Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Já jsem na Apple odchovanej. Používám ho od roku '91, ale poslední představení, co pánové předvedli mě skoro urazilo.

Plná huba keců jako bych sledoval

a přitom nic - nic - nic.

Ano novej iOS6 přinese spoustu "úžasnejch" vychytávek - ale kolik se jich dá využít tady, tady v ... ČR?

Do novýho iPhonu nejdu ani náhodou, "novej" iPad jsem přešel bez zájmu ... myslím, že Apple lidi brzo začne sr.t

 

Ne, nejsem zhrzenej fanda, jenom mě vadí ten způsob prezentace neužitečnejch a nadhodnocenejch fíčur, který skoro nikdo nepotřebuje, jako světobornejch a "zlomovejch" inovací. :)

Přesně můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co by to melo byt?

 

PS: Kdybych dal dvacet za telefon, tak s nim taky budu spat ...

 

No to já právě nevím, to RIM pořád tvrdí, že BB10 bude revoluce v komunikaci. Mně bude stačit, když tak dají baterku, která vydrží víc, než jedno odpoledne...ale nebudu jeblečný vlákno plevelit ostružinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasňa-nevadí mi tvůj názor na novej iphone,to je v pohodě,každej má rád něco jinýho.Přijde mi ale zbytečný nadávat na to ve vláknu,kde si o tom povídaj lidi,co to maj rádi.Jako kdyby někdo vlez do vlákna IWC a hrozně tam na to nadával.Není to zbytečný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to nebude tim (aniz bych to myslel zle) , ze Apple nevydava tak casto novinky takze neni za co menit. Ja kupuju/upgraduju Notebook jednou za 2 roky (Win) a telefon ted uz tak 1 za rok...

Hele,není potřeba aktualizovat 60krát do roka,když vše fubguje.Ještě se mi nestalo,aby mi ipad spadnul,nebo se kousnul,což se o vidlích říct nedá.Mám půl roku novej noťas s windowsem a rozkopal bych to na sračky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, uz jsem to tu rijal, neslo mi o nadavani, myslel jsem, ze se mi tu dostane vysvetleni a castecne dostalo. A to o mrznuti Windowsu ja v po-XP dobe naprosto odmitam. Sedmicky proste nepadaji. Rozkopal na sracky.... no, dobre no. Woknousy jsou proste jine, pokud jsi zvykly na Jabko filozofii, tak je jasne, ze jiny system je.. proste jiny. Ja prechazim.plynule mezi W7, Androidem a Linuxem a nemam s tim problem. Jen kdyz vezmu do ruky iPhone od zeny, tak nevim kudy kam. Jsou to systemy, W, Droid, Linux, kde je treba udelat sem tam nejake rozhodnuti, jako co a kam a jak. Nekdo to povazuje za neskutecnou prudu, nekdo za volnost moci se rozhodnout sam a ne tak, jak si to system preje. Je to proste jine. Sem me privedlo proste zklamani iP5 a udiv nad tim pitomym novym, s nicim nekompatibilnim konektorem, nic vic.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po zveřejnění iP 5 zůstanu u 4S, přeci jen nevidím nutnost dávat si do kapsy větší krabici. Mám Note 2 na drobný poznámky, mam 10.1 Note na takový to dorbný upravování fotek a rozpracování nápadů. Telefon mám na to, abych telefonoval a v náhledu viděl práci, kterou jsem udělal jinde.

Apple využívám velmi dlouho, iPhone od jeho první verze, Mac OS od verze 7.5.8 a jsem spokojenej zhruba do doby, než umřel Steve. Začíná to jít trochu do kopru, puma některejma funkcionalitama začíná opravdu člověka otravovat.

 

Jedinej problém, se kterym jsem se za ty léta setkal, nastal paradoxně poměrně nedávno - ošklivě mi zamrzá telefon, když se někdy pokouším telefonovat z auta. Nemáte někdo stejnej problém s Fordem? Telefon neni jailbreaknutej, normálně nikdy nezamrznul, ale v autě mi to za posledního půl roku udělal asi 4x. Nejde pak rozběhnout jinak, než dlouhým podržením home buttonu a Power buttonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele přechazeli jste nekdo v rekneme poslednim roce na PC z normalniho stroje na MAC?

jako majitel iphone a ipadu musim rict, ze mi ta jednoduchost a cela filosofie docela vyhovuje... muj notebook uz ma nalitano fakt hodne a driv nebo pozdeji pravdepodobne zemre.

Tak jsem dumal, ze bych dal prestoupil na MAC prave kvuli tomu user friendly prostredi.

 

Otazka je, jestli to ej velkej vopruz, nebo naopak je to ok. Preci jen wordy a excely, v praci denni chleba.... se celkem bojim.

