemu prispevku nemam celkem nic, tezko na ten myslenkovy chaos reagovat. Ale jedna vec by me zajimala. Jake jsou ony nevyhody, tedy onech mnoho nevyhod, jak pises, mikro USB ve srovnani s lightning konektorem, krome toho, ze Lightning je stranove symetricky a jde zastrcit v obou orientacich. Moc jsem to zase nestudoval, nejsem tak znaly Apple vychytavek a mohlo mi samozrejme neco uniknout.

 

Moty123: Jo, uz nebudu dale sypat sul do ran. I kdyz tohle nebyl flame, nepropaguju zadnou jinou staj, ani jsem tu nezminil tu svou. Ja jsem vubec nechtel zacit o tom, o cem tady porad dokola toci Jaem, prachy, zavist, vysoka cena, penize jinych, majitele drahych aut, pecene husy vs pastika,.. to jsou typicke nabojnice flejmu a nestoji mi to ani za reakci. Me zajima proste nazor Jabkaznalych. Treba i na ten iP5. Na to, ze je to prvni nove Jabko po tolika letech tu bylo sakra ticho po pesine. Trochu jsem je popichnul, pri prilezitosti iP5 napsal, co mi vadi a cekal jsem, ze ty predestrene, pravda povetsinou negativni a mirne provokativni, teze treba nejak vyvrati, nebo me vyvedou z omylu. Proste pokec. No nedockal jsem se niceho, krome "me se to tak libi", ok, nic proti, pohoda, a synchronizace dat v iSystemech pres vsechna zarizeni. OK, to muze fungovat, pokud clovek pristoupi na iTunes a tu jejich vnitrni filozofii. Ja temer nesynchronizuji, co potrebuju vsude je na siti, zbytek nutne chci drzet oddelene. Kdybych zesynchronizoval soukromy notas a pracovni notas, tak nevim nevim. :-) :-) Ale chapu, ze pro nekoho to muze by naprosto nepostradatelna funkcionalita.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. A zvláštní je, že ve vlákně o Androidu žádný Apple user neříká diskutujícím, že jsou pitomí.

 

Tak si to tam trošku víc počti.Ikdyž teď nevím,jestli to bylo v androidu,nebo v sekci vybírám mobil a nebaví mě to,ale přišel tam rýpat Montemar a byl velmi rychle vykázán,takže není pravdou,že do androidu nechodí nikdo rýpat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasno, me slo o to, ze plno lidem prijde maly auto s malym motorem v plny palbe jako kravina, rekneme, ze jsou to specificke preference.

Plno lidi tu z nejakyho duvodu preferuje iPhone, potazmo apple, a byt tu ty duvody rozepsali, Ty pises jako hysterickej hater. Tvoje duvody, ktere Te vedly ke koupi MB, se mi muzou zdat (a zdaji, az na ta norska specifika) prasteny, ale takhle tam po Tobe nejdu, dokonce ani nikdo z majitelu velkych premiovek s velkym motorem, ktery v zivote treba moc tisic kilometru v aute typu MB A-kl nenajezdili, stejne jako Ty jsi (predpokladam) moc dni s iPhonem v ruce taky nestravil, proste tu Tvoji volbu respektujeme a argumenty nikdo nepredklada takhle...razantne.

Uz Ti je ta paralela jasna?

Btw, v dobe, kdy jsem si kupoval iPhone, mel jedno zasadni plus oproti mainstreamu (tedy Androidu) - naprosto bezproblemove fungujici synchonizaci z Exchangem i s lokalnim outlookem. Jeste dnesni Samsung Nexus to poradne nedava, zbytek aktualnich androidu moc neznam. Nokia mi v te dobe nemela moc co nabidnout a WP byly... Beta :) A pro telefon, s kterym pracuju, je tohle podstatne dulezitejsi, nez nejaky blby konektory, pametovy karty nebo chybejici dorucenky.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

decebal: "...nemas jejich zkusenosti, neviz o cem pises." Glosoval jsem to Kimmelovo video. Videl si ho vubec? "..nemáš nárok někomu říkat, že je omezený, neboť nevíš, která bije:-)." Videl jsi to video? O tech to teda klidne rikat muzu. Btw., ty pouzivas Apple TV? "..A zvláštní je, že ve vlákně o Androidu žádný Apple user neříká diskutujícím, že jsou pitomí." Vlakna o Androidu na siti jsou naopak plna fanboys od Applu. Tady na foru se to pravda nedeje a ja uz se taky polepsim a koncim. Ale tady mi neslo o to, ze Android je lepsi nez Apple, zamerne jsem slovo Android ani jednou nepouzil. Tady slo o diskuzi o novem iPhonu, na ktery jsem cekal, o kterem jsem si rikal, ze bych si ho snad mohl koupit a se kterym to dopadlo tak, jak to dopadlo. Diskutoval jsem zamerne pouze negativa Jablek a zamerne jsem nevyzdvihoval jakykoliv jiny system. Tam je samozrejme negativ taky dostatek. Snazil jsem se neflamovat a drzet se tematu Jabka. Plus komentar k videu, kde je paradni vzorek useru Applu ze Statu. Takze asi tak.

