Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

díky, ale jak se říká ještě mi hoří cigareta na nádraží tak nebudu zbytečně provokovat :mobile:

otevru posledni prispevek od clena "falicky symbol" a vyskocil na me nejakej Karel. nic proti, je to asi lepsi, ale ten puvodni nick proste zaujal... za odvahu mas u me +1 (skoda, ze uz se na to nehraje) ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když sem tak projížděl vlákna, došlo mi, že sem se ani nepředstavil. Ale to už asi stejně nemůžu, sem registrovanej od 07 a příjde mi, že sem svůj limit asi propásl :D

 

Jinak Falický symbol je užasná přezdívka, jestli pak jí děláš čest? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny z Chronomagu.

Na foru budu vystupovat pod jménem Ryba a co se týče znalostí v hodinářství jsem fakt ryba.Před nějakým časem jsem se rozhodl přídit si nějaké pěkné hodinky a začal hledat informace -data.

Tak se mi podařilo najít toto forum a po delším pročítání příspěvků se rozhodl zaregistrovat.Přispívat budu spíše dotazy směřovanými k měmu výběru a až se stanu šťastným majitelem tak se podělím o zkušenosti s vybraným modelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem tu také mezi Vámi pánové, jelikož mě začali hodinky zajímat a pokukoval jsem po nich v jisté sekci na iphoneforu, tak jsem přišel až jsem.Po koupi a vrácení falešných Casií ze série edifice, se teďka ohlížím po Orientech, Seikách a Citizenech nejlépe v automatu :) .

Upraveno uživatelem Thompson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smím se zeptat, proč si říkáš Falický symbol?

Pokud je falický myšleno jako odvozenina od slova falus, tak falický symbol je vlastně č...k. Proč si na Chronomagu dáváš takový nick?

 

A proč ne -asi má klasické vzdělání

 

 

Herma (řec.) je původně hlava boha Herma (odtud její název) na čtyřhranném sloupu, což mohl být kdysi i falický symbol. U starých herm je na přední stěně sloupu ještě *****, neboť Hermés byl bohem štěstí a plodnosti. Takové sochy se stavěly podél cest, protože Hermés byl také ochránce cestujících. Byly velmi rozšířené a vyskytují se nejen v Řecku, ale také v dnešní Sýrii a v celém východním Středomoří. Malé hliněné hermy se patrně stavěly v domech na ochranu majetku.

 

Hermova penisu se lidé dotýkali a mazali jej olejem, aby si zajistili jeho ochranu a přízeň. Odtud pochází dnes opět běžná pověra, rozšířená zejména mezi turisty, kteří se dotýkají nosů nebo palců soch, například na Karlově mostě v Praze, v chrámu svatého Petra v Římě, ale také sochy Johna Harvarda v kampusu Harvardovy univerzity.

 

BTW aby mě to nenechalo napsat slovo p...s a místo toho dávalo připitomělé hvězdičky považuji za vrchol prudérnosti proti kterému Viktoriánská Anglie byla semeništěm hříchu.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...