maama Posted June 9 Report Share Posted June 9 Treti kus nemaj, penize zpatky, a jsem bohatsi o zajimavou zkusenost Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmx Posted June 9 Report Share Posted June 9 @maama Nenechal bych se odradit, mam Air M1/16GB uz cca 4 roky a jsem velmi spokojeny. Vykonny notebook bez vetracku je dost navykovy. Navic integrace s telefonem je prikladna. Az to spolknes, vyzkousej zalozit Apple ID znovu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted June 9 Report Share Posted June 9 No prave kvuli pasivnimu chlazeni me to zajima. Bohuzel aktualne treti M1/16gb nemaji. Ale komunikoval jsem s podporou at ten prvni rozjedou a daji vedet. At si s tim lamou hlavu oni a ne ja. Doufal jsem, ze ty jejich jety kusy jsou z programu NEOpronajmu a funkcni. Mel jsem proste smulu na 2 kusy, ktery nejsou v kondici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted June 9 Report Share Posted June 9 @maama Lámání nové hračky přes koleno je nejzábavnější o deštivém víkendu, sám jsem to po dekádách zkušeností s Windows nedělával jinak. Ale stejně mohls (před otloukáním macbooka o hlavy Alzákům) zkusit vydržet do rána a dle instrukcí kontaktovat podporu Apple. Dost možná jde jenom o flag v online databázi, který by Ti u toho kusu na požádání mohli zresetovat - podobně jako se u nich "per huba" řešívá i mimořádné přehlašování mezi účty na Appstore (tam je oficiální limit tuším 2x během půl roku a všecko jde do protokolu), obnovení účtů a podobné věci Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted June 10 Report Share Posted June 10 Tady nechcalo, takze prosrany dopoledne:) Ten flag v db by me zajimal. Borec v alze byl docela ochotnej, povidal, ze kdysi pracoval pro jabko. Kdyz jsem mu ukazal screenshot z toho druhyho, ze vlastne ani nenastartuje proces vytvoreni ID diky "nezname chybe", a zahlasil, ze by me zajimalo, jestli apple nema nejakej vypadek, tak otevrel na monitoru nejakej system s bajvoko 60ti polozkama (zapamatoval jsem si jenom "akcie") a vsechno bylo zeleny. V iwantu na podobnej dotaz zareagovali, ze by o vypadku nevedeli. Ja se jako fakt snazil ten prvni rozjet. S tim druhym to byl kratkej proces, mel jsem taky mily povinnosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted June 10 Report Share Posted June 10 Předpokládám že to zelené byl jenom veřejný "systémový status" Apple, který ukazuje jenom formální dostupnost služeb. Jde spíš o to že "kvalifikovaný prodejce" na tom s informacemi o konkrétním HW a účtu nebude o moc líp než my na hodinkovém fóru, věř že na technické podpoře Apple toho opravdu vidí víc. Pokud to dobře chápu, Apple po určitých zkušenostech zavedl nějaké restikce na opakované zakládání FREE účtů bez platební metody (platí jak pro MacOS, tak pro iOS/iPadOS) - a v takových případech se jako "akutní" řešení doporučuje použít vlastní AppleID založené buď dříve (provozuješ už iPhone/iPad?) nebo jinde (jiný počítač s funkčním připojením k internetu, teoreticky by to mohlo jít i přes Safari v Recovery režimu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klokan Posted June 11 Report Share Posted June 11 Ahoj, prosím o radu. Manželce nejdou odesílat maily z IP SE (účet na Seznamu). Stále to hlásí "Poštu nelze odeslat, adresa odesilatele je neplatná". ˇUčet jsem smazal a znovu nainstaloval, vše ostatní funguje normálně. V náhledu konceptu také vidím správnou adresu. V čem může být chyba? Díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajaj Posted June 23 Report Share Posted June 23 vlastní blbostí ztracený Airpods (čistě pecky bez boxu). “Šťastného” nálezce jsem dohledal, respektuje jeho auto, a nechal mu vzkaz za stěračem. Pokud se ale neozve, má někdo nápad, co jiného podniknout? co jsem pochopil, tak zablokovat se nedají. