semi001 Posted May 18 Report Share Posted May 18 Já mám dnes hotovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beet Posted May 19 Report Share Posted May 19 Chlapi bude tohle v pohodě? https://runlab.kobras.cz/produkt/stiga-collector-548e-s-ae-kit-7977 Překvapilo mě, že posečená plocha na jedno nabití je 550m2. Je to v pohodě? Případně tohle i se strunovkou? https://runlab.kobras.cz/produkt/stiga-collector-548e-s-ae-kit-gt-500e Kromě fotek by to měla být stejná sekačka. Alespoň jsem nenašel rozdíl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murphy97 Posted May 19 Report Share Posted May 19 Nemam s ni osobni zkusenost, ale kdyz jsem se byl minuly tyden v Honde v Chuchli podivat na nastupce me benzinove, dostal jsem i tip na tuto aku. Na prvni osahani velmi dobre zpracovana, bytelna, skladaci/skladna.. Mluvil jsem tam i s typkem z vedlejsiho obchodu Vari co ji ma druhym rokem a nemohl si ji vynachvalit... https://www.egostroje.cz/aku-travni-sekacky/aku-sekacka-s-pojezdem-lm1903e-sp/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Lelák Posted June 7 Report Share Posted June 7 Mám traktor Husquarna, seču s ním zahradu cca 1500 metrů, ale chci teď koupit sekačku, kterou by se častěji udržovala přední část zahrady (cca 500 m) a ten zadek by se bral traktorem v delších intervalech. Vyžádala si to přítelkyně, která s traktorem nechce sekat, ale sekačkou by si tu menší část zahrady udržovala často. Uvažoval jsem mezi benzínovou a aku sekačkou, ale když vidím vaše zkušenosti s aku Stigou, která je v podstatě bezúdržbová, uvažuji o ni. Můžete mi poradit výkonnější Stigu, záběr přes 40 cm, se dvěma baterkami, abych s jednou sekal a druhou zatím doma nabíjel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Lelák Posted June 7 Report Share Posted June 7 Tak vám pěkně děkuju. Chtěl jsem jít pro pěknou motorovou sekačku za 6 tisíc, ale jak jste mne nahlodali, zajel jsem do prodejny Stiga a odpoledne si jedu pro tuhle, která je úplně na baterky. Tak doufám, že mne nezklamete:-).. V běžném ceníku je za 20.990,-, v akci 16.800,-, dvě baterky, pojezd. Jen nechápu, k čemu je dobré mít obě baterky v sekačce. Pán tvrdil, že to seká i na jednu, ale nefunguje pojezd, tak jestli to chápu dobře, jedna je na pojezd a druhá na sečení a jak se každá z nich jinak vybíjí, prý se v průběhu sečení přepínají z jedné na druhou, aby se vybíjely rovnoměrně. To by tam ale mohla být jedna velká a pojezd by se nemusel zapínat, což by energii také šetřilo. Nebo je nějaké jiné vysvětlení? Cenový rozdíl od benzínové je velký, ale zvažoval jsem to ze všech stran a nakonec volil baterky - sekačka je trochu menší a lehčí (když se vyndají baterky, tak o dost lehčí), takže se bude lépe převážet v kufru, až ji budu vozit k mámě, abych jí posekal zahradu. V autě to nebude smrdět, odpadá benzín, svíčka, olej, filtr, startování, občas nové startovací lanko atd. Výkonově mi baterková Stiga asi bude vyhovovat a navíc je tichá, takže nebudu otravovat sousedy večer nebo v neděli. Plastové šasi mi nevadí, absence bočního výhozu mi také nevadí a nemá ani rychlospojku na zahradní hadici, ale tak jsem sekačku stejně nikdy nečistil. https://www.stiga.com/cz/2l0486008-st1-collector-548e-s-kit.html?_gl=1*qz0liy*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIqJn6w6rJhgMV66hoCR1fTRpDEAAYASAAEgK3EfD_BwE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan_989 Posted June 7 Report Share Posted June 7 Myslím ze to je dobra voľba. Ja som so Stigou na baterky úplne spokojný, bez výhrad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Lelák Posted June 10 Report Share Posted June 10 V 7. 6. 