Přejít na obsah

music


steel

Doporučené příspěvky

On to tak Petr Štěpán sám podává, že H.N.F. se "umělecky" vyčerpalo a tak s bráchou na začátku devadesátek založili XIII.století. On teda konkrétně říká, že se naučili trochu líp hrát a tím pádem už punk nestačil na umělecké vyžití. :) Každopádné mám obě dvě kapely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný, mi to připadalo spíš jako názorový vývoj. Najednou byl z punkáče okultista a vampýrolog. Přišlo mi, že se v období prvních demo nahrávek dokonce i chvíli vezl pravičáckým směrem (Zánik Izraele atd.). Jednou jsme s ním a jeho vampýrology byli přespávat na Poenari. Hudebně to byl takovej ten jukeboxovej mainstream v dobrém smyslu slova - alespoň pro nás, kteří jsme už tehdy jeli na podzemnějších odvětvích blacku apod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Trochu odbočím tematicky s dotazem ohledně rozšíření obzorů.

Jak se postupem času mění vkus, tak u nás doma poslední dobu hodně (převážně) posloucháme čtyřku Nina Simone, Etta James, Aretha Franklin a Ella Fitzgerald.

No a když si třeba na Spotify pustím rádia jmenovaných, tak se tam vlastně převážně točí (navzájem prolínají) právě tyhle 4 stejný jména. Jo, samozřejmě tam skočí všelicos od Satchma po Nancy Sinatra, ale spíš tak nějak doplňkově.

Tak by mě zajímalo, jestli nemáte tip, o jaký jména výše jmenovanou čtyřku doplnit. Dodávám, že Nina je u nás dlouhodobě TOP, ty zbylý 3 jsou těsně za ní a společně se dělí o druhou příčku.

Jo, samozřejmě jsem zkoušel pátrat, něco jsem našel (Shirley Bassey, Carmen Mcrae, nebo třeba za mladší generaci Madeleine Peyroux, případně, ať to nejsou skoro samý ženský, Gilbert Scott-Heron), ale vhodný tipy rád uvítám.

 

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to sice skoro dva měsíce, ale 11.2.2022 vyšlo album finských Amorphis - Halo. Tuhle kapelu mám moc rád a hlavně jejich druhé album Tales From The Thousand Lakes z roku  1994, které dostalo ohodnocení 10/10. Beru ho jako jejich nejlepší počin a Halo se k tomu hodně přibližuje. Kdo má rád takovou muziku, tak vřele doporučuji.

Ukázka: 

 

Upraveno uživatelem Diamondking
pravopis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 4. 2022 v 11:12, Harwey napsal:

RHCP vyborne, uz sa tesim v Juni v BA

Amorphis pecka, mne troska viac stimuje album Elegy.

Sem totálně minul, že maj bejt i u vás, takže sem to rychle napravil a 2 lupeny sou objednaný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Harwey napsal:

Super, dufam bude peckova show.

To LP je boží, takže věřím, že jo, kam máš lupen? Předpokládám, že to bude chtít tam být brzo, aby sme měli dobrý místo, máme na plochu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...