Přejít na obsah

Vybiram mobil ...


Doporučené příspěvky

Vy nemáte, byť by to bylo třeba i iracionální, blbej pocit z kupování produktů Huawei ve světle posledních afér kolem čínských zadních vrátek? Jen se tak ptám, no flame.

to bys nesměl mít telefonu Google, Facebook a další. Ne, nemám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já teď k Vánocům koupil dětem 2x Xiaomi Redmi 5 plus, tak doufám, že pošlapou dobře... Vypadají pěkně, zpracování a výbava též, cena 4tis. plus bonus 500,- taky za mne dobrý. Sám také začínám o Xiaomi uvažovat, můj HTC totiž začíná ztrácet dech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U telefonu do 5000 je poměrně dobrá volba Xiaomi. Třeba Mi A2, nebo zmiňovaný Redmi 5plus, záleží, co člověk potřebuje.

 

 

Já jsem třeba chtěl výkon (nejvyšší Snapdragon), dual SIM, fm rádio, sluchátkový jack a aby nebyl moc velký problém s rootem: několik měsíců jsem se rozmýšlel mezi Asus Zenfone 5z a (Xiaomi) Pocophone F1, až jsem si nakonec koupil oba, že po otestování si jeden nechám a druhý pustím dále, nebo si nechám oba... Zatím spokojenost s oběma, každý má své plus. Oba už mají root, Pocophone už dostal aktualizaci na Android 9, Asus ji má ohlášenou na konec ledna. Mimochodem jak jsme tu probírali možnosti nastavení různých oznámení SMS nebo vyzvánění podle čísla, lze to nastavit u obou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vy nemáte, byť by to bylo třeba i iracionální, blbej pocit z kupování produktů Huawei ve světle posledních afér kolem čínských zadních vrátek? Jen se tak ptám, no flame.

Neoficiálne vraj ide o nechuť firmy spolupracovať s niektorými prozápadnými tajnými službami, ale súčasne používanie pokročilých technológií ktoré prípadnú špionáž po softvérových úpravách zjednodušujú. Nejde o odpočúvanie majiteľov a okolia, predsa kto nechce byť sledovaný, nebude používať smartfón, ale jednoduchý tlačítkový 2G mobil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci Vám brát iluze o neprůstřelnosti tlačítkových telefonů a 2G sítí pánové, ale už hezkých pár let jde veškerá hlasová + SMS mobilní telekomunikace v Evropě+USA ze zákona do záznamů - a kdo "oprávněný" si o ně řekne, tomu jej operátoři bez okolků vydají, včetně protokolů a lokačních dat. V případě "operativních odposlechů" pak mají příslušné složky k dispozici rovnou "podvržené" mobilní BTS, které ve zvolené oblasti od operátora převezmou kompletní provoz, takže zájmové hovory jdou rovnou do sluchátek a zprávy na monitor. Na pohádky ze 40 let starých umerických filmů o policejním trackování relátkama spojovaných analogových linek se stopkama zapomeňte - zabezpečená komunikace se dnes naopak řeší právě na bázi smartphonových komunikačních aplikací s proprietárním filtrováním a spoustou proxy, na které jsou výše uvedené "legální" prostředky v reálném čase krátké - takže velký bratr (Rusko, Čína, Turecko,...) oprávněně zuří, vyhrožuje a zakazuje.

No a právě to je kámen úrazu všech Vašich Hulahéjů, Číňanvyhoňmi a ZTE s ouředně zamalwarovaným Androidem, protože u rudých sráčů se nikdy nedovíte kdy, komu (a za kolik) může prostřednictvím "zadních vrátek" potichu odcházet nejen dešifrovaný hlasový provoz z Vašeho mikrofonu+reproduktoru, ale i "nepodstatné detaily" jako zprávy a hesla (včetně příslušného kontextu) zadávaná do standardních API komponent...

