Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahojte, zaujimali by ma skusenosti niekoho kto ma na hodinkach plastove sklicko.

Teraz sme s kolegom-spolupracovnikom diskutovali na tuto temu. Velmi vazne uvazuje o kupe SINN 103 (prilozene foto)

Ja tiez zatial len okrajovo premyslam o kupe Omega moonwatch, ale ked uz asi je pre mna najlakavejsia verzia s hesalitom.

Je taketo sklicko vemi nachylne na skriabance? Je mozne to prelestit?

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

moje junghans max bill maju plastove sklo. skrabance je na nich po 2 rokoch vidno, ich vzniku sa jednoducho nevyhnes. su to take jemne vlasocnice ktore je vidno vzdy pod istym uhlom. vyrobcovi islo o to aby mali hodinky vintage feeling a podarilo sa im to. mne osobne tam nevadia a ani priatelke ktora ich nosi. verim tomu ze keby chceme tak to bez problemov prelestime....

Posted
moje junghans max bill maju plastove sklo. skrabance je na nich po 2 rokoch vidno, ich vzniku sa jednoducho nevyhnes. su to take jemne vlasocnice ktore je vidno vzdy pod istym uhlom. vyrobcovi islo o to aby mali hodinky vintage feeling a podarilo sa im to. mne osobne tam nevadia a ani priatelke ktora ich nosi. verim tomu ze keby chceme tak to bez problemov prelestime....

ahoj, dakujem za info.

mas nejaku foto? i

de to vyfotit ako to vyzera?

Posted

Este trocha doplnim svoj dotaz... Vsetky plastove sklicka su rovnake alebo su medzi nimi aj nejake rozdiely napr. v nejakej povrchovej uprave, tvrdosti, odolnosti...?

Posted
ahoj, dakujem za info.

mas nejaku foto? i

de to vyfotit ako to vyzera?

foto mozem skusit urobit vecer. nebude sa to fotit lahko ale pokusim sa.

co sa tyka materialu, akrylat je akrylat. jeho vyhodou je pruznost takze sa lame a stiepi tazsie, ale zato sa lahsie poskriabe. aj ten najlepsi akrylat sa nevyhne mensim skrabancom

Posted
foto mozem skusit urobit vecer. nebude sa to fotit lahko ale pokusim sa.

co sa tyka materialu, akrylat je akrylat. jeho vyhodou je pruznost takze sa lame a stiepi tazsie, ale zato sa lahsie poskriabe. aj ten najlepsi akrylat sa nevyhne mensim skrabancom

super ak to skusis, budem ti aj s kolegom vdacnz :)

dakujem

Posted

Podobné plastové sklíčko mám na Orisech, na poškrábání je určitě o dost náchylnější než jiná sklíčka, škrábance mají podobu, jak už psal jankoxxx, vždy tak po 3-6 měsících ho musím přeleštit (v závislosti na tom, jak moc hodinky užívám). Celkem se mi na to vyplatila pasta Polywatch.

Ještě přidám link na téma o leštění plast. sklíček.

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7382

Posted

ja neviem, ja by som to lestil az ked to bude fakt zle. dava to tym hodinkam taky pekny vintage feel :) neviem si predstavit ako budu vyzerat hodinky kde bude puzdro viditelne obnosene a safir stale leskly a bez poskvrnenia. mozno trochu nevyvazene...

Posted

neviem ja osobne mam z toho trochu obavy lebo aj v kolegovom pripade pri tych krasnych sinn su to hodinky denneho nosenia

Posted

tak tu je fotka. tie hodinky boli nosene v podstate 2 roky dennodenne bez toho aby bolo sklo prelestene. co je vidiet na fotkach je odraz skla na ciferniku. samotne skrabance neni volnym okom skoro vidiet. podla mna by to slo bez problemov vylestit ale asi to este neni treba. treba ale aj poznamenat ze tie hodinky nemaju lunetu a sklo je vypukle, cize neni chranene. na druhej fotke su hodinky na peknom kovovom remienku, naozaj dobra kombinacia.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
hmm, celkom dobra fotka

ani by som nepovedal. bolo uz podvecer a hento bol jediny flek v dome kde bolo este svetlo ale zase moc silne. na demonstraciu to ale snad staci :)

Posted
dik za fotku. na dva roky nosenia to nie je take zle :)

ako som povedal. su to len vlasove skrabance. nic co by neslo prelestit. okrem toho tie sinn maju lunetu ktora bude sklo ciastocne chranit. okrem toho vymenit plastove sklo neni problem... urcite by to nemal byt faktor na odradenie od kupy.

Posted

inak teraz som si vsimol na sinn.de, ze tie hodinky ktore som pre kolegu ohladne sklicka dotazoval sa daju zohnat aj so zafirom, takze ma dilemu asi vyriesenu :)

Posted

Já jsem teda primkař, takže se setkávám v zásadě jen s plastovými sklíčky. Jejich velká výhoda je, že se dají snadno rozleštit (nabízejí to i někteří hodináři) a když jsou tlustší, tak jsou i dost nárazuvzdorné. A nový plasťák by neměl být drahý, další velká výhoda.

Minerál se leští jen velmi obtížně, nevím, jak se to dělá v domácích podmínkách, navíc snad bude křehčí. No a safír to je ta nejdražší varianta, pokud se nepletu :)