levistrauss Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Přátelé, zadřel jsem. Dnes, když byla má drahá zabraná do četby Cosmopolitanu, jsem nadhodil myšlenku (obvykle to funguje, v takové situaci mě ?slunce mých dní? málokdy poslouchá) mé (další) akvizice, nyní Fortis B 42 Official Cosmonauts GMT a považoval věc za vyřízenou. Ne tak moje lepší polovička. Argumenty, že hodně cestuju a hodinky s druhým časovým pásmem opravdu nutně potřebuju, nepadly na úrodnou půdu a se slovy ?Zapomeň na cestování, už ses narajzoval dost!? problém jednoznačně vyřešila. Když jsem se pokoušel věc obrátit ve vtip s tím, že mám v plánu ještě další hodinky (Steinhart Nav B-Uhr II) , začalo přituhovat a poslední kapkou patrně bylo mé konstatování, že sbírání hodinek je přece pěkné hobby, rozhodně lepší, než kdybych běhal za ženskýma... Suma sumárum, závěr je takový, že buď Fortis, nebo ona... Fortis jsou pěkné hodinky, ale znáte to, ještě nevyvinuli hodinky, které uvaří večeři, nehledě k tomu, že multifunkční hodinky nemám moc rád (což neplatní o ženách). Nakonec jsme se dohodli na tom, že si můžu koupit jakékoliv hodinky do 60k (je to strop, ne nutně vyčerpatelný), ale budou to jediné hodinky, které si koupím, A BUDU JE NOSIT (ne, jako ty Seiko Land Monster)... A teď stojím před problémem, se kterým potřebuju poradit. Můj původní plán byl sestavit (dle mých laických představ) ucelenou sbírku hodinek a jako třešničku na dortu nějaké opravdu echt švýcarské automaty, které se budou dědit z generace na generaci, no však to určitě všichni znáte. Problém je v tom, že tu třešničku si mám vybrat teď. Jak už jsem zmínil, problém s GMT hodinkami je vyřešen, multifunkční hodinky (chronografy) nemusím, extrémně výrazné hodinky (jako např. Seiko Land Monster) neunosím, oblekovky mám. Přemýšlím o hodinkách a la Omega Seamaster, TAG Heuer Aquaracer, Longines Hydroconquest (jedny už mám,ale jsou to kvarcky), prostě něco z této skupiny. Mohli byste mi pomoci s výběrem a seznámit mě s Vašimi favority v této kategorii?
Návštěvník Snow Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Jednoznačně Glycine Airman Chrono 08, pokud Ti ovšem nebude vadit průměr 46mm. zdroj - http://www.stundenzeiger.de/index.php/Glyc...die-vollendete-
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Je pravda, že průměr 46 je fakt dost, myslím, že v mém případě je 44 hraniční. I když, zas takový problém by to nebyl, kdyby nešlo o chronografy... Takže zrovna tyhle nejsou moje gusto... Další, a pro většinu z Vás možná nejhůře pochopitelný problém je ten, že mám jen omezené povědomí o značkách hodinek a spíše bych ocenil takovou značku, o které nemusím zase tak moc studovat na Wiki... Jinými slovy, jsem rád, když o historii hodinek, které nosím, něco vím, tak nějak si zakládám na tom, že značka například vznikla v 19. století, apod. Doufám, že mě nebudete kamenovat za můj diletantismus (který jsem mmj. prokázal v prohraném mači o Fortis...)
Návštěvník Snow Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Jinými slovy, jsem rád, když o historii hodinek, které nosím, něco vím, tak nějak si zakládám na tom, že značka například vznikla v 19. století, apod. Ano, tak v tom případě to je passé, firma Glycine vznikla až v roce 1914 a proto je diskvalifikovaná, to je k neuvěření .
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 19. stol. byl jen příklad. Nedělám si iluze, že bych měl (nebo chtěl mít) přehled o všech značkách švýcarských hodinek, ale je taky pravda, že než jsem poprvé přišel na chronomag, tak jsem značky, jako Oris, Fortis, Glycine nebo Zeno apod. neznal. Jsem trochu moc tradicionalista, a tak nějak mi jsou k srdci bližší ty pro mě známější značky. Nerad bych tím dotkl těch, kteří "ty ostatní" značky mají rádi, já sám si o nich nemyslím nic špatného, jen mí jsou prostě sympatičtější třeba ty Longines víc, než např. Zeno, i když ty hodinky vyrábí od 1868. Neberte to prosím nějak zle...
