Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Jsem tu nový, nějakou chvíli už zaregistrovaný, převážně ke čtení a "nasávání" moudrostí i hloupostí.

Do budoucna by z toho mohla vzejít ucelená myšlenka, jaké první mechanické hodinky to vlastně budou.

Doposud nošeny jen quartzy-baterky Pulsar a následně Nautica - Diver Chrono... obojí jako dárek.

Každopádně můj první (čtecí) zájem o hodinky, stále neopadá :-)

Z

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj všem,

 

už nějakou dobu sem chodím číst si a snít, ale chtěl bych se zapojit i jako diskutující a třeba i něco pořídit.

Infikován jsem byl před rokem v Americe, kdy mi v obchodě dali na zápěstí překrásné Carrery a které jsem nekoupil zřejmě jen proto, že byly mimo rozpočet.

Od Vánoc tak mám Tissot PR100 Powermatic, které jsem si zamiloval, ale už teď cítím, že jedny stačit nebudou... ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den ve spolek.

Mé jméno je Wladimir.

 

Prapůvodní podnět, proč jsem se zaregistroval je, že jsem sem chodil číst fórum a vadilo mi že nevidím obrázky a případně se nemůžu připojit do diskuze.

 

Jak jsem již psal, o fóru vim již déle ale neodvážil jsem se zde registrovat.

 

Celé to začalo tak, že jakožto milovník planých zbraní, narazil jsem na článek (na webu zaměřeném na obranu a zbraně atd..) se sprostým slovem v titulku, který byl takovým všeobecným úvodem do světa hodinek (kdyby někdo měl zájem ještě ho asi najdu)

Po přečtení mě začala nahlodávat myšlenka, že i já bych si mohl zkrášlit své zápěstí něčím pěkným a bytelným.

Na jednu stranu jsem rád že jsem na tento článek narazil, jinak bych si koupil festovní Diesel nebo DW, nebo ještě něco horšího, a myslel si jak mám super-kůl hodinky.

Na druhou stranu mě zasáhl, asi jako většinu z vás, chronobundus.... A řádí, a řádí....

Po té co jsem se již trochu začal orientovat na zde na fóru jsem narazil na různé youtube přispěvatelé, z nichž mě nejvíce oslovil pan TGV se svým UrbanGentry kanálem a dodnes na něj rad koukám a v mnoha věcech se s jeho názory, vkusem a myšlenkami ztotožňuji.

Me první hodinky byly (nepočítám dětské) Wenger, vzhledem k tomu že jsem vlastnil již mnoho nožů a příslušenství od stejně značky. Druhé byly také Wenger ale ty jsem při jedné divoké chlastačce potratil z ruky :(

Mezi mě oblíbené značky patří japonské Seiko a Casio. Tak nějak mě celkově berou japonské věci.

Ze švýcarských hlavně Certina, Fortis, Glycine.

A z německých Damasko a Junghans.

Právě Damasko je moje první akvizice od zdejšího člena. (Ještě jednou děkuji a zdravím)

Mám rád jak quartzky tak i mechaniky a přednost dávám jednoduchosti a čistotě bez zbytečných cukrbliků a vodotrysků.

 

Tak to by asi tak bylo vše....

Rád se stanu členem zdejší komunity

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den jsem zaregistrován v září 2016 . Jsem spíše čtenář. Neměl jsem potřebu sem něco psát ,kdes jsem položil dotaz a proto se predstavuji. Vím co odpovědět na větu " koza dojí krev " i když kabelku nenosim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

ahoj, som cechoslovak nedaleko bratislavy, obdivujem hodinky a jedneho pekneho dna si kupim grandseiko, prim, oris, ci nieco ine krasne a drahe

inak som elektrikar, takze zatial quarz, samozrejme ze v rezime eko, teda fungujuce na principe fotovoltaickeho panelu a uchovavania el. energie 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj, forum znám tak 5 let, ale nikdy mě nic nenutilo se registrovat - teď mi už vadilo, že to bylo všechno bez obrázků. Proto se situace změnila a kromě pořízení nových strojů bych chtěl načerpat i nějaké info o jednotlivých značkách nebo technických řešeních.
Jinak fermentační technolog a doktor, ale ne ten zvířecí ani lidskej :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Zdravím všechny fanoušky horologie.
Vystupuji zde pod přezdívkou DDK a v oblasti hodinařiny se teprve rozkoukávám. Musím se ale přiznat, že jsem tomuto krásnému světu během dvou měsíců naprosto propadl. První hodinky jsem sice dostal už na základní škole, vše u mě ale odstartoval až nákup mých prvních automatů v podobě Seiko SSA329K1 přibližně 2 roky zpátky. Ten krásný pohled na srdíčko a v něm strojek, který neúnavně pracuje mi prostě učaroval. Od té doby jsem se o hodinky začal více zajímat a snažil jsem se zorientovat v terminologii, typech strojků, jednotlivých značkách. Začal jsem hltat videa na youtube (The Urban Gentry Channel, Talking Watches, The Time Teller, ArchieLuxury a spousta dalších), pročítat zahraniční články o hodinkách a nyní jsem se ocitl zde, na domáci půdě. Aktuálně jsem již na čekacím listu na dálkový hodinářský kurz v Jihlavě. Doufám, že se časem stanu přínosným členem. Do té doby na mě, prosím, buďte hodní :)

