Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím


Ondraj

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 857
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

wave ceptor - já se velké sekačky zbavit nechci, to by u naší zahrady ani nešlo, ale velkou sekačkou se nám takovýhle trávník nikdy nepodařil udělat a když vezmu čas potřebný k vytažení z garáže, tankování, sekání, čištění a úklid, tak na ten posekaný kus na fotce byla vřetenovka rychlejší. Jasně, nesmí se to nechat přerůst, což se nám stává a proto chci i velkou motorovou sekačku nehledě na to, že při focení je za mnou dalších možná 800 metrů louky, kterou sečeme jen občas a vřetenovka bude jen na část kolem baráku. U nás by se hodil i traktůrek, taky o něm uvažuji. Ale půjčení vřetenovky jsem neodolal, zkusil, výsledek je skvělý a tak tuhle Stigu, která navíc není drahá, objednáme. Na Husquarnu, Fiskars, Bosch, Gardenu apod. jsem koukal, ale ty jsou výrazně dražší a tak s nimi počkám podle toho, jak se u nás vřetenovka chytne... :-).

post-3283-0-35351700-1528040041_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.. Ked som sa kedysi davno pytal zahradnika na vretenovku tak sa zhrozil ze v ziadnom pripade ze to donici travnik. Neviem jak to myslel.

Tak to je ovsem prvni zahradnik s timto nazorem na svete. Obzvlaste greenkeepery by to asi pobavilo. Ti jine, nez vretenove, nepouzivaji. Protoze strih je pro travu daleko zdravejsi nez trh a zvyk a trava je odolnejsi vuci plisnim a je to i opticky hezci. Bracha je zahradnik (Lednice) a golfovy plac pred domem seka aku vretenovkou. A je to skoro green. Navic vretenovky umi sekat niz, nez rotacni.

 

Mimochodem prave taky hledam sekacku. Travnik teprve zakladame, ale pomalu to neco bude chtit. Porad vaham mezi traktorkem a sekackou. Bracha tvrdi, ze na traktorek jsme moc mali. neco pres 1000 m2 zelene plochy. Takze se koukam po te AWD od Husqvarn. Pozemek je vytvarovany ve svahu a mame tam prusdsi casti. A Husqvarna proto, protoze ve vedlejsi vesnici je dealer a servis. Na atrium casem pujde prave nejaka vretenovka, ale to zatim pocka, az se trava rozroste a zahusti. Fakt je, ze traktorek je sice fun, ale sekacka je prece jen asi mensi, skladnejsi, jednodussi, levnejsi a obratnejsi. No, uvidime. Jsem v procesu studia, budu to tu pozorne sledovat.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wave ceptor - výška je nastavitelná a jeden z důvodů, proč se mi tahle Stiga líbí je, že maximum je 60 mm, mnohé jiné to mají třeba jen do 35 mm a to by na nás bylo málo. Jak píše Hasňa, i tak umí výrazně nižší trávu než normální sekačka a vypadá to dobře, i když u nás to není čistá tráva ale louka. Včera to ocenil i náš borderkoliák Skoty, házeli jsme si na trávě tenisákem a ten najednou skákal jako někde na kurtu...:-). Co se týká ničení trávníku, zatím jsem slyšel jen pravý opak a když vidím ta čistě ustřižená stébla (jako proužek papíru nůžkami) a naproti tomu roztřepeniny od normální sekačky, tak myslím, že vřetenovka je pro trávník přínosem. Mimochodem, kromě greenů na golfu jsme viděli vřetenovky v Keukenhofu, největším evropském květinovém parku u holandského městečka Lisse, kde jsme byli v květnu obdivovat tulipány - místní personál vřetenovkami udržoval fakt kvalitní trávník a určitě nejen proto, že nedělají randál.