2024 v 14:17, ivan_989 napsal: Myslím ze to je dobra voľba. Ja som so Stigou na baterky úplne spokojný, bez výhrad. V pátek jsem přivezl sekačku domů a hned jsme ji vyzkoušeli. Baterky vypadaly jako nabité, ale nevím, jestli na 100%. Byl na nich štítek z roku 2022, nemyslím, že je v prodejně dobíjeli ale nevím. V každém případě jsme posekali cca 250 metrů, než se vybily. Tráva byla ale 30 cm vysoká a zčásti jsme využívali pojezd. Při pravidelném zkracování trávy o pár cm by asi měla být udávaná výdrž 500 metrů snad reálná. Určitě mne překvapil výkon - sekačka si s vysokou trávou poradila úplně hladce a výkon plně odpovídá motorové sekačce, možná je i větší. Zajímavá je signalizace plného koše, sekačka zapípá a zastaví se. Žádné čidlo jsem nenašel, zdá se mi, že sekačka reaguje na zvýšený odpor, když je koš plný a tráva se mele v bubnu. Ale nevím, můžete někdo tuhle funkci vysvětlit? Nabíjení baterek trvá poměrně dlouho, ale jsou to 2 poměrně velké baterky. Asi po hodině vypadaly nabité tak na 75%, takže jsem s nimi bez pojezdu, posekal dalších 150-200 metrů (přesekl přitom i kabel k bazénové filtraci) vysoké trávy a skončil s prací ještě před úplným vybitím. Baterky se pak nabíjely asi 2 hodiny, než jsem šel spát a to byly nabité odhadem na 90%. Nechal jsem je na nabíječce přes noc a to už se nabíjení samo vypnulo, Příště budu tedy sekat relativně krátkou trávu, s baterkami na 100%, tak jsem zvědavý. Jakou mají zkušenost s výdrží baterek jiní uživatelé? Pokud opravdu posekám cca 500 metrů, určitě budu spokojen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan_989 Posted June 10 Report Share Posted June 10 Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Jakou mají zkušenost s výdrží baterek jiní uživatelé? Pokud opravdu posekám cca 500 metrů, určitě budu spokojen. Neviem aké baterky máš. Ja tam mam svetelnú signalizáciu, ktoré mi ukaze stav nabitia takto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenomorfus Posted June 10 Report Share Posted June 10 (edited) Ivane, akumulatorum doprej par nabijecich cyklu, nez nabehnou na plnou kapacitu. Pak uvidis. Edit: to Ivan Lelák Edited June 10 by Xenomorfus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Lelák Posted June 10 Report Share Posted June 10 před 2 hodinami, Xenomorfus napsal: Ivane, akumulatorum doprej par nabijecich cyklu, nez nabehnou na plnou kapacitu. Pak uvidis. Edit: to Ivan Lelák Dlouhé roky v tom žiju taky a když jsem prodával aku nářadí, všem zákazníkům jsem to tvrdil. Ale někde jsem četl, že je to blbost, tak nevím, třeba se to týká jiných baterek. před 2 hodinami, ivan_989 napsal: Neviem aké baterky máš. Ja tam mam svetelnú signalizáciu, ktoré mi ukaze stav nabitia takto Mám asi stejné baterky, jen jsem zjistil, že od chvíle, kdy se na nabíjené baterce objevila 4 zelená světla, do chvíle než nabíječka řekla, že je nabito, uplynula ještě dlouhá doba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenomorfus Posted June 10 Report Share Posted June 10 Ivane, neni to blbost. Tedy aspon co se tyce lithiovych akumulatoru. Overeno na desitkach (nejen) modelarskych aku. Mereno pri nabijeni i vybijeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 10 Report Share Posted June 10 @Xenomorfus Modelárskymi myslíš RC modely? Tam sa väčšinou používajú LiPol a nie LiIon. Iná chémia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_P Posted June 10 Report Share Posted June 10 U těch AKU strojů je to asi hodně odvislé o požadovaného aktuálního výkonu. Mám na obsekání kolem okrasných záhonků, co nedoseče robotická, malou Ryobi bez pojezdu, šířka cca 28 cm. A když je tráva menší, baterie se vybije na polovinu, ale když je tráva trochu vyšší, tak to sotva doseču. To je celkem dost velký rozdíl na stejné ploše. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semi001 Posted June 11 Report Share Posted June 11 V 10. 6. 