PavelK Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Dostalo se ke mě pár starých hodinek, které jsou bohužel v dost špatném stavu. Podělím se s vámi o pár fotek a zárověň prosím o případné doplnění informací, zejména by mě zajímal odhad stáří. O renovaci se asi nemá smysl pokoušet, i když mě to trochu láká. Nejzajímavější se mi zdají dámské DOXA. Mají průměr 22 mm, bimetalovou setrvačku se šroubky, můstky jsou zdobené vybroušenými čtverečky. Pouzdro má zadní víčko na pantu. Zvláštní mi přijde, že na vnitřní straně víčka je značka pro stříbro a nějaká nezřetelná značka je také na nožce, ale z vnější strany je pozdro oloupané, jako by bylo pochromované. O chromovaném stříbru jsem ještě neslyšel a pokud se to tak dělalo, tak mě to překvapuje. Nebo je to jinak? Druhé jsou pánské LANCO. Průměr 30 mm, setrvačka se šroubky, můstky zdobené vybroušenými proužky. Ze třetích zbyl už jen strojek. Je oválného tvaru a má válečkový krok. Značka na ciferníku se už nedá přečíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 A ze čtvrtých už nezbylo vůbec nic Promiň prosím, nešlo to vydržet a nenapsat To puncování u hodinek Doxa je zvláštní a taky by mě zajímalo co to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) Doxy mají slušný ciferník, zrenovovat pouzdro by nemuselo být nereálné. Upraveno 5. května 2010 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Když na ty Doxy koukám, tak se mi vůbec nezdá rámeček se sklem. Má jiný tvar, jinou barvu a jiný rozměr, než zbytek pouzdra. Já bych se s takovýma hodinkama nezabýval vůbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 23. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2010 To puncování u hodinek Doxa je zvláštní a taky by mě zajímalo co to je. Vracím se ke staršímu vláknu, protože jsem našel (na tomhle webu) další hodinky, které mají pozdro z pochromovaného stříbra. Takže se to zřejmě přecejen dělalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se