Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tieto hodinky mam presne rok.

Zatial som s nimi nemal ziadne problemy. Puzdro je riesene v dvoch povrchovych upravach - lestena ocel a rohy okolo cifernika satenova ocel. Su prijemne velke aj vysoke, mne sa nosia dobre. Sklicko je prijemne vypukle, len treba davat pozor na jeho poskriabanie, comu sa asi aj tak neda vyhnut. Cifernik je kvalitny, ako keby dvojvrstvovy, okolo subcifernikov s chromovanymi ramikmi je matny, okolo indexov ma jemne drazky. Luminescencne su len hlavne rucicky a indexy, subciferniky nie, doba svietenia je slaba stranka hodiniek. Otocna vnutorna luneta ma prijemne tazky chod, takze sa ti nebude sama otacat. Presnost mam teraz cca 10-15 sek/den, ale odkedy som ich kupil este neboli na prenastavenie u hodinara. Remienok vydzri dost, je z pravej koze - mam to odskusane - a nepraska ani sa neosucha po par noseniach.

Skus este pohladat po nete, na tophodinky su podla mna drahe, myslim ze uz som aj niekde pisal ze moje som kupil za 430 EUR od oficialneho slovensko dovozcu.

Odesláno

Mám 2 roky trošku jiné Šturmy (limitka ke 40.výročí letu Gagarina) se stejným strojkem, vypouklý minerál, rovněž vnitřní otočná luneta. Jsem naprosto spokojen, řemínek stále pěkný, sklíčko i pouzdro bez škrábanců, rezerva nátahu cca 50 hodin, čili víc než udává výrobce (mám se stejným strojkem i Aviatory a oboje mají rezervu +- 30 minut stejnou, takže je to asi standard), natahuji každé 2 dny. Doporučuji.

Odesláno

Chlapi díky moc. Tyhle jsem vybral kvůli tomu hranatýmu dizajnu, ostatní rusáci co jsem prohlížel se mi nelíbí.

Ještě mě zajímá jak je to z vodotěsností, plavat v nich asi nepůjde ale mytí rukou, běžnej déšť atd by asi neměl být problém, ne?:)

Odesláno

2x jsem v nich zmoknul, ani jsem nepočítal s možností poruchy. Koupat bych se v nich ale nešel, na to mám jiné.. Myslím že s kvalitou strojku, přesností i výdrží budeš spokojen. U mých mám průhledné dýnko, strojek je velmi pěkně zpracován, datum se překlápí ne sice na minutu ale téměř. Pro nastavení data musíš točit ručičkami, ale stačí mezi 23.00 a 01.00 takže to jde rychle.

Odesláno

Mimochodem shodné pouzdro je i u některých s kalibrem 3133, ale dal bych přednost 31681. 3133 je legenda, měl jsem s ním jedny Strely, ale krátce a moc jsem je nenosil. 31681 mne naopak velmi mile překvapil. Koukal jsi na velikost? Jsou poměrně malé a řemínek má 18 mm.

Odesláno (upraveno)

Ivan Lelák 15.3.2010 - 16:35

Koukal jsi na velikost? Jsou poměrně malé a řemínek má 18 mm.

Mensia velkost je u starsich puzdier a tie maju remienok 18mm. Poznas ich podla celkom zaoblenych tlacidiel chronografu, ktore nie su zapustene do puzdra ale pri pohlade zozadu su na takych malych tyckach. Tieto starsie puzdra su vsetko produkcia povodneho Poljotu.

Nove verzie maju trochu vacsi priemer, su vyssie, lebo sklicko je ako keby vo zvysenom ramceku a remienok ma sirku 20mm. Maju uz masivnejsie tlacidla chronografu. Ak sa mylim prosim opravte ma :)

Edit: dazd alebo umyvanie ruk zvladnu, do vody by som s nimi neliezol, aj ked to je oceanska seria...

Upraveno uživatelem pato31681
  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Já mám tyhle - 42 mm, minerální sklo, průhled na strojek, skutečná rezerva nátahu cca 50 hodin, spokojenost.

post-3283-1271666348.jpg

post-3283-1271666368.jpg

Odesláno

Nad gagarinkami som rozmyslal aj ja, ale nakoniec som si kupil tie moje, viac sa mi pacili.

Inak chvalim vyber, zo Sturmanskich su to jedne z najkrajsich :thumbsup_anim:

Odesláno
Já mám tyhle - 42 mm, minerální sklo, průhled na strojek, skutečná rezerva nátahu cca 50 hodin, spokojenost.

Nad gagarinkami som rozmyslal aj ja, ale nakoniec som si kupil tie moje, viac sa mi pacili.

Inak chvalim vyber, zo Sturmanskich su to jedne z najkrajsich :thumbsup_anim:

O těchto se myslím v nabídce píše, že mají tvrzené minerální sklo, nebo tak nějak. Safírové si na ně nechat dát si asi objednat nejde, co?

Odesláno
O těchto se myslím v nabídce píše, že mají tvrzené minerální sklo, nebo tak nějak. Safírové si na ně nechat dát si asi objednat nejde, co?

Myslim ze na Sturmanskie davaju len mineralne sklicko. Skus kontaktovat slovenskeho dovozcu na www.ruskychronograf.sk alebo p. Kampmanna na www.poljot24.de

Odesláno

Ahoj

to jsem rád, že je má někdo v ČR, nepovede se ti prosím tě více fotek? A kterého dodavatele jsi volil- stále se mne líbí a vrtají mi dost hlavou.

Na některých webshopech je mají snad už i jako vyprodané ale na více je ještě nabízejí tak snad ještě jsou..

Odesláno

Stavax - zkusím udělat víc fotek.

Je fakt, že je mám víc než 2 roky, jdou velmi přesně a naživo vypadají opravdu moc pěkně, dají se nosit do práce, k riflím i obleku. Nenosím je denně, ale po té době na nich není ani stopa po opotřebení pouzdra ani sklíčka, čímž bych rád řekl, že jsou to sice jedny z mých mála hodinek s minerálem, ale vůbec mi to nevadí, sklíčko bude asi dost kvalitní.

Luminiscence skvělá, strojek 31681 nemá chybu, azbuka je stylová a kromě toho mají i příběh - s touhle značkou letěl první člověk do vesmíru a s hodinkami z téhle řady strávil v roce 2004 10 dnů ve vesmíru (na mezinárodní stanici ISS) ruský kosmonaut Šargin.

Prostě mám ty hodinky rád:-)

post-3283-1271917210.jpg

• po 2 týdnech...
  • Po roku...
  • Po roku...
Odesláno

Jen tak pro oživení fóra vkládám pár fotek Gagarinovské limitky (50.let letu do vesmíru) Pro pravidelné nošení je nasazen krásný černý Hirsch. Jsou koupené nové v Bánské Bystrici, poslední kus této limitky, který byl k mání v Evropě. Koupeno loni a doposud velká spokojenost.

post-23666-061574700 1350577378.jpg post-23666-081303100 1350577398.jpg

a spolu se Strelama

post-23666-059457200 1350577416.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...