Jump to content

Jakou značku piva pijete?

Recommended Posts

Ārpus Brewing Co. (Lotyšsko) - 7 Years Anniversary Bloody Mary Smoothie Sour Ale (6% ABV) 

Tohle je teda hodně velký extrém, ale co čekat od těch šílených Lotyšů a navíc když jde o tomato gose 😸😸. Pěkně pálivé po tabascu, k tomu worchester, rajčata, sůl, citrusy, husté je to jako kečup - nechápu, jak tohle může projít výčepní jehlou. Brutalita. Pivo, jak si ho u nás představujeme, v tom nehledejte - žádné nenajdete 😸😸. U nás tenhle styl zkoušel Matuška i Zichovec (mě osobně víc oslovila ta verze od Matušky), ale tohle je úplně jinde - to už je level "šílenství" 😹

Dávám 4,75 / 5. 😻❤️😻

IMG_20250108_181642.jpg

I shot the sheriff but I did not shoot the deputy...dnes Máša Sheriff - vynikající polotmavá 15° IPA 👍 (a to je na mě tak max voltáž co mi chutná, silnější 🍺 už mi moc nejedou už v tom pak cítím moc alkoholu) a Zichovec Robin APA

IMG_7513.jpeg

EFFC238C-2832-4CFC-9239-F890CE1F965D.jpeg

• Like 1

před 6 minutami, Corvus corone corone napsal:

Ārpus Brewing Co. (Lotyšsko) - 7 Years Anniversary Bloody Mary Smoothie Sour Ale (6% ABV) 

Tohle je teda hodně velký extrém, ale co čekat od těch šílených Lotyšů a navíc když jde o tomato gose 😸😸. Pěkně pálivé po tabascu, k tomu worchester, rajčata, sůl, citrusy, husté je to jako kečup - nechápu, jak tohle může projít výčepní jehlou. Brutalita. Pivo, jak si ho u nás představujeme, v tom nehledejte - žádné nenajdete 😸😸. U nás tenhle styl zkoušel Matuška i Zichovec (mě osobně víc oslovila ta verze od Matušky), ale tohle je úplně jinde - to už je level "šílenství" 😹

Dávám 4,75 / 5. 😻❤️😻

IMG_20250108_181642.jpg

tak ty jedeš jiný 💣...mazec 😀

• Haha 1

Fuerst Wiacek (Berlín) ve spolupráci s Lervig (Stavanger - Norsko) - Grandma's Recipe (Imperial stout, 11% ABV, stupňovitost odhadem cca 24 - 26° PLATO). 

Tohle je takový jemný, uhlazený a tichý zabiják. Ve složení má mj. oříšky a vanilku. Německo - norská spolupráce tu vyústila ve skvost, jakých u nás moc nepotkáte. Kakao, oříšková čokoláda, vanilková sladkost, struktura hlaďounká a jemná, jak pučící dívčí ňadra. Alkohol je hezky ukrytý, ale trochu o sobě vědět dává hřejivostí (bodejť, když je ho tam tolik). Tělo je příkladně plné, přesto není vyznění těžké. Ideální pivo na ucucávání na houpacím křesle u krbu, před kterým leží na tygří kůži nádherná nahá žena. 

Cena je odpovídající - 0,3l za 179,- Kč inflačních. V kase naceněno po deckách, takže je možno si dát klidně 0,2l nebo 0,1l - u těchto piv to bývá dobrým zvyke (zde 0,1l za 79 kaček, takže 0,3l se vyplatí! 😎

8236e64d-f934-4160-979e-3091bf01f0d9.jpg

před 9 hodinami, Corvus corone corone napsal:

Výborná spodně i svrchně kvašená piva z karlínského minipivovaru Dva kohouti. 

IMG_20250115_233216.jpg

IMG_20250114_224651.jpg

IMG_20250112_154823.jpg

Boli sme tam v lete na ich capovane piva a pojdeme zas. Dobrota. 

• Like 1

Letošní verze se jmenuje Blaubeer Germknodel a pachatelem je jeden z nejlepších českých minipivovarů - Zichovec. Stylem je to Bock, stupňovitost je 17° PLATO (17% EPM), ve složení je mj. i vanilka, mák a místo loňských švestek letošní borůvky. Pitelnost je skvělá, ale šrajtofle pláče (0,5l za 80 Kč na asi nejlevnějším místě v Praze). 

af7f1bce-2576-498c-80c2-e5c6468f2f45.jpg

před 42 minutami, Corvus corone corone napsal:

Letošní verze se jmenuje Blaubeer Germknodel a pachatelem je jeden z nejlepších českých minipivovarů - Zichovec. Stylem je to Bock, stupňovitost je 17° PLATO (17% EPM), ve složení je mj. i vanilka, mák a místo loňských švestek letošní borůvky. Pitelnost je skvělá, ale šrajtofle pláče (0,5l za 80 Kč na asi nejlevnějším místě v Praze). 

af7f1bce-2576-498c-80c2-e5c6468f2f45.jpg

0,5 17° Bock za 80Kč? to mi přijde na Prahu levný...běž do Automatu k Matuškovi kde 0,4 10° ležák je za 75 a ono tě to stěžování přejde 😃