Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

Dobry den vsem,

 

mam pocit, ze prisel cas, abych vas tu vsechny pozdravil a mozna se i zapojil vice do mistnich diskuzi i kdyz mam pocit, ze si tu ve vetsine pripadu vystacite i beze me.

 

Chronomag ctu jiz delsi dobu a to nejen vzhledem k nekolika hodinkovym psychopatum v mem okoli. Nekteri jsou pritomni i zde a vedi, ze ta zminka patri jim. A nekteri jsou tu pritomni a ani nevedi, ze o nich vim ;-)

 

Svoje prvni hodinky, znacky Festina, jsem si koupil zhruba nekdy pred 147 lety u Koscomu za obscennich 6 tisic korun, coz byl tehdy zhuba muj mesicni plat. Pak jsem dlouhou dobu zadne hodinky nenosil, nezajimal se o ne a nemel potrebu si zadne kupovat.

 

Priblizne o 140 let pozdeji jsem pri castych cestach do zamori zacal pro kamarady pasovat oblibene fashion znacky Fossil a Invicta (tamni ceny byly/jsou skutecne zanedbatelne), ze kterych mi jich take par zustalo doma a byt jsou vsemi zde pokladane jen za ukazatele (spatneho) casu a nikoliv za hodinky, tak mam doted nektere kousky rad a nosim je tam, kde bych s necim drazsim mohl prijit k urazu.

 

A nekdy minuly rok (z historie bych to nekde nasel, ale jsem od prirody liny) jsem si rekl, ze je na case si koupit HODINKY, nebo alespon Hodinky. Po nekolikamesicnim vybirani a ovlivnovani ze strany kamaradu vlastnicich hodinky za "par desitek tisic", az po majitele Breitlingu, Rolexu, AP, JLC, Glasshutte a PP, jsem konecne dospel k tomu, ze se mi vlastne libi Breitling SOH46 a presto, ze je v nich "jen" ETA, tak mi pro zacatek jako naprostemu hodinkovemu analfabetovi, musi stacit.

 

K tem jeste celkem rychle pribyly Tissot Le Locle, ktere maji, myslim, velmi zajimavy cifernik a proste jsem je tak nejak musel mit (i kdyz naprosto nejsem kompatibilni s motylovou sponou a ten kdo ji vymyslel a vsichni jeho potomci, by meli dle meho, do odvolani viset za k*ule v pruvanu).

 

Od te doby jsem tu mel zalusk jiz na nekolikery dalsi hodinky (napr. tu dlouho byly v nabidce krasne UN), ale zatim zvitezila ta zdravejsi cast rozumu a rodinka alespon bude mit darky na vanoce ;-)

 

Po hodinkovych akvizicich pokracoval nakup remenu a tahu. K SOH treba celkem logicky mesh (original, ale ten starsi, ktery se neleskne jak psi kulky), Hirsch Performance a k Tissotum remen s preklapeci sponou (takze uz je mohu i obcas nosit!).

 

No a minuly tyden jsem forum jeste zneuzil k tomu, abych se porozhledl po novem EDC nozi, protoze mam pocit, ze v mistni komunite se najde expert na cokoliv (at uz samozvany ci skutecny, ha!).

 

Pokud jste pri cteni jeste stale neusnuli, pak vezte, ze mezi me dalsi zaliby patri rodina, cestovani, lyzovani, serialy, dobre jidlo, dobry rum a vzhledem k memu zamestnani i IT - to je spis takovy love/hate relationship, ale co delam, delam rad. Z veci, ktere nemam rad prichazeji na mysl treba hloupi lide, fronty, mhd, masove akce (snad krome NFL zapasu) a hacky s carkama (obviously).

 

Myslim, ze to pro zacatek STACILO a dekuji za pozornost ;-)

 

Max..

 

EOF

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zdravim vsechny,

 

kdyz tu vidim vsechny ty nicky, tak si prijdu opravdu bez fantatie :-( No nic, treba priste. :-)

Hodinky se mi libi snad od mala (kdy jsem dostal prvni Poljoty, ktere ted nemuzeme doma najit :-( ) spolecne se skoro veskerou technikou, ktera se pohybuje po silnici. Mam to takove rozharane - od jemne mechaniky az skoro po kovarinu u velkych aut :-) I kdyz tam je to dnes spis o elektronice a ridicich jednotkach nez o kovarine.

Forum sleduji jako ctenar uz celkem dlouho a pred par mesici jsem se rozhodl prihlasit a venovat hodinkam vice casu. Je to ale opravdu navykove a neda mi to, abych na forum kazdy den nejuknul a neprecetl si neco zajimaveho.. Budu se v budoucnu take snazit prispet svou troskou do mlyna.

Preji vsem krasny zbytek Vanoc a vse nej do noveho roku 2015.

