Matthew Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Ahoj, cítil jsem takovou povinost, jako člen fóra, a že se zajímám o hodinky, prohlédnout co mám vlastně doma. Věděl jsem, že po dědovi mám nějaké hodinky, předpokládal jsem, že většina je nefunkční a není to nic moc. Tohle jsou hodinky co denně nosil. Nejsou v nic moc stavu. Moc jsem od nich nečekal... Zabrousil jsem trochu po internetu, prohlédl jsem si forum a zjistil jsem, že ta značka není žádné béčko. Ba naopak. Ale to Vám tu asi nemusím vykládat (vlákno pro příznivce je pár témat pod tímhle). Takže mi dochází, že to není žádný balast a má cenu se s nimi zabývat. Rád bych od Vás věděl více informací, vůbec nic o nich nevím. Jak jsou staré, co je to za model, jakou můžou mít cenu. Chci vědět, jak se k nim mám postavit. Jestli je zpátky vrátit do šuplíku nebo do nich investovat a renovovat je a případně kolik do toho vrazit. Těším se na Vaše názory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Spezimaticy nebývají nijak ukrutně drahé. Jsou to hodinky z Glashütte v době DDR, kdy všechny firmy byly součástí nějakého toho jejich VEB, tyhle konkrétně dle mého názoru ze šedesátých let. Slušné, ale nikterak výjimečné hodinky, v podstatě obdoba Primek i když z místa s lepší tradicí. I ve velmi dobrém stavu je pořídíš do, ať nežeru 300 Euro. Jedny velice podobné máš třeba tady: http://cgi.ebay.de/Glashuette-Spezimatic-H...=item5d28171958 Ty Tvoje dostaly opravdu hodně zabrat - 20 mikronů je už dost tlustá vrstva a něco vydrží, na těch Tvých je ale místy kompletně dole. Jsou-li po dědovi, rozhodně bych udělal renovaci - na eBay kup nějakého "dárce orgánů" a hurá do toho. S čištěním a opětovným pozlacením tu jsou zkušenosti všelijaké, ale tohle pouzdro má jednoduchý tvar, tak by to mohlo vyjít - a zcela upřímně, horší než současný stav to nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chacharoid Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=renovace http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=renovace http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=renovace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Pokud jsou po dědovi, tak cenu renovace neřeš... Máš hodinky s tak parádní citovou vazbou, že si to zaslouží. Co já (a nejen já) bych za něco takového dal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Pokud jsou po dědovi, tak cenu renovace neřeš... Máš hodinky s tak parádní citovou vazbou, že si to zaslouží. Co já (a nejen já) bych za něco takového dal... Ještě tu po něm mám něco, náramkový jedny Primky a potom nějaký cibule. Tyhle stojí za zmínku (docela se mi líbí, mám tu i Omegy, ale nejsou funkční). O víkendu jim založím téma, ale fotku můžu dát rovnou. Chtěl bych s tou renovací ze začátku zlehka, přepokládal jsem nový řemen, vyměnit sklíčko, vyčistit ciferník a zkontrolovat strojek. Větší "operace" později. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 investice do takovych hodinek musi byt primo umerna citove vazbe. cili jak to psal ricous. nektere veci se penezi vyjadrit nedaji, a tohle je nastesti jedna z nich. priprav si par stovek euro (cili bud rozhodne pripraveny zaplatit za to cenu, za jakou se daji poridit uz docela slusne hodinkky), zatni zuby a jdi do toho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Doufal jsem, že to aspoň nebude ztrátová investice... Zítra zajdu k nějkému hodináři a zeptám se na možnosti. Ale v jednom z témat na které jsem zde dostal link byl tenhle hodinář: André Stoppok AS Glashütte/Sa. Dresdner Straße 7 01768 Glashütte Jsem z Chomutova a tohle městečko je blíž než Drážďany, mapy.cz mi trasu naměřili na 80km! Takže si možná někdy udělám výlet a uvidim co se dá vymyslet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Ty Tvoje dostaly opravdu hodně zabrat - 20 mikronů je už dost tlustá vrstva a něco vydrží, na těch Tvých je ale místy kompletně dole. Jsou-li po dědovi, rozhodně bych udělal renovaci - na eBay kup nějakého "dárce orgánů" a hurá do toho. S čištěním a opětovným pozlacením tu jsou zkušenosti všelijaké, ale tohle pouzdro má jednoduchý tvar, tak by to mohlo vyjít - a zcela upřímně, horší než současný stav to nebude. Dárce orgánu? Myslíš třeba ciferník v lepším stavu? Nechtěl bych tam moc měnit... spíš číštění atd s horším výsledkem. Nechci aby z toho vylezly "zbrusu nové" hodinky. Vím, že někteří to tady tak pojali, ale to není můj cíl. Chci je dát do pěkného stavu, nepotřebuju z nich "funglovky". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Dárce orgánu? Myslíš třeba ciferník v lepším stavu? Zrovna ciferník a pouzdro bych se snažil zachránit, ale může se stát, že nějaké součástky budou potřeba při opravě strojku a pak je jednodušší je vzít z jiných hodinek, než pracně vyrábět. Pochopitelně je ideální zadat renovaci někomu, kdo na ty hodinky ještě má nové originální náhradní díly a pořídí to z nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Zrovna ciferník a pouzdro bych se snažil zachránit, ale může se stát, že nějaké součástky budou potřeba při opravě strojku a pak je jednodušší je vzít z jiných hodinek, než pracně vyrábět. Pochopitelně je ideální zadat renovaci někomu, kdo na ty hodinky ještě má nové originální náhradní díly a pořídí to z nich. Hodinky jsou plně funkční, ve strojku bych určitě problém neviděl. Není s nima žádnej problém, předpokládám, že ho nechám jenom pročistit a promazat a dozvim se že je ok. Myslel jsem, že bych nechal vyměni spodek a dal tam sklíčko, myslim že maj docela hezkej strojek, ale nevim. Ten původní kryt s infromacemi atd jim dodává trochu té nostalgie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2010 Pokud jde o Stoppoka, jsou tam tři problémy. Teď jsem dokončil repasi, řekněme spíš skoro novo výrobu hodinek po dědovi s GUB 69.1. Protože jsem je chtěl nosit, původní zůstal vlastně jen strojek, zbytek je nový. A ty problémy: - některé díly má NOS staré, někeré z novovýroby dle starých vzorů (dělali mu to v Pfozheimu). Takže nic vyloženě pro puristy - nemá všechno. Třeba ciferník pro 69.1 dle vzhledu ze 60. let měl jen jeden druh (novovýroba). Pouzdro obdobné. Nečekej, že když se rozhodneš pro něj, že ti z toho vyjdou stejné hodinky jako máš teď. já do toho šel, protože srdce hodinek - strojek - zůstalo původní. - GO mu zakázala práce na hodinkách GUB. Může jen dodávat díly, ale nesmí na nich dělat. Víc dám zítra do vlákna k německým hodinkám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se