Jump to content

Apple

decebal

Recommended Posts

[mention=45400]miliusportos[/mention] jestli to správně čtu, iPhone chce partnerka ale ty popisuješ svoje osobní preference - od toho bych se odpichnul a koupil co vyhovuje ji, ne tobě.

Jinak to jak popisuješ práci s telefonem (kopírování fotek, mp3 apod.) je něco co se dělalo tak 15 let zpět. Fotky se dnes z telefonu dostávají přes aidrop nebo iCloud. Nepamatuju si, kdy bych musel iPhone za posledních 10 let připojit k pc/macu/itunes (kromě nucenýho recovery když manželka zapomněla heslo).

Android a iOS jsou si dnes uživatelsky hodně podobný, jsou ale rozdílný v tom co dělají v pozadí. Jestli hledáš klasickou složkovou strukturu ala Windows, toho se u iOS nedočkáš.
Takže si nemůžeš ani porozdělovat soubory po složkách, popřípadě si dát složky na plochu pro rychlý přístup?A jak se to řeší?Přes nějakou apku?

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk

Takže si nemůžeš ani porozdělovat soubory po složkách, popřípadě si dát složky na plochu pro rychlý přístup?A jak se to řeší?Přes nějakou apku?

Alba ve fotkách samozřejmě uděláš, ale není to klasického systém složek ala Windows, spíš něco jako metatagy - tzn ten soubor se fyzicky nepresune, furt je jedno hlavní album s fotkama, ale vedle toho máš alba s fotkama který sis tam přiřadil. Složkování/grouping aplikaci taky funguje, rychlý přístupy taky, pokud to appka v sobě ma. Plus teda aplikace Soubory/File explorer taky existuje.

Mimochodem další výhoda iPhone - když tě sere, furt ho slušně prodáš...do výkupu se furt berou snad i 6 let starý telefony.

před 1 hodinou, ragu napsal:

Alba ve fotkách samozřejmě uděláš, ale není to klasického systém složek ala Windows, spíš něco jako metatagy - tzn ten soubor se fyzicky nepresune, furt je jedno hlavní album s fotkama, ale vedle toho máš alba s fotkama který sis tam přiřadil. Složkování/grouping aplikaci taky funguje, rychlý přístupy taky, pokud to appka v sobě ma. Plus teda aplikace Soubory/File explorer taky existuje.

Mimochodem další výhoda iPhone - když tě sere, furt ho slušně prodáš...do výkupu se furt berou snad i 6 let starý telefony.

K těm albům - nevíte někdo, jestli se dají řadit podle data? V naprosté většině případů to tak je, ale někdy ne a to mě pěkně vytáčí. 

K těm albům - nevíte někdo, jestli se dají řadit podle data? V naprosté většině případů to tak je, ale někdy ne a to mě pěkně vytáčí. 

Jako fotky v albech? Alba samotný si řadíš jak chceš, s výjimkou hlavního a "oblíbené" který jsou na prvních dvou místech.

8aff8e3937fce2e1a2bdb1c0113cb86c.jpg

před 1 hodinou, ragu napsal:

Jako fotky v albech? Alba samotný si řadíš jak chceš, s výjimkou hlavního a "oblíbené" který jsou na prvních dvou místech.

8aff8e3937fce2e1a2bdb1c0113cb86c.jpg

Fotky v albech ne, ale ty vlastní alba. Mám jich třeba 100 a štve mě když “Vánoce 2022” jsou třeba za “Dovolena 2020”. Tam proste zadnou moznost jak je seradit nebo prehazet nevidim. Pises ze radis jak chces, ale jak?

před 5 minutami, xcmaniax napsal:

Fotky v albech ne, ale ty vlastní alba. Mám jich třeba 100 a štve mě když “Vánoce 2022” jsou třeba za “Dovolena 2020”. Tam proste zadnou moznost jak je seradit nebo prehazet nevidim. Pises ze radis jak chces, ale jak?

Jdeš na Alba - Zobrazit vše - Upravit...a přesuneš jak chceš.

IMG_3257.thumb.jpeg.c7432858c9b591f89eab5baeffb70b76.jpeg

IMG_3258.thumb.jpeg.ecacabc3fdcde514d888221f07a2b460.jpeg

[mention=589]seaman[/mention] mas som 11pro, potom 12pro max a teraz mam 14pro max. Prechadzal som hlavne koli kapacite baterky, ktora je u max modelov vyrazne lepsia. Ked teraz niekedy chytim do ruky ten 11pro (ma ho dcera) tak nechapem ako som mohol s takym malym displayom fungovat. Aj manzelka si pochvaluje 12pro max voci 11pro. takze za mna jednoznacne max modely. Ak raz skusis, uz neni cesta spat.

Dakujem, som v podstate rozhodnuty a mam predobjednane, len ma hlodali pochybnosti kvoli praktickej velkosti, tak na 99% idem do max velkosti, ked uz upgrade z 12pro, tak poriadny, snad ma ta velkost nebude obmedzovat, ale ked som to porovnaval, az taky mega rozdiel to podla mna nie je

20 hours ago, miliusportos said:

A to je přesně co mě zajímá, jestli je ten celej jejich ios uživatlesky příznivější i v kombinaci s PC, děkujiemoji106.pngJá mám Note 20 ultra 2 roky a absolutně bez problémů..Jen se mi třeba ten foťák zdá už celkem nic moc ale je to veterán.Kdysi jsem měl čistej android v google nexus 7 a šlapalo to jak hodinky.A já bych si už taky těžko zvykal bez líbivé nástavby výrobce.