 

Ale ještě k velké sekačce. Hasňa píše o Husquarně AWD. My sice nemáme svah, ale dost nerovný povrch. AWD bych asi zrovna nepotřeboval, ale velká kola určitě. O Husquarně jsem uvažoval, nedávno jsem jednu menší kupoval do práce, ale někdo mne zrazoval, že dnešní Husquarna už je dost nekvalitní. No, při koupi té do práce jsem sám odhalil závadu na koši, personál netušil, o čem mluvím, ale ze slušnosti objednal nový koš a když přišel a byl OK, ptali se mne, jak jsem na to přišel. Vadný koš a neznalost personálu v prodejně mou důvěru ve značku neposilují, ale zajímají mne vaše zkušenosti. Docela chválu jsem slyšel na Stigu a Hondu, ale nemusí to být objektivní. Poradíte?  

post-3283-0-46455600-1528096463_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem vybíral traktůrek pro souseda a Husqvarnu (kterou preferoval) jsem vyřadil, současná kvalita jde dolů, cena je vyšší a má problémy slušně sbírat. Nakonec to vyhrála tahle: https://www.seco-traktory.cz/traktor/16/challenge-mj-102-22 Dali na ní slevu, takže 89t finálních.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsou na tom Hondy? Značka je my sympatická a cenově taky dobré. Začíná mě dosluhovat po deseti letech MTN, tak už se rozhlížím. Výkonově pro mě asi nejlepší volba tato. Děkuji za Vaše postřehy...

 

https://www.kerka.cz/motorova-sekacka-na-travu-honda-hrg-536-sk

post-364-0-30594600-1528107193_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za stejný prachy máš Stigu se startérem, variabilním pojezdem, výhoz do boku apod.... http://www.stiga.cz/combi-55-sveq-b nebo nejdražší Alko... https://www.al-ko.com/shop/cz/produkty/seceni-travy/benzinove-sekacky/benzinova-sekacka-al-ko-highline-528-vsi.html

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 Takze se koukam po te AWD od Husqvarn. Pozemek je vytvarovany ve svahu a mame tam prusdsi casti.

Kup si jakoukoli sekačku do deseti tisíc s pojezdem. Naprosto dostačující.

 

měl jsem Alko za 5 tisíc bez pojezdu a kdybych nebyl lempl a měnil olej, tak jí mám dodnes ...... bohužel moje zacházení vydržela jenom osm let

 

tak sem si chtěl dopřát a opět koupil Alko, ale za dvacet tisíc ( samá páka, motor jak z bójingu, těžká jako prase ...... jo a prej měla startovat úplně sama, ani tam nebyl ten cucák, prej že není potřeba ....... ani hovno ..... startoval sem to půl hodiny a i když to jezdilo samo, tak to byla dřina jako prase) ....... naštěstí sem jí hned druhou sezónu zkurvil (vohnul kliku) a byl sem šťastnej, že jí vyhodím

 

koupil sem Stigu ...... nejlepší sekačka co sem měl (srovnatelná s prvním Alkem, akorát má navíc pojezd, kterej stejně z 80% nepoužívám ...... prostě tlačím

 

první co ze Stigy upadlo byl štítek s výrobním číslem (normálně jsem ho nakop, sebral nožem a vysypal na hnůj s trávou........... druhá věc která upadla byl plastovej kryt kterej chrání zespod řemen aby na něj nelítal bordel ....... tak sem volal do prodejny zda mi prodají dva šroubky, který to drží a oni chtěli výrobní číslo nebo abych to přivez .... idioti .... kvůli dvoum šroubkům ....... takže jsem to přidrátoval a jezdím dál z drátem)

 

každopádně k věcí:

Stiga

-chytne to hned bez keců

-je lehká ..... to je kurva děsně důležitý až budeš objíždět ty píčoviny co ti na zahradě budou přibejvat

-vyjede i velkej kopec pouze se zadním náhonem ..... žádný tlačení .... prostě jede sama (namaloval sem ti obrázek ..... úhel si spočítej sám, to neumím)

-je žlutá .... když se na ní díváš máš hned veselejší mysl

- a stojí ? ..... jenom vosum tisíc

 

závěr: až jí zkurvím, tak si úplně tu samou koupím znovu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem vybíral traktůrek pro souseda a Husqvarnu (kterou preferoval) jsem vyřadil, současná kvalita jde dolů, cena je vyšší a má problémy slušně sbírat. Nakonec to vyhrála tahle: https://www.seco-traktory.cz/traktor/16/challenge-mj-102-22 Dali na ní slevu, takže 89t finálních.

