Přejít na obsah

SEIKO - pár dotazů k výběru


Ostravak

Doporučené příspěvky

Zdravím zkušené harcovníky na zdejším foru.

 

Rád bych se na Vás obrátil s prosbou o pomoc při výběru.

 

Vybírám nějaké hodinky, rozhodl jsem se pro automaty a líbí se mi 2 typy značky SEIKO.

 

1. http://azwatch.cz/hodinky/se155-seiko-flieger-2-black

2. http://hodinky.inshop.cz/seiko/automaty/seiko-srp011k1.html

 

Co na ně říkáte? Které byste doporučili více? Obvod zápěstí mám 17,5cm...

 

Mám zápěstí

 

A zde pár otázek:

 

1. jaký je rozdíl mezi hodinkami vyrobenými v Japonsku (model SNZG17J1 viz http://www.skywatches.com.sg/watches/produ...oducts_id=4341) a pak hodinkami vyrobenými "jinde" viz první odkaz na AZwatch? Raději bych pro klid duše nosil něco, co je originál, žejo... Oplatí se to tedy nechat poslat z USA anebo se na to vykašlat a koupit u nás? Cena by vyšla asi šul-nul akorát s tím, že tady v ČR bych měl 2 roky záruku...

Z USA pak model "Made in Japan" bez záruky. Otázkou je, zdali se na tomto typu hodinek něco kazí anebojsou to držáky...

 

Pozn.: I moje dosavadní Casia jsou "Made in Japan" a stály 2000,- před 10 lety (mimochodem, šlapou perfektně - baterka vyměněna po 9 letech)

 

2. stále k prvnímu typu - ta barva je na jednom odkazu vyloženě černá a na druhém jakoby "ocelově šedá" - je to jen fotoaparátem nebo se to může lišit? Nerad bych, aby byly úplně černé, líbí se mi právě ta "vojenská ocelově šedá"...

 

3. druhý typ - kalibr 4r16 - je to v něčem lepší? Spolehlivější, přesnější? Nebo, jak jsem se zde dočetl, jde pouze o delší rezervu nátahu? Měl bych přemýšlet i nad typem strojku? Ideální by byl 6r15, ale žádný typ od Seiko se mi s tímto kalibrem nelíbí :( Jinak typ nr. 2 je výrazně dražší - je i výrazně "lepší"? V čem je takový cenový skok? Že by opět ten kalibr?

 

4. rád bych si je pak nechal někde seřídit (rozumějte "spřesnit")... Za jak dlouho cca by se k této operaci mělo od novoty hodinek přistoupit? Existuje nějaký spolehlivý hodinář v Ostravě, který by to zvládl? Případně kolik tato operace včetně přetěsnění vyjde?

 

A trochu viklavá otázka na závěr, ale... Existuje i nějaký jiný, vzhledově podobný typ hodinek ne značky SEIKO? Automaty, spolehlivé, podobného ražení? Třeba bych se nechal zviklat... Limit max 10 tisíc... Ale toto je asi jen na okraj, moc se v tom nevyznám...

 

Díky moc za Vaše odpovědi, tipy atd... Budu za ně vděčný.

 

Pt

Upraveno uživatelem Ostravak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z tech dvou prvne uvedenych odkazu bych sel do SEIKO SRP011K1. prece jen ty druhe jsou seiko 5, coz je cilene delano jako nizkonakladova masovka - cimz nerikam, ze jsou spatne. mam je, slapou spolehlive, jsou to drzaky.

 

kdyz to vezmu podle ceny, tak 10k = cca 520 usd. za to se da (podotykam, ze v zahranici a pres net - tedy ne u nas a ne v kamennem obchode) sehnat docela slusnej stroj! pokud by ti nevadilo mit hodinky, ktee uz pred tebou sedely na jinem zapesti, tak bych se podival na watchuseek forum, clovek tam casto narazi na zajimave vychytavky.