A tu posledni poznamku o orlovi a mouse sis mohl radsi odpustit, to je levne a navic to neni pravda. Trochu odbocka, jejich business model je neoddiskutovatelne skutecny orel. Mamut. To je na Nobelovu cenu a tady skutecne klobouk dolu. Udelali neskutecne prachy a to neni samo sebou. Image making, marketing, targeting, design, distribution,... v tom vsem jsou naprosta svetova formule jedna a vsichni se od nich muzou ucit. A to naprosto nemyslim ironicky.

Hasňo,

Ty mi tady na mé argumenty, týkající se Tvé uživatelské (ne)zkušenosti argumentuješ nějakým videem. Tady s Tebou diskutují skuteční a živí uživatelé a ty argumentuješ nějakými lidmi z videa, kteří jsou fabulací nějakého komika. Takže to co jsem psal stále platí, píšeš o něčem, co jsi sám nikdy nezkusil. Za tím orlem byl smajlík, ne? Ztrácíš nadhled:-). A Apple TV samozřejmě používám, co je na tom?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bo-beek: Ok, jasny.

 

decebal: Jo jo, dobry, pohoda. Smajlika jsem si nevsiml. Na tu tv jsem se ptal, bo to neni zcela bezne. Ocividne skutecne vyuzivas plneho spektra jejich produktu a sluzeb.

 

A ted teda vy skutecni a zivi ;-), proc tam Apple nedal industry standard, tedy mikroUSB, kdyz uz ten konektor stejne menil. Co jsou ty, tady zminovane, mnohe vyhody, ktere vyvazi potrebu adapteru vsech majitelu jakehokoliv docku a periferie na stary konektor, na tv out, na usb? Tim vlastne ta debata zacla.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím souhlasit s komentářema, že nový iPhone je prostě zklamání, především po 2-3 letech vývoje a siláckých vyjádření jako: "we could have taken the easy way out and designed something more reasonable and less remarkable. But we didn't." "If the technology didn?t exist, we invented it," Apple's site says. "If a component wasn?t small enough, we re-imagined it. If convention was standing in the way, we left it behind. The result is iPhone 5: the thinnest, lightest, fastest iPhone ever."

 

Jak řekl Hasňa, vůbec nepopírám úspěchy firmy, to co dokázali je fenomenální, ale asi docházejí nápady a prezentace produktů nejde dohromady s tím co nabízejí. Každýmu normálnímu člověku to musí být k smíchu: v roce 2012 během Keynote uvádět jako jednu z mála novinek nejinovativnějšího iPhonu kdy vyrobeného, že telefon umí nově v základu panoramatické fotky? A s vážným výrazem ve tváři vysvětlovat že na 4" displej se vejde více informací než na 3.5" :-)

 

Ale vůbec nemám problém s tím, že lidem iPhone vyhovuje, mají doma svůj Apple ekosystém a až přijde čas na upgrade, bez problémů si nový iPhone 5 koupí.

Taky jsem na iPhone vážně čekal a uvažoval, že pokud to bude stát za to, že si ho koupím. A k němu Macbook Air nebo Pro, protože mi zrovna kleknul můj osobní laptop - 8 let starý IBM X40 (nejlepší laptop co jsem kdy používal). Přítelkyně má iPhone 4S a Macbook Air, uvažujeme o Apple TV a tak jsem si říkal, že by to dávalo smysl i přes určité omezení. Jednoduché sdílení a hlavně se mi strašně líbila myšlenka společných nabíječek a možnosti používat všechno příslušenství co máme doma, Pioneer audio soustavu s iPhonem dockem atd.