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jmenuji se tomson, jsem z Brna, hodinky mne skrytě berou již mnoho a mnoho let. Dlouho jsem zůstával věren Japoncům (Casio, Citizen, Seiko). Ale nyní ve středním věku jsem došel k závěru, že už jsem dost zralý na to, abych si začal pořizovat hodinky ze své milované alpské země (zatím kvarzky Certina, Traser, Tissot ale už pokukuju po FC a Steinhart). Choroba vám všem dobře známá mne drží více asi poslední dva roky, ale po delším sledování odborné literatury včetně tohoto fóra jsem se až v říjnu osmělil se zaregistrovat a teprve v poslední době jsem se osmělil i trošku přispívat, tož tak. Mějte se tomson

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jmenuji se Míra. Hodinky jsem vždy bral čistě jako spotřební materiál, tudíž jsem měl od hodinek z tržnice až po nějakou levnou Edifici od Casia. Poslední dobou potřebuji v práci hodinky, na které se mohu spolehnout a protože rád trávím čas aktivně a jsem docela často v horách, začal jsem tady pokukovat po nějakých ABC digitálkách. Od té doby, co jsem to tu pročítal, mne však velice zaujaly i mechanické hodinky, takže asi budu ještě něco hledat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj vsem,

priznavam, ze hodinky jsem na sobe nemel asi 15 let, takze ted prozivam relativne velkou zivotni zmenu. Uz delsi dobu jsem premyslel, jake to asi je tahat pekne hodinky z rukavu namisto mobilu z kapsy. Zacal jsem si postupne vice uvedomovat hodnotu hodinek jakozto urciteho vyjadreni osobnosti a zrodila se touha vlastnit mechanicke hodinky. Po roce hledani jsem nakonec tesne pred vanoci nasel vytouzeny prvni kousek a mam z toho velkou radost, porad se divam kolik je hodin. Tohle forum mi bylo velkou studnou informaci a jsem tedy vdecny i vam za pomoc s vyberem. Nakonec jsem se rozhodl registrovat a casem treba napsat recenzi svych hodinek.

Tom

Upraveno uživatelem tmx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,
jmenuji se Franky. Mé první hodinky jsem dostal ve čtvté třídě a to Ruhly se zlatým ciferníkem. Pamatuji si, jak jsem se na ty, pro mě  zázračné hodinky, pořád koukal a sledoval čas, kdy bude zvonit a skoro jsem nevnímal výklad učitelů. No a od té doby nosím hodinky a přiznám se, že jich bylo mnoho (např. Ruhla, Prim, digitálky všeho druhu, atd.) a také se přiznám, že jsem jich mnoho zničil, protože jsem je neuměl nosit. Ovšem bez hodinek na ruce se cítím jaksi nesvůj. V současné době vlastním hodinky Casio MTP, 2x Swatch Irony, Prim Pyžamo cal 68.4, Orient SK, Seiko 5 cal 7009. Žádná senzace, ale mám je rád. Doma mi říkají, že jsem blázen do hodinek, ale co jsem poznal toto fórum, tak již vím, že nejsem sám. Rád si čtu na Chronomagu a čím víc si tady čtu, tím víc si těch zázračných strojků vážím a už je, světe div se, neničím. Tak ať nám tikají.
:D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar! 

Na tohle fórum jsem zavítal z dnešního pohledu poněkud zvráceného pohledu - hledal jsem reference na "hodinky" detomaso.

Naštěstí jsem prozřel, našel krásu v mechanice a získal krásného, leč drahého koníčka.

Začal jsem u Casio wawe ceptor, momentálně nosím black mako a trošku experimentuji se strapy.

No.. nebýt chudý Zlínský student, již bych toho měl plnou kabelku :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Ahoj, říkejte mi Martinhodinky.  Hodinky jsou moje záliba již  18let.  Zajímají mě především kvalitní staré hodinky z období 1920 - 1980, různé zajímavé kousky převážně vojenské.  Za celou mojí hodinářskou dobu jsem vystřidal na ruce strašnou spoustu hodinek a to velmi kvalitních značek jako je např. HEUER, OMEGA, LONGINES, ROLEX, PATEK PHILIPPE , IWC, BREITLING, AUDEMARS PIQUET a další a další. Běžně nosím hodinky zn.ROLEX , (v současné době model EXPLORER II ) protože jsou to opravdu velmi kvalitní a spolehlivé hodinky pro každou příležitost. Jsem fanda i zajímavých kapesních hodinek prestižních značek. Dále mi zajímají špindlové bicí hodiny .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po delší době i ode mne AHOJ všem novým, co nehleděli na nebezpečí pro svou hlavu a peněženku a stejně se zde registrovali. 

Nejlepší fórum v ČR a přilehlém vesmíru, tak vítejte, užívejte, podělte se o své kousky i o ty, co vás ještě čekají. Hodinky my rádi :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příjemný den,

zdravim všechny vážené členy Chronomagu.

 

Jmenuji se Biamonti.

 

Co to jsou hodinky, vím již od dětství, ale teprve až v posledních několika měsících začínám objevovat jejich opravdové kouzlo a tajemství.

Stává se ze mě chronomaniak a doufám, že další taje chronosvěta mi pomůže odhalit i vaše společnost. Stejně tak doufám, že i já po čase budu moci být přínosem vám.

 

Do nedávna jsem oblékal quartzové Casio EF554. Po nákaze chronovirem jsem od zdejšího váženého člena zakoupil své první automatické hodinky, a to většině členů chronicky známé Seiko Orange Monster II (SRP309J1).

 

Všichni asi teď tuší, jak se diagnoza může vyvíjet dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Te tady vitam Biamonti, doufam ze nam budes ukazovat sve nove prirustky.

Nezapomen na chlubici vlakno. :)

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitej Biamonti. Samozrejme, dalsi vyvoj tve i nasi diagnozy neni zas az tak tezke odhadnout... Proste a jednoduse, dost to leze do penez a clovek si obcas neumi pomoci... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...