Uzivatelska privetivost co se tyka beznyho pouzivani je u obou systemu podobna. Jen u apple je potreba si zvyknout na (obcad nelogicke) rozvrzeni nastaveni, jinak ok. 

Apple je super ve kvalite technicke podpory. Resil jsem s nima 2x problem (jednou v zaruce, jednou po) a nestalo se mi, ze bych na lince mluvil s operatorem, ktery by nevedel co dela. Zkusili jsme vsechny postupy co byly v jeho moznostech a kdyz to nezabralo, posunul me o level dal. Nemusel jsem nikomu nic znova vysvetlovat, proste si me vzal dalsi manik, ktery vedel o co jde a resil se dalsi postup. Maji to opravdu vyladene a ta uroven podpory me u apple docela spolehlive drzi. Nedovedu si predstavit, ze by semnou manik od samsungu, nebo xiaomi travil hodiny na lince abychom vyresili problem s telefonem/hodinkama. (Coz neni nutnost, daji ti na vyber, jestli to chces hodit rovnou do servisu, nebo zdali spolecne na lince zkusime dat vse do poradku)

Drive byly rozdily nejen mezi apple/android, ale i mezi nastavbami jednotlivych vyrobcu opravdu propastne, dnes uz mi prijde ze jsou systemy dost podobne a je to jen otazka preference otevreneho/uzavreneho systemu a libivosti prostredi. 

Ale je dost mozny ze je to jen tim, ze uz od tech telefonu taky nepozaduju tolik co jsem pozadoval driv. 

V 16. 9. 2023 v 20:31, seaman napsal:

Dakujem, som v podstate rozhodnuty a mam predobjednane, len ma hlodali pochybnosti kvoli praktickej velkosti, tak na 99% idem do max velkosti, ked uz upgrade z 12pro, tak poriadny, snad ma ta velkost nebude obmedzovat, ale ked som to porovnaval, az taky mega rozdiel to podla mna nie je emoji6.png

Neviem teraz narychlo najst clanok, ale nejaky vazeny apple influencer sa vyjadroval, ze kto ma 12 Pro, nech si ho strazi a nezbavuje sa ho. V podstate s nim suhlasim. Ja som dostal pred necelym rokom 14 Pro (mam 12 Pro) a 14-tka lezi cely cas v skrini, akurat tel. obcas nabijem a aktualizujem. 15-tka bude rovnako tazka tehla s extremne vystupujucimi sosovkami fotoaparatu. Takze ja cakam na dalsiu verziu 🙂 

Nie uplne suhlasim, 15tka je lahsia, kedze je pouzity titan a pre mna je USB C tiez argument, kedze mam Macbook a bude stacit jeden kabel.

Vystupene sosovky nevadia a rozdiel v displeji, vykone a vydrzi baterie su dobry argument. Ano, kto ma napriklad iP13/14 pro nema dovod na zmenu, ale u 12 pro tie dovody uz su, ale to je dost otazka preferencii.

Pre mna to bude vyrazna zmena z iP 12 pro na 15 pro max.

Nainstaloval jsem iOS 17 a hned neprijemne prekvapeni s vibraci pri vyzvaneni. Nove ta vibrace nejak kopiruje ten styl zvoneni a to i v tichem rezimu, kdy telefon samozrejme nezvoni a jen vibruje. Vysledek je ze pri mem vyzvaneni v podstate nevibruje…to se nepovedlo. 
Edit: po googlovani jsem zjistil ze i toto se da samostatne nastavit. Prechod na iOS 17 mi to nastaveni jen zmenil. 

Edited by xcmaniax

před 46 minutami, xcmaniax napsal:

Nainstaloval jsem iOS 17 a hned neprijemne prekvapeni s vibraci pri vyzvaneni. Nove ta vibrace nejak kopiruje ten styl zvoneni a to i v tichem rezimu, kdy telefon samozrejme nezvoni a jen vibruje. Vysledek je ze pri mem vyzvaneni v podstate nevibruje…to se nepovedlo. 
Edit: po googlovani jsem zjistil ze i toto se da samostatne nastavit. Prechod na iOS 17 mi to nastaveni jen zmenil. 

Taky jsem na to narazil ... ale nepřišel jsem na to, kde to změnit ...

@fester mal som 11pro, potom 12pro max a teraz 14pro max. 12pro max vs. 14pro max bol obrovsky skor v displayi, 60Hz vs 120Hz plus always-on, takze mozno by to stalo za zvazenie. Pre mna asi upgrade asi zmysel nema...

Edited by zacik
grammar

@zacik Díky za info, je pravda, že červ 15 pro, vrtá stále hlouběji🤣 Asi největší argument je USB-C a možnost konečně připojit k telefonu třeba flashku. Je pravda, že displej 120 Hz jsem zatím netestoval, takže nemohu posoudit. Uvidím, jak hluboko se červ zavrtá🤣

Display 120 Hz je příjemný - dokud ho nemáš, tak to nepotřebuješ. Jakmile ho jednou máš, tak už nemůžeš zpět.

Já zrovna řeším, kde na AW Ultra 2 najdu ten speciální ciferník, co se mění do červena.