 

pokud trvas na novych, tak bych ti doporucil to stejne, co kazdemu ve tve situaci: rusko nebo japonsko. ani jedno nebude "haute horlogerie", ale praci udelaji, a to dobre. v japonsku bych krome seika pribral do hledacku asi uz jen orient. z rusaku mas na vyber - poljot, vostok.

 

...suma sumarum bych rekl, ze Seiko (ne Seiko 5) bude zacatek tak akorat. dal se uvidi ;)

 

ps: momentalne na wus:

Hamilton Khaki Field / 225 usd

Seiko SKX007 (klasika vsech klasik) / 180 usd

Stova Airman Ikarus / 575 usd

Tissot SS T-Ring / 350 usd - ty jsou za ty prachy paradni!

atd.

 

stastnou ruku pri vyberu. :D

 

edit: pridavam fotku tech tissotu. ty me fakt dostaly... premyslim, premyslim..

tissottring.jpg

Upraveno uživatelem little_w
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Ostraváku,

pokud cheš pořádné hodinky, které něco vydrží, doporučuju tyhle:

 

Špatně se už shánějí, ale při troše štěstí se dočkáš. Ani jedny Tebou uvedené se mi nelíbí. Jinak hodinářství " u Aleše " je na 100dolní.

 

Kdyby Tě Samuraje zaujaly, ozvi se, není problém Ti je ukázat naživo. Měl jsem už dost hodinek a můžu Ti říct, že za ty peníze, co stojí, jsou úžasné. Na ruce nepřehlédnutelné.

 

 

post-2202-1267295019.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím a děkuji za zastavení a za názory a tipy...

 

kibi: Mno, taky se přikláním zatím k těm prvním... Hledám něco v kombinaci sportovní a zároveň trochu i "elegantní" a tyhle se mi po dlouhém hledání opravdu zalíbily. To se v tom hrabu už asi 3 týdny :) Ty druhé už jsem nějak vytěsnil... Vypadávají ze hry. Navíc v USA stojí 200 USD, takže obchodníkům asi opravdu hrabe.

 

little w: díky za tipy, na ty hodinky jsem koukal, ale do použitých se mi moc nechce. Jinak v přepočtu to sice dělá cca 520 USD, ale kde je clo a DPH :( Beru-li v potaz nové tedy... Ty Tissoty jinak pěkné, ale už moc elegantní. Hledám právě něco mezi. Rusko jsem okukoval, ale nevzalo mě, Orienty taky nějak nezaujaly, to už raději to Seiko...

 

Peta-Biker: Samuraje pěkné, ale "ne můj typ" :o/ Jsem hrozně vybíravý... Tyhle už jsou na mě moc masivní. Jinak díky za tip na tu Stodolní, je tedy spolehlivý? Kolik tam cca stojí to případné seřízení, nemáš tušení?

 

Mno, trochu jsem se ještě rozhlížel po netu a ... Našel jsem ještě jedny, co se mi líbí. Jedná se o SEIKO SARB059 (http://www.c-watch.co.jp/ww/sarb059061.html). Pěkné, kalibr 6r15, sport-elegantní... Jen je to trochu cenový oříšek už. Resp., nebyl by, kdyby to bylo za tu uvedenou cenu. Jenže clo + DPH z toho dělá už "moc peněz". Nebo má někdo tip, kde by byly levnější, daly se dostat do ČR "lépe"?

 

Případně ještě nějaké další tipy?

 

A ad Seiko 5 - vím, že je to masovka, ale zároveň píšete, že i "držák"... Pravda je to za 3700,-. Co je na nich "ošizeného"?

 

Díky...

 

Pt

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějaký postřehy

1) tah - neplatí to uvšech, ale zejména levnější modely seiko 5 ho nemaj úplně na úrovni ...

2) Funkční rozdíl mezi 6R15 (alpinisty) je v hackingu a ručním nátahu, který seiko 5 nemá ...