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Zdravím všechny, které již pohltil tikající svět fascinující nejjemnější mechaniky, co člověk dokázal stvořit. U mě to začalo dávno, kdy jsem se přehraboval co by děcko v plastové krabici plné bižuterie, různých cetek a také hodinek, jež zde byly pro nefunkčnost či nemodernost odloženy. Od stříbrných třídeklíkových "cibulí" přes zlaté jeptišky, LDH přestavěná pouzdra, Buren z 50. let až po digi z přelomu 80. Zvláště ty nejstarší byly v dezolátním stavu. A tehdy jsem si s pohledem upřeným těsně nad členitými můstky klíčkovek řekl, že jednou to všechno nechám opravit. A potom uteklo mnoho let ... a zjistil jsem, že něco už opravovat nemá smysl, nicméně to, co mělo, se stalo příčinou, že jsem musel začít nosit tu skvělou mechaniku na ruce. A tu se mi ze spolupráce se šikovnými servismany naskytla možnost koupit (vlastně obyčejné) Glashutte (kal. 75, s kulatým pouzdrem 36mm), já zjistil, že tohle hodinářské městečko je od nás (původně z Teplic) přes kopec, často jsem v okolí až po Drážďany na výletech býval a tahle oblast Sudet mi vždy přišla velmi blízká. A už byly hodinky na ruce a s nimi neutuchající touha se celou historií tvorby německých hodinářských mistrů zabývat. GUB i UROFA i se svými výrobními odbočkami v historii zůstaly nadále středem mé pozornosti, avšak časem se přidaly i jiné značky převážně vintážní kousků, nad jejichž krásou a mechanickou dokonalostí zůstává (můj) rozum stát. A samozřejmě hodinky nové, to potom stačí otevřít Watch It a tu mi, jak se říká, omylem slina ukápne :-)  Takže už jsem to nevydržel a zviditelnil se i zde. A chci pozdravit i doutníkáře, i když to sem vlastně vůbec nepatří. Avšak krásné hodinky na zápěstí, sklenka dobrého koňaku či whisky a dobrý doutník tvoří elegantní a působivý prožitek, ne-li? ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dobrý den dámy a pánové,

 

   v životě jsem udělal několi osudových chyb. Moje poslední byla, že jsem chtěl trošku odolné hodinky...

Hodinky jsem dosud bral jako spotřební zboží, které se kupuje v číně po deseti na šest měsíců kus. Hodinky nosím nepřetžitě, kromě spaní. Tzn. do kanceláře, na stavbu - když moji kluci nestíhají (nyní, díky nemožnosti sehnat řemeslníka i dívky, které nám závidí půlka okresu), na ryby, do lesa, na střelnici... Když se mi zdál řemínek špinavý šel do pračky i s hodinkami, které to buď vydržely nebo ne. Po čase jsem začal pátrat po něčem trvalejším a zabloudil k Vám. Nějakou tu chvilku jsem kroužil okolo, pročítal diskuze, koukal na fotky a pídil se po informacích.

  Jenže jsem zjistil, že zdejší genius loci, mi plně vyhovuje a obsahuje vše co mi nyní díky pracovním a zdravotním indispozicím chybí v reálu. Tím myslím i témata mimo hodinek. Díky hromadě příspěvků místních členů, které jsem se snažil co nejdůkladněji přečíst a přitom si z toho něco i zapamatovat, plné erudovaných rad, zkušeností a sebeironie, kdy ze svého hobby nedělají pupek světa (myšleno v dobrém), mne úplně pohltila.  

  Tudíž začala moje cesta hledání. Od člena A10 jsem zakoupil hodinky Casio G-SHOCK GST-410 (tímto znovu děkuji za příjemný a bezproblemový obchod). Vím, že pro zdejší členy jsou to obyčejné hodiky na nižší příčkách hodnot, ale pro mě to je začátek cesty, ze které není návratu. Alespoň nyní. Tyto nové hodinky jsem zamiloval a přistihl jsem se dokonce, že je sundavám z ruky abych je nezničil. To jsem to dopracoval...

 Jelikož jsem příznivcem pravé kovářské práce tak teď koukám po Vostokách (abych zjistil co máte na těch automatech), ale ty Trasery...

 Tak jste mě chytily... Budu se snažit co nejvíce nastudovat z psaného textu, ale předem prosím o prominutí, jestli budu mít někde nějaké nejapné dotazy...

 

Kdyby se našel někdo (nebo skupina) nejlépe z okresu Tábor, který by byl ochotný natřískat základní vědomosti do jednoho staršího floutka, ať se prosím ozve.

 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...