Přejít na obsah

Vybiram mobil ...


Doporučené příspěvky

 

Dneska mi na stole přistál fungl nový Redmi Note 7 128gb. Než rozříznu fólii, musím si asi pár dní ujasňovat, jestli podruhé vstoupím do stejné řeky :) ale pokusování s tím foťákem mě moc láká, takže všechny klady rád poreferuju tady do vlákna.

rozbal ho a preferuj. Už jsem ho chtěl kupovat, ale zatím udržuji při životě svůj note 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konstrukce je za mě OK - působí hodnotně. Někomu může vadit rámeček z plastu, který při pádu bude spíš výhoda (mám to v obalu, je mi to jedno). Foťák vystupuje, bez obalu by mi to vadilo hodně, ale obal to zarovnal. V ruce se drží dobře. 

Záda skleněné, což moc nemusím, ale ani pod plnou zátěží mi telefon netopí - což je pro mě velké plus. 

Podle mě se dost povedl displej - je hodně jasný, barvy živé. Porovnával jsem se to s několika jinými LCD, a je to nadprůměr. 

SD 660 zvládá vše v pohodě, a třeba jeho nástupce SD665 se mi nezdá tak povedený (jen kosmeticky úspornější, a o něco slabší výkon).

Baterka na pohodu 2 dny. Nabíječka v balení 10W, ale telefon podporuje 18W (zkoušel jsem, rozdíl je znát, 10W nabíjí docela pomalu).

Fotky mi přišly slušné, ale to moc neřeším (dle recenzí je povedený). 

Po týdnu jsem přehrál Global verzi MIUI za českou verzi MIUIOS.cz (je tam dost vylepšení, aniž by ti padla záruka), čímž jsem získal asi 10% výkonu k dobru a čas zapnutého displeje poskočil o nějakých 40 minut nahoru. 

Není NFC, je 3,5 jack a IR. 

Note 8 bych nebral - Pro verze bude mít Helio, a to byla vždy katastrofa, klasická Note 8 bude mít SD 665 (viz výše) ale i NFC. 

Pořídil jsem ho za 4 tis, a za ty peníze, podle mě, super kauf. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych požádat o radu. Dumám nad tím snad dva roky, řešil jsem to u Huawei P9, Nokie 8, řeším to u Pocophonu a má to i Redmi note 7: jde nějak vypnout čtečka otisku prstů?? Jednoduše, aby ta věc přestala reagovat na přiložení prstu na snímač. Odemykání otiskem mám samozřejmě vypnuto, ale čtečka při zamčeném telefonu pořád funguje jako odemykací tlačítko (mám nastavené gesto po odemčení tlačítkem).

 

Vždycky mě nasere, když zasouvám telefon do kapsy a nějakou částí ruky brnknu o čtečku. Rozsvítí se displej a i když je tam nějaká ochrana proti dotyku skrz proximity snímač, stejně už jsem párkrát v s mobilem kapse takhle volal nebo něco spustil. Tak nevím, jestli jsem ještě debilní, nebo už senilní, nikde jsem řešení nenašel.

Upraveno uživatelem dykmore
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

No máš velký rozptyl .... kde mám zaručen minimálně jeden velký update (ideálně dva).

Obešel jsem pár obchodů, pořídil Huawei Mate 20 Pro. Moc se mi nelíbí, ale skoro všude ho doporučovali, stál necelých 13, bude mít Android 10, je voděodolný, parametrově pro mé účely naddimenzovaný. Snad bude OK. Díky moc za rady, i když jsem se jimi nakonec neřídil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Já už delší dobu řeším jestli koupím novější jabko mám SE nebo přelezu k Xiaomi, přežiji operační systém..? Nejsem antitalent ale bojím se aby to aspoň 3 roky normálně běželo nechci padlo ale asi MI 9 jelikož SE bylo o dost pomalejší když už přechod na číňana. Díky za postřehy třeba se najde někdo kdo lezl z jabka na droid....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja mam dilema. Mel bych si nechat rok a ctvrt starou S9ku, funguje, jen mi prijde, ze uz min vydrzi baterka, ale tak ta se da vymenit, ze jo. No, jenze se tak nejak nudim. Rozum rika koupit LG G8, nebo se trochu rozsoupnout a jit do S10ky, pozer ve me zas krici kup si Iphone 11 Pro. Nejcasteji na mobilu pouzivam fotak a sjizdim chronomag, vecer si pak poustim serialy. Ale to rikal Frantik, ze se da v Applu pres VLC, tak uz IOS tak nezavrhuju. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...