Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

Ahoj, jsem Vendula a právě mám na ruce své první hodinky Wenger City Classic. Není to ale tak, že bych dostala dáreček a hned se šla kvůli tomu zaregistrovat. Zdejším chronomagickým fórem nahodile proplouvám zhruba půlrok (hlavně skrz sekce "co si vybrat jako první hodinky"), protože se přibližně stejnou dobu rozhoduju lidově řečeno do toho praštit. Nakonec jsem to nechala na Ježíška a přesný pokyn co a kde sehnat. Počítám, že ze mne nebude hned vášnivá sběratelka, protože prioritně topím peníze v plnicích perech, ale nějakou vyhlídku do budoucna už mám - chtěla bych časem nějaké Primky, Junkersy a určitě i kapesní hodinky, protože se mi ten formát líbí. Hrozně bych si časem přála i nějaké skeletony, ale to asi až za pár let. A koníčky - čtení, literární tvorba, plnicí pera (tam drtivou většinu tvoří starožitné kousky), kdysi papírové modelářství, ke kterému bych se ráda vrátila.

No a miluju modrou barvu. :-)

 

Vítej. Mám pocit, že jsi tady správně. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

jsem tu pár dní, předtím jsem už nějakou dobu sledoval toto forum. Hodinky mě zajímají delší dobu, bohužel nejsem tak majetný, abych si mohl dovolit ty, které se mi líbí nejvíc. Ale rád si o nich alespoň čtu, i tady na foru. Není to můj jediný "koníček", i proto musím svůj čas i prostředky dělit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj,

 

jsem tu nový a tak se stále rozkoukávám a nasávám potřebné poznatky. Hodinek, které bych chtěl a které se mi líbí jsou mraky, ale jelikož mám i další záliby a koníčky, tak jsem docela finančně omezen. Z hodinek které vlastním mám nejraději PRIM, ke kterým mám citový vztah a nám je spojené s pradědečkem. Další kousek ke kterému mám citový vztah jsou staré automaty SLAVA, které jsou spojeny se vzpomínkami na druhého dědu. 

 

Děkuji za přijetí, prostor a možnost získávat nové informace k tomuto krásnému koníčku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahojte. Prvy prispevok. Asi rok sledujem vintage watch market. Vacsinou zahranicne blogy a weby. Zacal som si pomaly budovat svoju skromnu zbierku vintage hodiniek. Prve v zbierke boli Vulcain Cricket Alarm watch, jedna z mojich najoblubenejsich komplikacii. Medzitym pribudli stare Alpiny, Zenity, Enicary ci Breitlingy. Nechal som zrenovovat otcove PRIMky, pamatam si ich este ako chalan, nosil ich vzdy na ruke cifernikom k telu. Za posledne mesiace som zistil, ze komunita na SK nie je velmi velka. Rad by som sa zoznamil aj s inymi zberatelmi. Ahojte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Koukám, že by se slušelo zde představit. Jmenuji se Ondřej, je mi 38 roků, vždy se mi líbily hodinky, ale dlouhou dobu jsem měl jedny.

Postupně zde budu nasávat informace, které mě zajímají.

Předem děkuji za přijetí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Zdravím. Jmenuji se Martin a zjistil jsem, že mám slabou úchylku na mechanické hodinky. Začalo je jedněma kapesníma, protože jsem chtěl být královna plesu s řetízkem u vesty a už v tom jedu. Nejsem boháč, takže občas vezmu i horší kus a doufám, že z něj mistr hodinář něco vykřeše  :-)

 Mechanické hodinky jsou pro mě umělecké dílo a obdivuji každého, kdo z té hromady malých šroubků a koleček umí postavit živý organizmus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Ahoj všem. Jmenuji se Martin, je mi 43 roků a jsem z Moravy, přesněji z pomezí Valašska, Lašska a Hané. Co mne přivedlo sem? Touha po poznání, ať nových hodinek, nových zkušeností a nových lidí, od kterých se mohu mnohé naučit. Vím, že tohle je to pravé místo, kde najdu vše co očekávám.

 

Proč SEIKOSTEIN? Několik hodinek jsem již vlastnil a vlastním, nicméně dokud jsem nepoznal SEIKO a nenašel tento web, nějak jsem netušil, jak nakažlivé může být byť jen čtení o hodinkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...