2024 v 11:48, Ivan Lelák napsal: V pátek jsem přivezl sekačku domů a hned jsme ji vyzkoušeli. Baterky vypadaly jako nabité, ale nevím, jestli na 100%. Byl na nich štítek z roku 2022, nemyslím, že je v prodejně dobíjeli ale nevím. V každém případě jsme posekali cca 250 metrů, než se vybily. Tráva byla ale 30 cm vysoká a zčásti jsme využívali pojezd. Při pravidelném zkracování trávy o pár cm by asi měla být udávaná výdrž 500 metrů snad reálná. Určitě mne překvapil výkon - sekačka si s vysokou trávou poradila úplně hladce a výkon plně odpovídá motorové sekačce, možná je i větší. Zajímavá je signalizace plného koše, sekačka zapípá a zastaví se. Žádné čidlo jsem nenašel, zdá se mi, že sekačka reaguje na zvýšený odpor, když je koš plný a tráva se mele v bubnu. Ale nevím, můžete někdo tuhle funkci vysvětlit? Nabíjení baterek trvá poměrně dlouho, ale jsou to 2 poměrně velké baterky. Asi po hodině vypadaly nabité tak na 75%, takže jsem s nimi bez pojezdu, posekal dalších 150-200 metrů (přesekl přitom i kabel k bazénové filtraci) vysoké trávy a skončil s prací ještě před úplným vybitím. Baterky se pak nabíjely asi 2 hodiny, než jsem šel spát a to byly nabité odhadem na 90%. Nechal jsem je na nabíječce přes noc a to už se nabíjení samo vypnulo, Příště budu tedy sekat relativně krátkou trávu, s baterkami na 100%, tak jsem zvědavý. Jakou mají zkušenost s výdrží baterek jiní uživatelé? Pokud opravdu posekám cca 500 metrů, určitě budu spokojen. Mám starší model kde byla jedna baterie 80v 5ah .. sekám cca 600m a když to bylo nové, já vždy posekal celou zahradu ( manželka ne, furt to vypínala a startovala ) Ještě k tomu pojezdu, když byla sekačka nová, udělal jsem si test že zkusím posekat bez pojezdu - netuším jak je to možné, ale posekal jsem úplně stejně, tedy na to jedno nabití celou zahradu, rozhodně mi nezbyla polovina kapacity, jak by člověk čekal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huty92 Posted June 11 Report Share Posted June 11 Ahoj panove, pozadam zkusenejsi. Co byste mi doporucili na chatu, kde je plocha cca 300m2. Rovinnata, ale potreboval bych neco lehkeho na aku nebo elektriku. Cenovy strop cca 10tis? Da se neco slusenho? Dekuji vam Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted June 12 Report Share Posted June 12 Na tak malou plochu bude s přehledem stačit i sekačka z Lidlu. Má ji soused a je spokojen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr.S Posted June 12 Report Share Posted June 12 Sekačku z Lidlu mám doma třetím rokem a nedám na ní dopustit. Jsem nad míru spokojen. Mám cca 250 m2 trávníku. Sekám většinou dvakrát týdně, takže je v zápřahu celkem dost. Jen loni mi musel soused předělat jedno kolečko, jelikož je to plast, tak jak se otáčím většinou přes to jedno, tak se vylomilo. Myslím, že jsem jí teď viděl v letáku za 2999,- Kč bez baterií. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geodet Posted June 12 Report Share Posted June 12 před 2 hodinami, Petr.S napsal: Sekačku z Lidlu mám doma třetím rokem a nedám na ní dopustit. Jsem nad míru spokojen. Mám cca 250 m2 trávníku. Sekám většinou dvakrát týdně, takže je v zápřahu celkem dost. Jen loni mi musel soused předělat jedno kolečko, jelikož je to plast, tak jak se otáčím většinou přes to jedno, tak se vylomilo. Myslím, že jsem jí teď viděl v letáku za 2999,- Kč bez baterií. A jaký jsou k tomu dobrý koupit akumulátory? 20V-4Ah nebo 20V-8Ah. Pro takový občasný sekání. Ty 4Ah jsou v letáku za 799,- a 8Ah jsou za 1799,- Kč. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr.S Posted June 12 Report Share Posted June 12 Mám 20V - 4Ah a v pohodě dostačují. Tenkrát byly k sekačce i s dvojitou nabíječkou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huty92 Posted June 13 Report Share Posted June 13 Borci diky mic za tip, podivam se na to zatim parkside dobre zkusenosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts