Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Krása, krása, krása. Jeden z mých nejoblíbenějších hodinářů vůbec. O tomto kousku jsem se tu už zmiňoval myslím si, že je naprosto úžasnej, Oslintal jsem ho na Baselu, Navíc mi to přijde jako výbornej fór, prostě tourbillon je v náramkovejch hodinkách na nic, tak tady ho máte bez hodinek. Za mne sto bodov. Ale pro konzervativce, co do toho ještě nedorostli ;-) (jak tu psal Kamil), jsou k máni i H1, taky centrální tourbillon, ale čas ukazuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tusim tieto su tie s centralom a casom

 

Ty jsou navíc resonanční, mají dvě setrvačky, ty nejsou nijak spřažené, synchronizují se jen tou rezonancí. Haldimann dělá i velké hodiny. (Ostatně to je i v tom videu). Právě on udělal po mnoha letech první resonanční kyvadlové hodiny. Tyto hodinky jsou myslím jediné setrvačkové resonanční hodinky s tourbillonem. Resonanční má např. i Dufour a Journe, ale bez tourbillonu.

 

O Haldimannovi se tu již diskutovalo

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=12770

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=22294

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

H1, H2, H8 a H101 (to jsou ty resonanční kyvadlové), né že by to bylo málo, i když za 20 let, ale víc toho zatím asi není. Těžko říct kam se poděly H3 - H7, ale asi nebyly. Ta osmička je prý ve skutečnosti nekonečno. Že by už měl jasno, jako ten čelista co už našel ten pravý tón? No žije prý zen, takže možný to je. Když už není co odebrat, zahrada je hotová.

Upraveno uživatelem dknespl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...