Návštěvník Snow Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Tak co tohle, Eterna KonTiki Four Hands, možno i s černým číselníkem. Eternu doufám znáš, založena v roce 1856, takže ako ? KLIK
Hasňa Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Jsem sam sebou prekvapen. Chrona nemusim, ale ty Glycine jsou paradni. Hm. Asi se budu muset kouknout na tu firmu podrobneji.
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Eterna rozhodně ANO! Zrovna ty jsem ve svém wish listu jaksi opomenul, takže děkuju za rozšíření. KonTiki jsou fajn, jen ten ukazatel data u modelu Four Hands mi moc nesedí. Kdysi jsem si prohlížel jiný, myslím KonTiki Sports Watch a hezký. Ale stále to není ono...
filo-boxer Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Sice vůbec nesplňujou tvoje požadavky, ale.......třeba je změníš? Nomos Zürich Datum:Nomos Zürich Anthrazit Datum:
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 To Filo-Boxer: nádherný oblekovky... Jen se obávám, že kromě faktu, že oblekovky jsou mimo zvolené spektrum, se dostávám trochu mimo schválený rozpočet. Zvažoval jsem tyto Glashutte Original Sport Evolution (jasně, nejsou to švýcary...), v cenovém spektru jsem jakžtakž v normě a stylem se blíží mému ideálu... Co na ně říkáte? Já si ne a ne zvyknout na velikost data...
Honza K. Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Jednoznačně Glycine Airman Chrono 08, pokud Ti ovšem nebude vadit průměr 46mm. zdroj - http://www.stundenzeiger.de/index.php/Glyc...die-vollendete- Tak zrovna tohle je doklad toho, že legenda nemusí být spojená zrovna s americkou revolucí.
Návštěvník salamio Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 (upraveno) Ježišmarjá, co tady řešíte? Doporučení je jednoznačné: vyměň přítelkyni. Pokud dělá takové scény kvůli pitomým hodinkám (místní chronomagoři? prominou), tak si neumím ? nebo teda spíš bohužel umím ? představit, co bude, až doopravdy o něco půjde (místní chronomagoři? prominou). Já jsem taky salamínu trefil až na druhý oficiální pokus. Věř radám starých mazáků. Anebo ne, radši si nabij držku sám, to je vždycky lepší. Edit: překlep. Upraveno 22. března 2010 uživatelem salamio
tombed Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 (upraveno) Zvažoval jsem tyto Glashutte Original Sport Evolution (jasně, nejsou to švýcary...), v cenovém spektru jsem jakžtakž v normě a stylem se blíží mému ideálu... Co na ně říkáte? Já si ne a ne zvyknout na velikost data... ty Glashüttky jsou samozřejmě super, ale až je budeš kupovat za 60k, dej vědět kde, taky bych se přidal...) jinak souhlas se Salamiem, když si to neprsadíš teď, budeš už navždy mrtvej Homolka Upraveno 22. března 2010 uživatelem tombed
Chumpus Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Ježišmarjá, co tady řešíte? Doporučení je jednoznačné: vyměň přítelkyni. Pokud dělá takové scény kvůli pitomým hodinkám (místní chronomagoři? prominou), tak si neumím ? nebo teda spíš bohužel umím ? představit, co bude, až doopravdy o něco půjde (místní chronomagoři? prominou). Já jsem taky salamínu trefil až na druhý oficiální pokus. Věř radám starých mazáků. Anebo ne, radši si nabij držku sám, to je vždycky lepší. Asi tak. Pokud nemají společný účet, tak není co řešit. Nedokážu si představit že by mi moje lepší polovička řekla něco jinýho než dosavadní líbí/nelíbí, seš magor a ježiši, zase hodinky. btw: salamio, podle přítelkyně máš nejlepší avatar tady na fóru. abych nebyl úplně OT: Proč si pořizovat něco a la Omega Seamaster, když se dají pořídit samotné Omega Seamaster???