Výsledek: nový iPhone prostě ve srovnání se Samsung G III a jeho užitečnýma vychytávkama neobstojí. Samsung Series 9 u mě po vyzkoušení naživo taky vede nad Macbook Air. Nové Macbooky Air a Pro: nekompatabilní nabíječky s naprosto shodným počítačem (s výjimkou procesoru) koupeným před necelým rokem. Nový iPhone: nekompatabilní nabíječky s telefonem koupeným před necelým rokem + nekompatabilní všechno příslušenství. Redukce na stávající konektrory a originální příslušenství relativně drahý a hlavně se budou ztrácet. Kamarád si koupil nový Macbook Pro s retina displejem na práci: nemá konektor na Ethernet kabel, takže redukce na USB nebo Thunderbolt. Za 3 týdny už 2 redukce někde po firmě a při cestování zapomněl a ztratil.

 

Edit: překlepy

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ?po

Redukce sem redukce tam, ale co ta nova nano sim karta :D hehe

 

Tady sou desny plky. :wheelchair:

 

Od roku 95 az do letosniho srpna jjsem byl zavisly na Nokii. V srpnu jsem dostal od pritelkyne phone + pad . Nejsem z toho vodvarenej ale musim rici ze to ma neco do sebe a dava to smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se za věcnost, třeba se to nehodí.

 

Proč ne micro USB je jednoduché:

 

- micro USB má pouze 5 pinů, Lightning 8 - přes micro USB by tedy fungovalo nabíjení a synchronizace iPhone, další funkce běžné pro různé doky a příslušenství už ale ne (původní konektor měl 30 pinů - je tam kromě nabíjení a datového toku i čisté audio i video out - to se opravdu do pěti vodičů nedá narvat) - proto je taky redukce za sedm stovek - obsahuje elektroniku, která ty signály převádí a dynamicky přehazuje na piny podle toho, "co teče"

- pro nabíjení iPadu je třeba proud cca 2A - to je s ohledem na rozměry a konstrukci micro USB nerealizovatelné; dá se očekávat, že to je nový standard, takže se na novém iPadu objeví stejný konektor

- mimochodem - pro Evropu pořeší Apple legislativní předpis o povinném micro USB tak, že bude dodávat redukci Lightning - micro USB (synchro, nabíjení)

 

A k tomu bokem: micro USB je nesymetrická prasárna, kterou není problém dost jednoduše poškodit (viděl jsem to mockrát - stačí dostatečně šikovný jedinec, který se to pokusí zastrčit obráceně. To vám fakt někomu ten konektor vyhovuje?

 

Používal jsem jak Symbian (i původní Epoc), WIndows Mobile, Windows Phone, Android, iOS. Pro dost z těch platforem jsem designoval aplikace. Každý má svoje preference, každý se spokojí s něčím jiným. Někdo chce jenom telefonovat a mít všechno jednoduché, někdo potřebuje vychytávky, rychlost, někdo image, někdo anti-image. Proto je tu quartz sekce, rusové, cibuláři, swiss made fundamentalisté i rolex hateři (případně konvertité). Ale svět se točí dál, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový symetrický konektor se mi líbí. Ne jak mikroUSB, kde musíte studovat, jak ho tam vlastně zasunout. A proč má Apple tento konektor a nanoSIM? Protože si to prostě může dovolit. Nikdy jsem nic od nich neměl, ale uvažuju, že si od nich něco koupím. Co jsem měl zatím v ruce od Applu na mě udělalo vysoký dojem. Špičkový design, materiály a ovládání. Kdyby stál iPhone polovinu toho co teď, tak už ho mám dávno. Ale nějak se mi moc nechce dát tolik peněz za mobil. Není to otázka peněz, ale pocitu. Momentálně čekám, jestli bude 7palcový iPad, jinak si asi na vánoce nějaký iPhone pořídím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Redukce sem redukce tam, ale co ta nova nano sim karta :D hehe

 

Tady sou desny plky. :wheelchair:

 

Od roku 95 az do letosniho srpna jjsem byl zavisly na Nokii. V srpnu jsem dostal od pritelkyne phone + pad . Nejsem z toho vodvarenej ale musim rici ze to ma neco do sebe a dava to smysl.

+1

 

... myslím, že když někdo prohlásí o apple-moštech, že "prostě fungujou, slouží...", není to jednoduchý soud primitivního uživatele...

od doby, co nám apple věci, a nechal jsem si paralelně i staré kousky, např. nokia phone... a kdykoliv si ho z nostalgie zapnu /přeci jen tam mám různá romantická psaní :-)/, jsem otrávenej nepřívětivostí..

.., prostě, apple funguje, a to hlavně díky OS. ostatní je o pocitech...

a jestli si koupím iphone 5, bude to pro nejnovější OS. to, že se dá aplikovat do staršího HW neberu. je to hodně ořezaný. 

a pak ještě kvůli hliníkovým zádům. mně ty skleněný (nebo z čeho to je) občas zavržou..z

edt.:

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...