Nebo to proste resi nejakej dual boot ci virtualni win stroj ?

 

co myslite?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to prijde strasne drahy na to co to umi .... Ale ja jsem jinej :) Me prijde uz moc dat za mobil 7k ... Android mi prijde podivnej, WP jsem jeste poradne nezkousel ale mam k nim nejakej vrozenej odpor , iphone je drahej :D

 

 

To jsem rád, Dane, že nejsem sám :D

Ještě bych dodal, že v těch smartfounech pořád nevidím kdovíjakou užitečnost. V každém ohledu existuje zařízení, které je dáleko předčí. Jedinej opravdu inovativní trend jsem zaznamenal nedávno - všichni mí známí, kterým je 40+, přešli houfně na obyčejné Nokia mobily ( umí prý to samé a vydrží jim baterka) a když jsem oznámil, že chci taky konečně, jako oni před léty, zkusit nějaký ten konvenční smartfoun (asi iphone, co taky jinýho), byl jsem za blbce co si na starý kolena hraje na emeričana a puberťáka :).

 

Jinak , co dovedu ze svého úhlu posoudit, je design, a tam se iphonu vyrovná jen nokia lumia. Všechny ostatní nejsou z tohoto hlediska hodny toho být objektem diskuze, nepřesahují úroveň předmětu denní potřeby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele přechazeli jste nekdo v rekneme poslednim roce na PC z normalniho stroje na MAC?

jako majitel iphone a ipadu musim rict, ze mi ta jednoduchost a cela filosofie docela vyhovuje... muj notebook uz ma nalitano fakt hodne a driv nebo pozdeji pravdepodobne zemre.

Tak jsem dumal, ze bych dal prestoupil na MAC prave kvuli tomu user friendly prostredi.

 

Otazka je, jestli to ej velkej vopruz, nebo naopak je to ok. Preci jen wordy a excely, v praci denni chleba.... se celkem bojim.

Nebo to proste resi nejakej dual boot ci virtualni win stroj ?

 

co myslite?

 

V posledním roce to sice nebylo, je už to asi čtyři roky, ale mohu říct že přechod z windows není zas tak složitý jak se může zdát. Člověk se prostě začně pohybovat v jiným světě a na to se to všechno naváže. A jak říkáš to friendly prostředí a celková práce je k neporovnání. Teď když mám pracovat na woknech tak jsem z toho vždy rozladěn. Nevím kde co hledat a pořád to po mě něco chce co já vůbec nepotřebuju. Například instalace. Vlezeš do app storu, najdeš app, klikneš, vyplníš heslo a instaluje se ti to jak po másle. Neobjevují se okna ve smyslu opravdu chceš instalovat, rozbal to atd....

Jde o to přejít na trošku jíný styl myšlení jak něco udělat. A provázanost jednotlivých aplikací je taky super. Prostě to všechno spolu nějak ladí a tebe vůbec nemusí zajímat proč a jak. Hodně věcí funguje na systému chytni a přetáhni. A pokud máš iphone nebo ipad tak budeš vyloženě tou propojeností nadšen.

Jak píšu... mac mám už přes čtyři roky a jelikož mi dosluhuje tak air bude jasná volba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přechod z PC na MAC v domácím prostředí mám za sebou cca dva roky. Jak ale píšu, doma. V práci mám notebook s win, tam to neovlivním.

Excel a Word používám doma na rozdíl od práce sporadicky a tak problém nemám, o tom ať napíšou spíš jiní.

Nenašel jsem ovladač pro starší ale hodně dobrej scaner, pak absolutně bez náznaku podpory k hodinkám Suunto Polar už v pohodě, k GPS Garmin (ta je taky ale stará, takže nevadí).

Jednoduchost a účelnost a v zásadě nic nepostrádám. Kdybych si chtěl vyladit svůj vlastní systém, tak na pět věcí co bych si vzal z OSX jsou tak dvě z Win.

Občas si vybavím nějaký program co byl ve win fajn, ale většinou jde najít alternativa a nejčastěji i zdarma.

Někdy narazím na to, že je daná věc podporovaná jen na win.

 

Co se týká diskutovaného iPhone, tak jsem míval jedničku a byl jsem spokojen, nevadila mi tolik ta svázanost s iTunes, ani ostatní omezení.

Provozoval jsem ho na mě asi rekordní tři roky. Pak jsem zkusil Android v podobě HTC Desire S a nyní k tomu i Galaxy SIII a prostě je to pro mé účely lepší.

Najednou můžu poslat cokoliv čímkoliv (nechci vypíchávat bluetooth, NFC nezi dvěma telefony atd) spíš třeba to, že si cokoliv stáhnu z internetu a podobně jako s volbou "uložit jako" to prostě umístím někam do složky co si vytvořím. Odešlu mailem s přílohou excelovský dokument, zkrátka je to prakticky víc jako notebook.

