Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Ola,

následuje podrobná anamnéza k zjištění mého zdravotního stavu.

Koncem roku 2015 jsem řešila nákup prvních hodinek "za odměnu". To byl moment, kdy mě mistr Xenomorfus infikoval chronovirem. Po dlouhém vybírání nakonec v následném roce padl verdikt na malé, milé, elegantní: Citizen Eco Drive Sunrise Diamond EM0320-59D. Pak samozřejmě byly potřebné i hodinky pracovní (bílé Baby-G BGA110-7B jasná volba) a hodinky na sport (Wenger Squadron 01.0121.105).

O rok později následovaly k narozeninám první automaty, a to Bulovy "Bílé" Double Heart 96R122 dolazené šperkem a vintage automatické Tudory z must have aukce (pro výjimečné příležitosti).

Dalším rokem to k narozeninám chtělo rozšířit nabídku pracovních hodinek a opět padla volba na Baby-G, tentokrát soláry v růžovém hávu s elegantním nádechem MSG-S200-4AER.

A protože je modrá dobrá, byly v roce 2019 na cestě druhé automaty značky Bulova "Blue" 96P191 dolazené šperkem.

V minulém roce jsem rozšířila sbírku o "zlaté" těžko sehnatelné japonské automaty, Orient "Moon&Star" FDB0100AW0 (také z aukce). A nakonec po měsících vybírání vhodného dárku ke kulatinám vyhrály Frederique Constant Double Heart, k němuž mi mistr Míra vyrobil šperk na míru, za což mu srdečně děkuji.

A po tomto všem (a mírném nátlaku Xenomorfa) jsem uznala, že zažádám o členství na tomto fóru, jako potvrzený  pozitivní chronopacient.

S pozdravem

pani.doktur

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Vážení, jsem tady nově, takže je slušnost se představit. Jsem Jakub, hodinky mne zajímaly už od ranných devadesátek a od té doby prakticky neustále nosím na ruce ty samé. Sice mám i nějaké další, které by bylo vhodné občas vyvětrat, ale ty původní breitlingy začínám šetřit až poslední dobou

 

20130324_204658.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Zdravím,

Jmenuji se Jiří, a přesto, že jsem tu již delší dobu, zatím působím spíš jako tichý, čtivý návštěvník, nicméně myslím, že od své registrace před téměř 3 lety, jsem ušel kus cesty. Prvně jsem tu pořídil Quartz potápky Phoibos, které pak daroval otci, k životnímu jubileu, následovaly Vratislavia Chrono, od místního váženého člena, a průběh obchodů mě přesvědčil, že džentlmeni ještě nevymřeli, a přiměl, sledovat místní dění pravidelně 🙃

Mezidobím přechodu k mechanickým hodinkám, bylo již na vlastní pěst pořízení potápek Aragon Divemaster, které nosím dodnes, jako hodinky denní potřeby, a stále, si jich vážím, jako svých prvních hodinek. Nicméně v brzké době, budou nahrazeny Seiko SRPD69K1, jen vybírám řemen, místo origo tahu.

Objevil jsem Chrono24, něco jako kdysi oheň pro člověka 😁...

Aktuálně jsem přešel do fáze, kdy chodím po brigádách jako za mlada, abych měl vždy na kousky podle svých představ, když se nějaký objeví, a o kterých, bych rád (pokud mi to dovolíte) něco málo postupně napsal, už do chlubícího vlákna 🙂. Posledním přírůstkem, jsou tedy Eterna KonTiki Adventure v bronzovém provedení, a které pořád nějak nemohu uvěřit, že opravdu mám🙃!

Diky za přijetí, proběhlé obchody, i vstřícný, džentlmenský přístup celého fóra!

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uplne ve me hrklo, kdyz jsem cetl, cim te Xeno infikoval
No tak to je super, vitej mezi nami! 
 
Ql l l 5y to to a q 6
Protože už jsem teď skoro všechno přečetl, tak alespoň zdravím nově příchozí. Jen tak.
Frantikovi bych dal na starost tuhle sekci pro novacky, ukazal a ukazuje, te to s nima proste umi, takovy pan Pávek...
5 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Ahoj, normálně mi nějaká internetová "skupina" a sociální sítě moc neříkají. Chodil jsem sem nakouknout, když jsem si něco potřeboval načít hlavně k Primkám. Musím říct, že mi fórum ušetřilo jistě hodně zklamání ze zakoupených fejků a bastlů. Už jsem si na aukru skoro koupil nerezové fejkové Igeny v domnění, že jde o krásně zachovalé Primky. Mě by dříve ani nenapadlo, že se i tohle dělá...

Registroval jsem se tu před více jak dvěma lety a první půlrok neopustil Prim vlákno a nechápal ta ostatní. Rozšiřoval si svou sbírku (Diplomaty, Igeny, Sporty II., Homberta, Sporty automaty, troje Bauhausy...), zjistil kde servisovat atd.

Jenomže, pak jsem zjistil, že svět je pestřejší. Přišlo na mě vyzkoušet Seiko SKX. Úplně jsme si nesedli a já je tu prodal, asi do půl hodiny. Tak snadné se mi to ukázalo. Poprvé jsem prodal hodinky. A pak už to jelo, protočil jsem tady leccos a doplnil si zkušenosti i mimo kategorii vintage.

Dnes už jsem klidnější. Už mě je mé nadšení snad zdravější, vejdu se do 6ti boxu a chtěl bych to omezit na dva - tři jednoduché kousky. No, uvidíme. A třeba se začnu více věnovat vláknu "single malt".

Už vás tu některé znám osobně, některé mám jen "načtené. Je to tu fajn, tak všem píšu.

Díky roBerte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Ahoj, jsem Fred.

Jsem tu nový a k hodinkám mě přivedl kámoš. Nepovažuji se za sběratele, ale rád se hezkými kousky pokochám.

Aktuálně nosím DB DayNight Diver T100. Prošly tudyma ;) . Obecně mám rád tritium, rum a spoustu dalších věcí, které končí na um, možná krom sanatorium. :) A do přírody Kocoury.

Rád se dozvím nové věci a postupně i třeba zabřednu do hlubších vod.

Díky!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitej, Frede!

Fred je muj dlouholety vandracky kamos a umi tancit jako Fred Aster (odtud prezdivka Fred) :-P. A ty Deep Blucka ma ode mne a desne mne se*e, ze sem mu je prodal ;-). 

Budte na nej kluci hodni ;-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...