Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím


Ondraj

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 864
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ať netrápím s novým vláknem, máte někdo zkušenost se štěpkovačem nebo drtičem (základní rozdíl vím z netu), jde mi o drobné větve z tují, habrů, nechci s tím topit, jen sypat ke květeně.... Určitě elektrika. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, hlavně jsou i hrozné a teď i suché :angry: naštěstí už jich je jen pár, to se dá nakonec nasypat do bioodpadu... 
Rozdrtí to tedy jak "klacky" tak i drobnější větve (růže, a pod.) ?

Co už :D  

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdrtí není správný výraz, spíš vše nakouše na krátké kousky.

Hodně tenké a měkké větvičky občas nedokousne, zůstanou nakousané, ale v delších kusech.

Lepší seřízení vůle mezi válcem a stěnou (jde to seřizovat) by to asi vyřešilo..

 

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako drtic v elektice bych doporucil cesky vyrobek o VARES, model sharks, v dane cene neni asi lepsi volby, sic vypada jak vypada, ale funguje.

 

Kolega se sekackou- 3000m se da urcite sekat, ta stiga celkem pekne mulcuje na pomer sekacek vse v jednom, ma supr sklopny riditka.Pokud bychom uvazovali o trakturku tak je to mimo rozpocet i v podobe druhe ruky, mtd ktere je levne je z meho pohledu ztrata casu a stiga/Mountfiled popr ceska produkce je cena kolem 50tis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Poprosil by som o radu vo výbere benzínovej kosačky na trávu:

> s pojazdom, max. 48cm záber

> nemusí byť bočné vyhadzovanie

> cca 800m² plocha záhrady

> skladovateľnosť  - šikovne povoliť doťah rúčky a zložiť - viď ako to má Stiga. Z tohto dôvodu sme vyradili AL-KO modely, kde sa skladá vlastne len horná časť rúčky, spodnú by trebalo vždy odšrubovať z tela kosačky.  

> plastový kôš, ale môže byť aj kombi plast+textil. No nemáme s tým žiadne skúsenosti

> cena = 250 - 280EUR

Vyberáme medzi modelmi, ktoré máme možnosť pozrieť aj v predajni, takže sa do finále sa dostala:

STIGA Collector 48S

Viking MB 248.3 T.  (ale 299EUR)

 

Stiga však do tohto modelu nedáva Briggs&Stratton motor, ale svoj ST 120 OHV Autochoke, v predajni vraveli, že je to čína a je to to isté ako u značky VARI, kde píšu o motoroch Loncin a pozitívne. So servisom nemali s nimi nejaký problém, ale bolo vidieť, že priorita u neho je jednoznačne B&S motor, kde spomenul, že môže objednať detailné súčasti, čo u čínskej varianty ňevedel časom zaručiť.

Viking MB 248 na mňa pôsobil byteľne a "surovo", rozumej žiadne serepetičky navyše. Trochu mi vadil ich kôš s dlhým vyčnievajúcim spodným nástavcom, ktorý sa vsúva do šasi a nahradzuje chýbajúci tunel v ňom + v hornej časti koša dodatočné "dvierka" na rozšírenie tvoru vyhadzovania trávy z neho von.

Stiga to má poriešené tak čistejšie.
 

Potom je tu ešte varianta, ktorú mali na predajni, ale už nad 300EUR = STIGA Combi 48 SQB. Pekná bola, dobre sa s ňou manipulovalo, B&S motor.

Myslíme, že by snáď Stiga nedávala vyslovene zlé tie čínske motory, nie? Chápeme, že je to kvôli cene produktu. Díky za pomoc vo výbere.

 

Tu je záber koša a uloženia u Vikinga, čo som vyššie spomínal.

výber kosačky - Viking - kôš.JPG

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdy sme nemali kosačku, takže pardon, ak niektoré veci vyjdu zvláštne. Pôvodne sme mali vyhliadnutú Stigu Collector 46SB, ale tam sa nedá kompletne zložiť rúčka. Potom model Collector 48SB s B&S motorom, ale ten už nemajú. Preto nakoniec z tejto značky model Collector 48S,  

U Stigy sa nám páčila tá skladovateľnosť, čož u Vikinga, kde je asi aj plusom, že tam je menej tých skládacích dielcov, tak tá skladovateľnosť nebola až tak výhodná, lebo ak sa sklopí rúčka, dosť prečnieva pred telo kosačky,. čiže by sme museli nakoniec aj tak ju odšrúbovávať. U Stigy to tak nie je, to sa nám videlo ako šikovná vec.

 

Takže sa ide na kompromis, no a preto sa pýtam nie tie Stiga motory, čo sú to vlastne zač. V ďalšej predajni sme ale uvideli ten Viking MB 248 s B&S motorom a začali zvažovať aj tú cenu. Tá cena 300EUR je limitujúca, človek by to si potom vedel vybrať a cenu navyšovať, viď spomínaná STIGA COMBI 48SQB, či iné značky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Já jsem udělal s Hondou obrovskou chybu, jelikož jsem vždycky sekal rád a bral jsem to jako dvě hodiny pravidelného čistého relaxování. Ale od té doby, asi dvě sezóny co je ta věc doma jsem sekal dvakrát, pak mě ji zabavila manželka a nepustí ji z ruky :D Ale fakt, jako v reklamách, já hci posekat, ne já chci posekat a já vždycky ustoupím, jen ji čistím, dolévám benzín, no prostě takový africký domácí černoušek no....:lol: Budeš maximálně spokojený, Honda je super, hlavně ten chytrý pojezd nebo jak tomu říkají je vychytaný. Máme pozemek trochu do svahu a jak píšu, maželka úplně na pohodu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hondu doporučuju, mám ji cca 15 let a na to, jakej dostává kouř a žádnou údržbu, tak je fakt nezničitelná. Nejdřív sekala na Šumavě 1500m louku s krtincema, teď mi srovnává 1000m zahradu po šíleným bagristovi. Asi 2x se měnil olej, 1x vzduch.filtr, 1x čištění karburátoru ultrazvukem, výměna bowdenu plynu a minulý týden nový nůž. To jsou jediné věci za celou dobu provozu co jsem dělal.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Vytáhnu kostlivce ze skříně a poprosím o radu:

Sháním sekačku, benzin. motor, pojezd, šíře 47-53cm.

Měl sem Husquarnu, vše OK, takže bych se opět pohyboval v podobných vodách. Husquarna / Stiga/ Honda.

Předchozí Huva mě vydržela 13 let a ještě sem ji pěkně prodal.

A co v Mountfieldu? Mají tam Patrioty a nějaká jejich vyhrála snad i D test.

U huvy mě trochu zaráží ABS skelet, přece jen ta zahrada není golfové hřiště a nerad bych to za chvíli měnil.

Cenově tak max ... třeba 15-16000   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po maratonu si prozatím odpovím sám. Huva mě trochu zklamala, ABS skelety, co jsou na všech v cenovce cca 12-16 mi zespod přijdou nedodělané a chybí kryty řemenic na pohon. Navíc dostupnost mizerná, 2 dealeři a kazdý jen par kousků s  neznámou dostupností celé řady. (Corona a tak..). Muňfild mraky noname, pár "jejich" s Hondou nebo B&S, ale cenově na úrovni top značek. Nejvíc mě zaujala jasná kopie Hondy. Takže zítra ráno ještě dealer Honda / Stiga a rozhodnu se.

Nikdo mi nedá  doporučení ?

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...