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Ježišmarjá, co tady řešíte? Doporučení je jednoznačné: vyměň přítelkyni. Pokud dělá takové scény kvůli pitomým hodinkám (místní chronomagoři? prominou), tak si neumím ? nebo teda spíš bohužel umím ? představit, co bude, až doopravdy o něco půjde (místní chronomagoři? prominou). Já jsem taky salamínu trefil až na druhý oficiální pokus. Věř radám starých mazáků. Anebo ne, radši si nabij držku sám, to je vždycky lepší. Edit: překlep. No, chlape, můj průvodní komentář byl veden v trochu odlehčeném stylu, nechtěl bych, aby to vyznělo tak, že bych měl mít doma nějakou semetriku... V jenom má moje drahá pravdu. Do hodinek jsem uvalil, a ještě jsem se chystal uvalit, docela hodně peněz a vlastně jsem nikdy nebyl na 100% spokojenej (no a jak koukám na ten kolotoč tady a vidím, jak třeba jedny hodinky za relativně krátkou dobu změní svého majitele i třikrát, tak si říkám, kolik chronomagůrů tady opravdu má ty svoje vysnění hodinky). Tak padl návrh, ať si pořídím hodinky (třeba i v na můj vkus vyšší cenové hladině), ale ať opravdu stojí za to a nemám potřebu pokukovat po dalších... No a to si myslím, že je dobrý řešení...
levistrauss Odesláno 22. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Asi tak. Pokud nemají společný účet, tak není co řešit. Nedokážu si představit že by mi moje lepší polovička řekla něco jinýho než dosavadní líbí/nelíbí, seš magor a ježiši, zase hodinky. btw: salamio, podle přítelkyně máš nejlepší avatar tady na fóru. abych nebyl úplně OT: Proč si pořizovat něco a la Omega Seamaster, když se dají pořídit samotné Omega Seamaster??? No, kdyby to bylo tak snadný, tak už je dávno mám... Prostě, Omega Seamaster jsou skvělý a skvěle vypadající hodinky, častokrát jsem přemýšlel o jejich nákupu, ale vždycky jsem si řekl právě to "A co když někde out there jsou jiný a lepší?" Na to hledám právě odpověď za pomoci zkušených matadorů tady z fóra. No a pokud odpověď nenajdu, tak to tak asi i dopadne, že půjdu do Omega Seamaster (no jo, ale pak je tady další dilema, jestli klasiku, nebo PO... )
Hasňa Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 Cicham vnejsi AR. Seamastery nebrat. :-)
Návštěvník salamio Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Odesláno 22. března 2010 btw: salamio, podle přítelkyně máš nejlepší avatar tady na fóru.Blbost, jsou tady daleko lepší (zbytek SZ). No, chlape, můj průvodní komentář byl veden v trochu odlehčeném stylu, nechtěl bych, aby to vyznělo tak, že bych měl mít doma nějakou semetriku... V jenom má moje drahá pravdu. Do hodinek jsem uvalil, a ještě jsem se chystal uvalit, docela hodně peněz a vlastně jsem nikdy nebyl na 100% spokojenej (no a jak koukám na ten kolotoč tady a vidím, jak třeba jedny hodinky za relativně krátkou dobu změní svého majitele i třikrát, tak si říkám, kolik chronomagůrů tady opravdu má ty svoje vysnění hodinky). Tak padl návrh, ať si pořídím hodinky (třeba i v na můj vkus vyšší cenové hladině), ale ať opravdu stojí za to a nemám potřebu pokukovat po dalších... No a to si myslím, že je dobrý řešení...Pro odlehčený styl mám možná větší porozumění než kdokoli jiný, ale ten temný spodní tón tam je k nepřehlédnutí. Především je zde otázka, co je tvé přítelkyni po tom, kolik si pořídíš hodinek? Pozor, ptám se já, který se salamínou diskutuje všechno a máme společný účet. Ale máme vzájemné pochopení pro drobné úchylky toho druhého. Proto jsem mohl za poslední rok a půl uvalit za Lego víc než mnozí tady za hodinky. Proto salamíně nevadí, když obrážím všechny republikové srazy. Proto mi nevadí, když si salamína jede na víkend s kámoškou zalyžovat (jsem musel prodat Perrelety, abych jí mohl koupit lyže ? doufám, že to nečte, jinak dostanu přes držku ). Proto salamíně nevadí, když za knihy utratím více, než je rozpočet průměrné rodiny na jídlo. Atd. atd. Prostě: hlavní je tolerance. A můžu ti zaručit, že i když si nějaké Omegy pořídíš, stejně dříve nebo později začneš pokukovat po jiných hodinkách. To přítelkyni raději řekni předem, ať pak není překvapená.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se