Když potřebuji někde nabrat, nebo vyklopit dokumenty nebo jiný obsah, připojím přes usb a udělám to, neobjeví se mi jen fotky.

Netvrdím, že micro USB je zázrak, ale dobře ho zacvaknout do telefonu umím a nenosím s sebou vlastní, protože se válí všude.

Je to hodně drobností, které pro mě dohromady dělají použitelnější zařízení.

 

Jak píšu, nejsem fanda, nebo nefanda Apple, k plné spokojenosti užívám iMaca 27" a s čtyřmi jádry v procesoru, ale od telefonu chci menší spoutanost a svobodu a to i pro práci.

O tom, že netrpím předsudky snad svědčí i to, že mimo zmíněného OSX, Androidu a Win používám od dávných dob jako BluRay a recordér TV Playstation 3 s vlastním systémem a od nedávna NAS servřík Synology s nějakým linuxem uvnitř :-)

Ještě chci podotknout, že se mi to vlastně povedlo bezvadně k mé spokojenosti všechno provázat.

Třeba, že maily, kontakty, kalendáře se mi přes gmail synchronizují mezi oběma telefony, win i macem.

Že Mac umí být použitelný i jako media server pro PS3 a stejně tak Synology pro PS3 i Maca.

Že do Nasu Synology lezu z WIn, PS3, Maca i obou Androidích telefonů.

Snad vším se spojím s Dropboxem atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kalbien: No já přecházel na Maca letos v únoru. Jelikož jsem se od uvedení iP 3G celkem poapplil a nutno říct, že zatím vše prostě fungovalo, tak když jsem potřeboval nový notes, tak jsem šel právě do MacBooku Pro. Přechod byl celkem bezproblémový, byť s některýma věcma ještě bojuju. Konkrétně jsem nenašel nic, co by se aspoň přiblížilo Total Commanderu a Finder není úplně můj šálek čaje. I pro mě je Word a Excel denní chleba, což ale řeším přes virtualizaci a není to nejmenší problém (navíc pokud nemusíš používat přímo MS Word, tak samozřejmě existují apliakce jak od Apple, tak klasická freečka typu OO nebo Libre). Díky SSD disku mi to virtualizovaně jede líp než na předchozím ThinPadu s klasickým diskem.

 

Trochu jsem se bál přechodu z Trackpointu na Touchpad, ale byla to lichá obava. Touchpad je úplně luxusní a s multitouchem naprostá paráda. S pokusy na ThinkPadu od Lenova se to nedá srovnat. Co mě úplně uchvátilo je Spotlight (nebo lépe řečeno podobná aplikace Alfred). Potřebuju něco spustit, napíšu 2 znaky z názvu a ono se to spustí. Chcu otevřít soubor, napíšu Open a pár znaků z názvu (odkudkoliv z názvu, nejen ze začátku) souboru a v okamžení se mi otevírá soubor. Fakt paráda a indexace obsahu, o které se mi na winech ani nezdálo.

 

Principiálně bych se přechodu fakt nebál a i případné aplikace, které jsou win only a nezbytně nutně je potřebuješ se dají řešit virtualizací. Pro většinu věcí ale najdeš nějakou alternativu na Macu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som od zamestnavatela dostal mac book Air a new iPad... nemam na to nervy, stale to chce fungovat po svojom a to co chcem od zariadenia ja, to sa bud neda nastavit/zmenit, alebo to treba komplikovane riesit instalaciou kadecoho... to ma strasne drazdi a nepouzivam ich, lezia v policke... Na bezne browsenie/zakladnu pracu to je ale velmi sikovne a svizne... vsetko ma svoju cenu, no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kalbien: No já přecházel na Maca letos v únoru. Jelikož jsem se od uvedení iP 3G celkem poapplil a nutno říct, že zatím vše prostě fungovalo, tak když jsem potřeboval nový notes, tak jsem šel právě do MacBooku Pro. Přechod byl celkem bezproblémový, byť s některýma věcma ještě bojuju. Konkrétně jsem nenašel nic, co by se aspoň přiblížilo Total Commanderu a Finder není úplně můj šálek čaje. I pro mě je Word a Excel denní chleba, což ale řeším přes virtualizaci a není to nejmenší problém (navíc pokud nemusíš používat přímo MS Word, tak samozřejmě existují apliakce jak od Apple, tak klasická freečka typu OO nebo Libre). Díky SSD disku mi to virtualizovaně jede líp než na předchozím ThinPadu s klasickým diskem.

