Přejít na obsah

Prim Sport 2


Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes jsem byl u hodináře pro nový pásek k hodinkám, které jsem před časem koupil za p?r kaček na aukru. K mému překvapení mi hodinář řekl, že se jedná o "super kousek za desítku" co si o tom myslíte? :-) díky za názor

 

Bastl. Pouzdro PS2.1 červené - dost zajímavé, zbytek úplně obyčejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím :)

 

Čtyři roky jsem tu nebyl, takže hned k věci: Zdědil jsem po zesnulém dědovi (čest jeho památce) PS2 se zelenými indexy a nevím co s tím. Odnést hodináři na vyčištění a rozborku? Kolik by tak mohlo stát je uvést do koukatelného stavu? Oproti tomu, co se prodává na aukru, vypadají velmi zachovale. Netuší někdo přibližně z jakého mohou být roku?

 

Ď.

 

P.S. Na internetu jsem nikde nenašel nějakou lehce obsáhlou historii modelů prim. Google je zaflákán odkazy na aukro a bazoš. Nezná někdo dobrou stránku?

 

post-13296-0-18257200-1396732786_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady přidám jeden kousek, dostal sem se k němu v krabici hodinek po rybáři, zprvu vypadaly velmi unaveně, je vidět že dlouho stály a vodní živel je nešetřil. Mírně jsem je očistil, již třetí den jdou naprosto bez problému a docela přesně, sice jsem to neměřil, ale vykazují stejný čas jako moje běžná Seika 5.   :clap: Jestli se s tim bude něco dál dělat, no nevím, asi ten ciferník, ručky a vyčistit strojek. 

Nerez pouzdro z Eltonu - asi moc nákladů a chabý výsledek? 

**

 

post-18915-0-42619800-1396774172_thumb.jpg

post-18915-0-32481300-1396774185_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sehnat cifr a ručky a jinak bych je nechal, zase tak špatně nevypadají. A jestli jdou v pohodě, tak bych vynechal i servis - primky buď jdou a nebo nejdou, nevyhazovat zbytečně peníze.

 

Díky takovému přístupu se z hodinářů stávají měniči baterii.  :D

 

Vzhledem k tomu, že rez je vidět i na datovém věnci bych je určitě odnesl k hodináři na servis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji pánové za reakce, je to fajn, když takový zasloužilý strojek a pomocník rybáře ještě vyvolává zájem o jeho další osud. Mě to s tou ocelovým kejsem  jen tak napadlo, bylo by to zajímavý, ale jak tu bylo řečeno, za ty peníze v Eltonu to asi nebude nutný, je to jen zajímavý kus, který ke mně doputoval po příbuzné lini a a tedy si ho nechám. Jiná citovka v tom není, mě ty sporty nijak neberou.

Jak se tu ve starších diskusích o těchto modelech mluví a píše, četl jsem to ze zájmu skoro celý víkend. Dost jsem se poučil i pobavil, nicméně si tu dobu prodeje pamatuji, nikdy sem o to tehdy neměl zájem, asi z pomysleného důvodu lesku švýcarské Doxy, které nosi táta, ale i poté díky zlatým primkám nástupcích diplomatů, které měly stejný kalibr jako sporty. Jo, to už sem psal, kdysi mi zmizely, ale již jsem si jich pár opatřil a jsem s krabicí, kde se nyní schovávají spokojen. Zajímal jsem se jen o palubní primky, hodiny do auta, ale nakonec jsem tehdy usoudil, že by to muselo být nějak do palubky uděláno integrálně, aby to nerušilo dojem a nebylo to jako pěst na oko. 

 

K názoru na  vyčištění strojku u hodináře říkám ano, rád bych to zachoval v originálu, tak jen lehké čištění ciferníku. Rez tam sice je, ale chodí to přesně. To je tedy ten jeden úlovek z krabice, další je na obrázku, pokoušel jsem se to dle všech možných info a obrázků na netu  identifikovat, ale nějak nevím. Tak snad to není čína nebo přece jen?