3) Servis, pokud se tu prodávaj nějaký hodinky s timhle daným strojkem, tak by neměl být problém, ale připrav se umodelů, jako jsou alpinisty, že pokud nastane nějaká závada a ty budeš chtít uplatnit záruku, tak budeš posílat do Japonska.

4) Píšeš, že cena je nereálná :), ono to máš sice pravdu a taky mě to štve, ale zase bych nechtěl prodávajícím úplně křivdit. Když sem se jednou podíval, co všechno bych musel platit, pokud bych se chtěl živit jako prodejce hodinek, tak se mi protočily panenky :) a oni to taky nechtěj dělat charitativně ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K SNZG17K1...

Co se týče tahu, je výbornej, seřizovat jde snad po milimetru, chloupky netahá, je plnej, žádnej kroucenej plech. Barva neni černá, spíš ocelově šedočerná, nejpodobnější je tomu takovej ten černošedej leštěnej kámen jak se někdy prodává třeba na trzích, Hematit. Přesně tak vypadaj lesklý části, matný jsou matný :D Rozdíl ve strojku je hlavně jak píše abbot, jinak je tu někde příspěvek od ´safiho, kde je taková katalogizace těch seiko kalibrů. Já je původně koupil tady na fóru s tím, že se v nich budu tak jako vrtat a seřizovat je a nebudu se o ně muset bát. Nakonec jsou v reálu ještě o tolik hezčí, že by mi to bylo líto a navíc jsou přesný až neuvěřitelně. Mám japan, ale nevim jestli na tom záleží. Hardlex je proti safíru měkota, po měsíci dvou už má vlasový škrábance, zatim viditelné jen pod světlem, ale safír to prostě neni ani omylem. Ručku mám taky tenkou a velikost je v poho, toho bych se nebál. Moje dostaly koženej řemen, protože to mám radši. Maj takovej šmrnc, takže doporučuju! Jo a svítěj jako ďas :D

Upraveno uživatelem Helex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K Alpinistům - u Higuchiho máš cenu už rovnou komplet s dopravou. Myslím, že DPH platit nebudeš, protože jeho zaplacení v Japonsku zkontroluje v Japonsku výstupní celní úřad a tuším, že podruhé ho zde chtít nebudou.

Jsem s Alpami velmi spokojen, nosím je k džínám i k formálnímu oblečení, naprosto perfektní i k černému obleku a bílé košili.

post-523-1267424456.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Pridam svuj dotaz sem, tematicky sedi. Co rikate na tyhle: http://www.azwatch.cz/hodinky/se201-seiko-...itan-black-dial??? Predem diky za nazory...

 

Já mám samuraje v oceli a spokojenost největší. Tady se k nim dozvíš víc.

 

edit: překlep

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Zdravím vespolek :)

 

Již je tomu nějaký čtvrtek, kdy jsem založil toto vlákno a doptával jsem se zde na radu, které že Seika si mám vybrat. Tak dlouho jsem hledal a pátral, zkoumal a přemýšlel... Až jsem konečně koupil :) Vzhledem k tomu, že se mi zde ozvalo pár lidí a těm samozřejmě moc děkuji, tak jsem se chtěl ještě jednou ozvat, co že jsem nakonec vybral.

 

Jsou to mé první automaty, takže jsem cenově raději zůstal při zemi, abych nakonec nelitoval... A můžu říci, že jsem nadšen.

 

Výběr nakonec padl na model Seiko 5 - SNZG17j1. Hodinky obejdnány ze Singapuru na ebay.com. Poštovné bylo zdarma a celková cena byla nakonec po přepočtu 2800 Kč :) Model je "Made in Japan". Hodinky jsou opravdu betelné. Precizní zpracování, zatím dělají cca +5s denně. Počkám 2-3 měsíce, až si sednou a pak se uvidí, jestli náhodou neseřídit.

 

Takže ještě jednou díky všem, že věnovali tomuto vláknu svůj čas a přikládám jedno foto :) Nic profi, ale aspoň pro představu.

 

Zdraví Pt Ostravak

post-11257-039607000 1290779016.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...