 

Trochu jsem se bál přechodu z Trackpointu na Touchpad, ale byla to lichá obava. Touchpad je úplně luxusní a s multitouchem naprostá paráda. S pokusy na ThinkPadu od Lenova se to nedá srovnat. Co mě úplně uchvátilo je Spotlight (nebo lépe řečeno podobná aplikace Alfred). Potřebuju něco spustit, napíšu 2 znaky z názvu a ono se to spustí. Chcu otevřít soubor, napíšu Open a pár znaků z názvu (odkudkoliv z názvu, nejen ze začátku) souboru a v okamžení se mi otevírá soubor. Fakt paráda a indexace obsahu, o které se mi na winech ani nezdálo.

 

Principiálně bych se přechodu fakt nebál a i případné aplikace, které jsou win only a nezbytně nutně je potřebuješ se dají řešit virtualizací. Pro většinu věcí ale najdeš nějakou alternativu na Macu.

 

Sem tam pouzivam Mucommander zkus ten- pokud si nekoukal

 

 

RomanP: Krasny prispevek, diky. Jak pouzivas PS3 jako recorder?

Pres pripojeny PlayTv( dvb-t tuner pro playstation od Sony)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RomanP: Krasny prispevek, diky. Jak pouzivas PS3 jako recorder?

 

Ano, jak psal někdo dole. Koupil jsem asi pod 3 tis kč dvojitý tuner přímo od Sony pro PS3.

Je to vlastně z dnešního pohledu blbost mít elektřinu žeroucí PS3 jako BluRay a recorder a nehrát na tom hry,

ale je to řešení z doby, kdy stál cca 12,000 a byl to BluRay s bonusem internet browseru na TV obrazovce,

omezenějšího media centra s možností si zahrát hry za cenu daleko nižší, než byl samotný BluRay přehrávač.

Po tom co mi tlusá PS3 odešla, neměl jsem sílu dělat krok do neznáma a koupil jsem za 5,000 jinou.

Ale to už sem nepatří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rybiz: Kdyz to nekdo chce jinak, nez Apple nabizi, tak je to utrapene? No, nevim. A argument se "zasranymy registry atd" je myslim invalid. Chtelo by to anketu, kdo ze zdejsich uzivatelu W7 lezl v poslednich dvou letech do registru, nebo vubec zaznamenal jejich existenci. Ja teda ne a to udrzuju tri notasy na Sedmickach a jeden na Ubuntu.

 

RomanP: Jde PS3 slim naucit nahravani z DVD na HDD?

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem na Apple presel kompletne i s celou rodinou v roce 2005. Predtim jsem mel zkusenost s Apple Classic (v roce 1992) - delal jsem na male obrazovce cele noviny pro jednu nemeckou firmu a od te doby jsem vzpominal jak to pekne slapalo. Od te doby za mnou nechodi manzelka ani deti s otazkami typu: Jak se dela tohle, nejak mi to nefunguje, netiskne mi to, jak tam dam fotky apod. Nejvetsi nadseni se ale konalo pote co jsme se odstehovali do Kanady - Apple je hlavne o sluzbach a ty bohuzel nejsou v Evrope jeste moc podporovany.

 

Samozrejme nabidka filmu v iTunes atd., ale i banka, vstupenky, mapy, plany dopravy vcetne aktualizace provozu, i kdyz chci napr. doplnit leky v lekarne tak jenom kliknu na kteremkoli zarizeni a je to pripravene, pohoda.

 

Mozna to jde i na jinych platformach, ale pochybuju ze je tak propracovana integrace mezi vsemi zarizenimi, a to pro celou rodinu. Koupim novou "hracku" a ona se sama zkonfiguruje vcetne aplikaci, rozhrani atd.

 

Manualne konfigurovat lze prakticky vsechno (vzdyt je to Unix;)) ale tak nejak to neni potreba. Windows mam pod Parallels, uz si ani nepamatuju kdy jsem je spustil naposled. Jedina aplikace, ktera mi chybela byly mapy od Garminu, ten uz taky asi rok podporuje Macy, takze fakt nepotrebuju.

 

Nicmene chapu ze pro ty, kterym jde hlavne o levny hardware, kradeny software (vcetne operacniho systemu) a ruzne pokusy o "vylepseni" ktere vetsinou vedou k nestabilite, neni Apple zrovna tou spravnou platformou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou narazkou na kradeny soft jako hlavni duvod nevlastneni Applu jdi do hajzlu. Urazi me to. A jiste nejen me. S takovyma hloupyma podprahovyma zobecnenima, jako ze applisti jsou supermoralni elfove a neapplisti jsou zlodeji, kteri nemaji nic jineho napraci, nez si neumetelsky destabilizovat system, jdi na Novinky. Tady to vede akorat k tomu, ze budes za vola. Kdybys zustal u popisu kladu a zkusenosti, udelal bys lip.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...