 

A než někdo začne notovat sputnikovou hitparádu o komplotu Apple a imperialistických vrahů z Wall Streetu, CIA a NSA, připomenu od roku 1968 mnohokrát bolestivě ověřené pravidlo: Radši mít za oficiálního nepřítele USA, než Rusko+Čínu za spojence a nedej bůh souseda...  -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za paranoiu se bohužel často označuje i banální stav, kdy jeden díky zkušenostem a nebo prosté představivosti kouká o jeden roh dál než ostatní. Ale vysvětlujte to v zemi kde se 50 let bonzování a žalování do zahraničí považovalo za společenský standard - a kde "se beztak všecko rozkecá" (jak vtipně glosoval komisař Ledwina v jistém nesmrtelném filmu). Průšvih je že spousta z nás si na hodinky své vezdejší vydělává na pozicích a projektech, kde denně pracujeme s důvěrnými daty minimálně na úrovni vědeckých a obchodních (ne-li státních a nebo dokonce aliančních) tajemství, jejichž profláknutí může znamenat ne miliónové ale i miliardové společenské ztráty. Pokud z úniků dotyčný něco má, ať si ho soudí dotčení - ale pokud je kokot a k potenciálně zneužitelným informacím pouští konkurenci z vlastní blbosti a lehkomyslnosti (třeba používáním počítačů, mobilů a nebo síťových prvků s pochybným softwarem, umožňujícím libovolné třetí straně získat přístup do firemní pošty a intranetu), zaslouží pověsit za kule do průvanu a ne "zlaté hodinky za dosažené provozní úspory"  :furious: 

 

Jen pro vysvětlení: Hacknout po telnetu čínskej mobilní LTE modem jedné z výše zmiňovaných značek (v podstatě Linuxovej mobil bez displeje, přes který se dnes na spoustě míst dobrovolně připojujete k "fríí internetu") je na SIM s veřejnou IP otázka jedné minuty na přejmenování výchozího uživatele a reboot - stačí znát podle IMEI/MAC výchozí hesla (která 95% userů nemění, protože "je přece natištěné dole na štítku, takže se jen tak nezapomene"), nebo mít "drobného pomocníčka" v prohlížeči/systému/ovladačích/kodeku. No a s root přístupem do souborového systému se dá do příštího rebootu provádět ledacos, stačí když jste pro pana čmuchala čímkoliv zajímaví. Zkuste si na to prosím vzpomenout při příštím "neodolatelně výhodném" nákupu u soudruha Alibaby (a nebo u jeho místních zasilatelství), protože žádná sleva na světě nebývá úplně zadarmo...  :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Google Pixel 2, pokud ti nevadí že nemá displej až do krajů. Sice loňský model, ale aspoň lepší cena, foťák téměř nejlepší co jde (ale nemá zoom), a podpora přímo od Google, tzn. máš zaručené ještě 2 roky updatu a nových verzí Androidu.

 

Mám ho už přes rok a zatím super, foťák byl hlavní důvod proč jsem kupoval. Vygoogluj si Google Night sight mode, který byl představen s Pixel 3, ale uvolněn i na Pixel 2. Fotí to v noci neskutečně a obecně na všechny fotky je pixel 2 super. Hlavně fotí bez prodlevy a i fotky děti skoro nikdy rozmazáné i když nepostoji. Máme doma i iphone X a Pixel fotí o hodně lépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má tu už někdo nejnovější hit Huawei Mate 20 Pro a pokud ano, mohu poprosit o první dojmy a zkušenosti? Děkuji.

chci ho zkusit po s9+, momentalne se u nej resi vadne displeje, ktere snad nejak zelenaji

 

videl jsem 3 kusy a ty byly ok, v ruce sedi, libi se mi to, co leze z fotaku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám více než rok HTC U11  6/128GB DualSIM a fotí velmi dobře (mj. optická stabilizace). Nakupuju přes HTC Club, tam je to to vždy levnější. S telefonem jsem naprosto spokojený, jen čekám až k nám uvolní 128GB verzi U12+ :-)

 

Reálné ukázky:

https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Brdy_16.-18.11.2018/

https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Brdy_28.-30.9.2018/

https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Strela_30.3-1.4._2018/

 

Specifikace  https://www.htc.com/cz/smartphones/htc-u11/    (Android je samozřejmě Oreo, a chystá se Pie)

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...