Jsem z toho nemoudrý  :frusty: , no a pak ještě z dalšího primáckéhé úlovku ze stejného zdroje, jsou to pravděpodobně dost starší primky,  u kterých zaboha nejde hnout korunkou, myslel jsem že budou v rezi, tak jsem se mrknul dovniř, ale vypadají skoro skvěle a netknutě. Korunka odolává jemnému i silnějšímu násilí. Nebo to dělám blbě a mluvím s ní jinou řečí.... Podařilo se mi ji dokonce nedobrovolně vyšroubovat a zase dát zpátky, al k cíli to nevedlo. Rád se poučím. Díky.  :notworthy:

**

 

 

post-18915-0-16244200-1396882881_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...další je na obrázku, pokoušel jsem se to dle všech možných info a obrázků na netu  identifikovat, ale nějak nevím. Tak snad to není čína nebo přece jen?

 

Jsou to skutečně primky z Eltonu z Nového Města nad Metují. Více v tomto vlákně o  PRIM SPORT III a IV, kde je i tento model označovaný jako 38-425-1-6-4-3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to skutečně primky z Eltonu z Nového Města nad Metují. Více v tomto vlákně o  PRIM SPORT III a IV, kde je i tento model označovaný jako 38-425-1-6-4-3.

Moc díky, konečně jsem se v tom mohl rochat, dobrá zpráva je že to není čína. A další k tomu, co jsem psal, nefunkční korunka jsou traktory bez datumu. Má to sice trochu vyšší výrobní číslo, 9xxxxx, ale je to pod meloun a hodinky jsou kompletně celé v originále. Ovšem zrasované jak se na dlouhá léta nošení a užívání v dobách socialismu patří. Nebo je to možná tím, že se určitá vrstva ludí neumí nebo nedokáže k technice chovat jako lidi....   :frusty:  Mám s tím letité zkušenosti. Uf. UFFFF.

To mě mrzí, bude s tím starost.

*

Honza Manta

díky a oceňuji vše co kolem primek z tvé klávesnice zde všude vylézá, oceňuji také i hodinářku, :guitar:, dostal jsem v zimě typ, udělal jsem zkušební kontakt a je to nadějný, doufám ve slušný výsledek. OK.

**

Hezký den všem chronikům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

I já se přidám mezi příznivce Sportů II. Tohle je (zatím) moje osobní sestava. Všechny jsem je dostal a všechny byly v příšerném stavu. Všechny taky byly renovovány v Eltonu a osazeny nerez pouzdry. Zajímavé je, jak se postupně měnila cena. Zelená humberta renovována 2004 za nějakých 1 500,-. Žlutá 2007 za bratru 3 500,- a automaty 2010 za 5 000,-. No a během pár dnů dorazí čtvrtý kousek (je už v Praze na prodejně), a ten už vyjde na 6 a půl. Všechno přibližně ve stejném rozsahu. Ale nechte je ležet, když je můžete nosit, že jo...

post-44-0-41835300-1398327892_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, poraďte mi, prosím, nějaký dobře sehnatelný řemen na moje humberta. Představoval bych si něco v racingovém stylu, v zajímavé kombinaci šití a kůže, ideálně rozšiřující se z 18mm více, protože mám silnější zápěstí, ale žádným návrhům se nebráním. Dostal sem je, když mi bylo deset, takže jsou srdcovou záležitostí. Nosím je na motorku, protože se mi krásně vejdou pod bundu a podporují moji zálibu v retro stylu. dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím! :-)

Chtěl bych se zeptat na skla do Primek Sportů II. Jaký je, prosím, rozdíl mezi armovacím sklem a nearmovacím. Chápu to dobře, že když se vloží armovací kroužek, tak sklo není armovací? Resp. Ve starších sportech II. není armovací sklo a v novějších je?
Děkuji za odpovědi ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...