Jump to content

music

steel

Recommended Posts

Včera mě potěšil koncert Queen s Adamem Lambertem - Summer Sonic - Live in Tokyo 2014, který dávali na 3sat, vlastně jeli koncerty různých interpretů a kapel celý den

• 2 weeks later...
V 30. 12. 2022 v 14:07, patprom napsal:

Pro mě možná nejlepší live album co znám

e1639dde3b9d7d96a83687bd363d71bb.jpg

Iron jsem měl vždycky strašně rád, když jsem byl mlád 😁 a už toho mají tolik že jsem nevěděl kde začít, takže díky za tip... dnešní zásilka :punk:

DSC_3969~2.JPG

Když vidím pěknou sestavičku tak se taky trochu pochlubím. Gramec je Tesla NC450 potuněný hliníkovým talířem od p. Zatloukala a hliníkovým subtalířem vyrobeným v práci. Motorek má uloženy na gumičce jako NC500 a předělaný na adaptér, aby byla střídavina mimo gramec. Ješte mám ve skříni NC440 a NC 500 oba jako nové, talíře původní absolutně rovné. K tomu mám i CD Tesla MC911 ještě s fólií na displeji a AZS223 pěkně do věže. No a na fotce zbytek - Referenční zesilovače Pioneer A616 a A656, Skromný základni ale nesmrtelný kotoučák Akai GX4000D a nějakej CD a MD Sony, ono těch MD moc na výběr nebylo a CD k tomu bylo za 500, jinak nejsem fanda Sony. Bedny Heco 2 páry a Wega (rebrand Canton) rok výroby cca 78-79 - klasika rigidní uzavřené ozvučnice kaloty na výškách i středech (50mm!), sloupy s bassreflexem nemám rád. a nějaká ta Tesla se valí všude, třeba jako stojany 😁. A k tomu cca 400-500 LP ve skříni a zásobu jednou nahraných pásek Maxell UD. Jo a někde mám i kazeťák od Denonu a nějaký originály Visáčů na kazetách. 

16735640566217550348361858626727.jpg

Edited by Jiří Sedlák

Právě teď Dire Straits - Love over gold, telegraph road to je naprostá klasika.

Předtím Josef Kainar - Obelisk. Taky pecka.

Vše samozřejmě z původních vinylů. Z digitálu poslouchám jen to co na LP nevyšlo případně se nedá sehnat. A co si můžu aspoň půjčit si nahraju na pásky.

Edited by Jiří Sedlák

• 2 weeks later...

Včera ve Žlutym psu v Pardubicích Krausberry. Muzika super, ale co předváděl personál jedním slovem tragédie. V životě se mi nestalo, že bych si nemohl ubalit brko vevnitř a když si ho pak vykouřím venku. Lahvová Plzeň za 60 teplá jak chcanky, na výčepu jenom Staropramen, podle mě jedno z nejhorších piv v Čechách. Proč to vůbec někdo ve východních Čechách točí. Navíc když koupili a zavírají Pardubický pivovar, tím akorát všechny nasrali a v Pardubicích se snad už nenajde nikdo, kdo by to dobrovolně pil. A oni to ti debilové točí v klubu.  Stejnej drink jednou za 260, pak za 180. Barmanka vykroucená a měla černý kruhy pod očima jak na dojezdu po čtrnácti dnech. Nasrala mi do ginu s tonikem okurku bez optání kráva.

IMG_20230128_221841.jpg

Stevie Ray Vaughan .... PAN kytarista. Pro toho bylo hraní na kytaru stejně přirozené jako dýchání. Člověk nevěříceně kouká, s jakou lehkostí, živelně ale přitom bez machrování rozdává radost

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...