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajaj Posted June 23 Report Share Posted June 23 Tak vyřešeno. Bylo mi divný, že podle “Find me” jsou sluchátka pořád na stejném místě jako včera. Tak jsem tam zajel a frajer je zabalil do toho papíru, co jsem mu nechal za stěračem, a položil to do místa, kde to splynulo s ostatními odpadky. Dobrá historka do hospody 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koza_c Posted July 4 Report Share Posted July 4 Nestalo se někomu na iPhone 15Pro Max 256GB vypadek VODAFONE internet na skoro cely den přitom večer před spaním úplně v pohodě. 7x jsem od rána zkusil vypnout a znovu zapnout telefon a stále internet nejde. Volal jsem na operatira který samozřejmě nevěděl ani netuší. Diky radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted July 4 Report Share Posted July 4 Je možné že někde rekonfigurují síť a nebo jim spadla linka - něco podobného jsem u nás zaznamenal minulý týden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koza_c Posted July 5 Report Share Posted July 5 Dekuju za info. Zjistil jsem po různém zkoušení vypínání a zapínání, ze jak zapnu režim letedalo a v zápětí vypnu internet jde normálně. Už se mi to od středy stalo 3x a tímto způsobem se vždy mobilní připojení rozjede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vraby Posted July 11 Report Share Posted July 11 (edited) Zdravím Mám 11PRO 3-4 rokem a kondice baterie je stále na 99% je to možné ? Nabíjím každý druhý den na 80% a snažím se nabíjet na 20%. Nějak se ni to nezdá ,není něco špatně ? Díky za odpověď,na netu jsem nic nenašel . Edited July 11 by vraby Link to comment Share on other sites More sharing options...
moco Posted July 12 Report Share Posted July 12 @vraby Jsi jen ukázkový uživatel, chybu nehledej. My ostatní ti můžeme jen tiše závidět Já mám 14PRO skoro dva roky, nabíjím každý večer - mam zapnuté řízené nabíjení - kondice 89 %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted July 12 Report Share Posted July 12 Něco podobného jsem míval u starších iPhonů (4, 5S a SE), než jsem před koronáčem začal trvale používat AppleWatch a než si Vodafone začal vynucovat preferenci LTE/5G, u kterých je i ve městech menší dosah signálu a telefon běžně musí vysílat i 10 větším výkonem než u 2G (ukazateli signálu nevěřte, fakt to není lineární). Od té doby kvůli trvalému provozu rádií dostávají baterky pokouřit, nabíjet (namísto původních 4-5 dní) musím v lepším případě obden a udávaná maximální kapacita baterek jde kopru mnohem rychleji Link to comment Share on other sites More sharing options...
zacik Posted July 12 Report Share Posted July 12 ma niekto tip na kabel/redukciu do auta na dratovy CarPlay na ajfon 15pro max? Auto ma USB-A (sirsi) a doteraz som fical v pohode na origo kabli USB-A => Lightning. S novym ajfonom 15pro max a obycajnym kablom co nabijam bezdratove sluchatka mi to blbne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campino Posted July 12 Report Share Posted July 12 (edited) před 19 minutami, zacik napsal: ma niekto tip na kabel/redukciu do auta na dratovy CarPlay na ajfon 15pro max? Auto ma USB-A (sirsi) a doteraz som fical v pohode na origo kabli USB-A => Lightning. S novym ajfonom 15pro max a obycajnym kablom co nabijam bezdratove sluchatka mi to blbne Pokial mas v aute Usb-A, tak ti to musi fungovat na origo nabijaci kabel k Ip15 ( jednoducho Usb-A na obidvoch stranach) Edited July 12 by Campino Link to comment Share on other sites More sharing options...
zacik Posted July 12 Report Share Posted July 12 iphone 15pro maju USB-C konektor (ten co tlaci Brusel), auto ma USB-A (ten stary siroky USB). Origo apple kabel USB-A => USB-C neexistuje https://www.usbmemorydirect.com/blog/usb-a-vs-usb-c/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campino Posted July 12 Report Share Posted July 12 před 5 minutami, zacik napsal: iphone 15pro maju USB-C konektor (ten co tlaci Brusel), auto ma USB-A (ten stary siroky USB). Origo apple kabel USB-A => USB-C neexistuje https://www.usbmemorydirect.com/blog/usb-a-vs-usb-c/ Sorry, pomylil som si A a C, ale da sa kupit adapter, Alza bude mat nieco take urcite tiez. Este raz pardooon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drda Posted July 12 Report Share Posted July 12 Ahoj, mám VW -> i15 od Ikea a jde dobře. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts