Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dnes se podíváme na zoubek zde tolik populárním Breitlingům SCO.

Breitling SuperOcean Chronograph

post-33-127503180719.jpg

Technické parametry (vodotěsnost, šroubovací tlačítka chronografu) jsou skutečně skvělé, provedení také.

Snad jen zmíním, že na můj vkus jsou příliš lesklé, a to včetně tahu - takže budou určitě magnetem na škrábance.

Na co bych se chtěl ale zaměřit, je jako vždy číselník. A zde mě bohužel Breitling opět zklamal...

U vnitřní lunety číselníku bych osobně raději uvítal tachymetrickou stupnici než stovkovou - není podle mě příliš

prakticky využitelná, na co je člověku dobré měřit čas v setinách minut nebo hodin...

Ale budiž, je to vlastnost tohoto modelu, ne chyba.

Další věcí, kterou u Breitlingu příliš nechápu, je použití malinkatého trojúhelníčku na dvanácti hodinách - zřejmě trojúhelník

z klasických pilotek vysublimovaný na tuto minivelikost, díky které samozřejmě naprosto ztratil původní význam.

Zde se navíc nachází na hodinkách potápěčských...

Ale také jsem ochoten to akceptovat, Breitling to používá i u dalších modelů, zkrátka je to u něj zvykem.

Horší jsou ale podle mě následující věci, které se při návrhu zase až tak nepovedly:

1. Úplně chybí hodinový index u 2 hodin, musel ustoupit logu výrobce. Ciferník je tak značně nesouměrný a v noci to vynikne ještě víc.

2. Značky (čtverečky) na třech, šesti a devíti hodinách nemají stejnou velikost - na šesti a devíti hodinách jsou čtverečky větší, na třech hodinách

je čtvereček znatelně menší - patrně kvůli rámečku ukazatele data a dne v týdnu.

3. Samotný rámeček kolem výřezu pro datum a den v týdnu má pro mě z neznámého důvodu vlevo více prostoru než vpravo - zřejmě proto,

aby nápis "Chronometre" zas tak moc ten rámeček nepřesahoval, ale i tak jej stále částečně přesahuje doleva.

4.Font použitý pro datový věnec a pro věnec s názvy dnů se příliš neshoduje - jako by byl použit pokaždé jiný.

Bohužel opět díky těmto detailům Breitling SCO nevlastním.

Upraveno uživatelem sauce
Návštěvník salamio
Odesláno (upraveno)

Nechci ti do toho kecat, ale není lepší psát ciferník než číselník?

Jinak teda tvé esteticko-hnidopišské úchylce (v dobrém slova smyslu!) rozumím, kdysi jsem býval typografem :).

Edit: a proč ve své estetické recenzi nepoužíváš krásné české znaky pro uvozovky, třeba ?takhle?, ale místo toho znak pro imperialitickou délkovou míru palec? Nebo místo pomlčky používáš spojovník ? tohle je pomlčka! :D

Upraveno uživatelem salamio
Odesláno (upraveno)

Díky za typografické připomínky, jsem si toho vědom. Z Wordu jsem bohužel zvyklý na to, že to za mě opraví, tady nevím, jak dlouhou pomlčku nebo úvozovky napsat...

Edit: tímto postem jsem dosáhl ďábelského čísla 666 :)

Upraveno uživatelem sauce
Návštěvník salamio
Odesláno

Díky za typografické připomínky, jsem si toho vědom. Z Wordu jsem bohužel zvyklý na to, že to za mě opraví, tady nevím, jak dlouhou pomlčku nebo úvozovky napsat...

? = Alt+132

? = Alt+147

? = Alt+150

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...