 

Seco je drahe. Husqvarna traktor, co jsem studoval, by byl kolem 70. Ten pokles kvality ve me vyvolava dojem stokrat omilaneho drbu nekde z fora. Narazil jsem na to na vice mistech, ale kdyz se nekde v debate slo do hloubky, tak z toho vypadl nejaky trivialni problem, co se muze stat vsude navic s dobrym servisnim pristupem. Nevim. Trochu mi to pripomina pani Colombovou. Vsichni jen slyseli. V realu vsechny Hysqvarny v mem okoli, traktorek, pila, vyzinac, rotavator, slouzi leta a dobre. Tak nevim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som pred dvoma tyzdnami kupil Hecht s pojazdom za 15K a zatial dobre,.... drevene haluze co mam po zahrade zvlada dostojne a rozsmelcovala s prehladom aj pomerne bytelny umelohmotny smetak co v trave nechali deticky. Ma to aj taky ten mulcovaci vyhoz na boku takze to v pohode dava aj polmetrovu travu ked si nahodou clovek da s kosenim nacas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za paradni elaborat i se strojarskym vykresem Knedliku. Neco pravdy tam v nem bude. Velmi casto platim za zbytecne predrazene veci. To je takovy muj drobny charakterovy skudlil. Jsem takova "label whore". Ale u te Husqvarny me prave laka absolutni blizkost servisu, bo vim, ze se to bude, nezavisle na znacce, rozpadat a bude to potrebovat servis. Takovy stoupak, jako ty, tam ani nemam. Kolik ti vazi ta Stiga? Nebo aspon jaky je to typ? Ta ctyrkolka od Husqvarny vazi 40. V usporadani 4x2 vazi 38 a je o 5k levnejsi. Libi se mi ze ma 56 cm zaber. Potrebuju co nejvetsi, jsem s velikosti tak na rozhrani mezi traktorem a sekackou. Traktor me laka 320 litrovym kosem a odrazuje 70k cenou. Mam obavu, ze se sekackou pujdu na kompost 20x, nez to posekam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to tenhle model: http://www.stiga.cz/combi-48-s

 

takže píšou 28kg

 

Alko se všema těma sračkama mělo cca 40 - 50kg ....  ta práce s tím na vyjebávkách kolem stromečků byla fakt utrpení ..... tyhle monstrózní sekačky jsou na rovný plochy bez kravin který musíš objíždět 

 

 

řešíš servis ... to je asi OK ..... ale pokud u toho budeš měnit pravidelně olej, a nevohneš ojnici o nějakou píčovinu trčící ze země, tak se s tím prakticky nemá co stát ....... takže dostupnost (blízkost) servisu bych fakt jako prioritu neřešil

 

edit: ještě k tomu záběru (šířka) ....... někdo kdysi mě tu jebal, že to je sekačka pro děti ...... když si to spočítáš na prstech u nohy tak s menším záběrem ujdeš ročně !! asi o dva !! kilometry víc ...... to za tu snadnější manipulaci fakt stojí

Upraveno uživatelem Knedlík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Knedlík: Já mám Alko už druhý, na prvním sem asi po deseti letech ohnul hřídel jinak by asi jelo dodneška, olej sem ani už nemělil páč už sem co 3-4 sečení dolejval na rysku... Teď mám zase Alko 51 cm záběr a včetně těch pičovin váží 35 kg... Ano je to asi těžší, ale třeba to integrovaný madlo, u toho fakt někdo přemejšlel, když to chytnu za řidítka a za madlo tak to hodím do transita a je... Kolečka sou užší než buben, to taky ocenuju, doseču i kraje... Údržba je taková, že to po sečení jebnu do kouta a to i na zimu a pak to tam zas najdu, doleju benzín a na druhý potáhnutí startuju...

 

Cucák mám, motor 190 ccm Brigs

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasný .....

 

na předchozí straně si radil tohle: https://www.al-ko.com/shop/cz/produkty/seceni-travy/benzinove-sekacky/benzinova-sekacka-al-ko-highline-528-vsi.html

 

přesně to jsem měl ...... akorát se to startovalo špagátem místo klíčku ....... nevermore

 

teď když sem se díval na ten obrázek, tak jsem si vzpomněl ještě na další hovadinu a to byly ty rychloupínaky na sklopení držadla, který po přejetí hrbolu sami vyskočily ..... to mě teda sralo víc než ta váha .... dík za připomenutí ..... zlatý plastový vrtule a matky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...