Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem,

Na foru jsem se zaregistroval již v roce 2012, ale až nyní jsem se odhodlal k aktivnímu vstupu. O hodinky se zajímám aktivně asi 15 let a za tu dobu mi už něco zápěstím prošlo. I díky Chronomagu se pomalu blížím do hodinkového cíle a stavu ?zatraceně spokojenýho parchanta??Tak a kostky jsou vrženy.

Odesláno

:clap:

Nejhorší noční můrou chronomagora je, že manželká prodá jeho hodinky za cenu, jakou jí řekl, že původně stály.

Odesláno

Ahoj, jsem novy, takze budu zpocatku jen "naslouchat" a vstrebavat informace, Vzhledem k veku davam prednost konzervativnimu vzhledu, vetsim hodinkam 42 a vice a take znamym firmam. Preferuji automaty. Nedavam prednost zadne firme, ale libi se mi LACA a Glycine. U hodinek mi jde o to jak se nosi, jak mi ladi k obleceni a jak jsou spolehlive.

Odesláno

Tak vítej a vstřebávej pomalu a opatrně..............jinak Tě to semele a budeš ztracen. A jak říká klasik : Každý hodinky jsou spolehlivé, dokonce i ty rozbitý ukazují dvakrát denně přesný čas.

Odesláno

Ahoj,

jmenuji se iparlesak a na fóru jsem zaregistrován pouhé dva měsíce.

Infekce virem nemoci zvané "chronobundus" proběhla velice rychle, inkubační doba byla cca 24 hodin, prognóza je jasná...

Okamžitě jsem odhodil své quartzové italské Sectory do chatařského vybavení a pořídil si od zdejšího váženého člena své první automaty Hamilton Khaki.

Z hodinek mám až podivně úchylnou radost - pocit z tikajících hodinek na ruce je úžasný, manželka začala pochybovat o mém duševním zdraví.

Takže každou volnou chvilku studuji na fóru a neustále čučím do mobilu na aplikaci Tapatalk. 

Jsem sportovec a dosud jsem utrácel za kola - musím přitlačit, páč teď to bude pořádná jízda - rodina, bike a nově chronomag.

Jsem rád, že mám možnost být členem této komunity!

Odesláno

Ivane jsem rád, že máš z Hamiltonů radost a úspěšně ses nakazil.. teď už to bude jenom horší, hehe.

No to máš pravdu - dneska ležím s chřipkou v posteli, celej den jsem na fóru...

Odesláno

Vitej. Chronobundus je ovsem zradna choroba s ruzne dlouhou inkubacni dobou (u tebe probehla zavratne rychle...). Doba leceni je udavana v radu let az desetileti, to tve nachlazeni je jen nejaky momentalni lapsus.... :-)

Odesláno

Ahoj,

Na foru vystupuji pod nickem Graph, ale jmenuji se Honza. Moje nadseni vypuklo asi 6 let zpatky, kdy jsem zacal koupi TIMEX AUTOMATIC, ktere jsem si nechal 4 roky a pote jsem si rekl ze se chci posunout o kousicek vys. To byl moment, kdy jsem se zaregistroval na foru a hned jako novacek koupil Longines Hydro Conquest. Od te doby jsem forum pravidelne sledoval a vstrebaval informace, pozoroval kdo co ma a rozmyslel, co dalsi by se mi libilo. Asi pred tydnem podporen novymi ambicemi a zmenami v zivote jsem si rekl, ze kdyz zmena tak i v hodinkach a vymenil jsem moje HydroConquesty za Longines Master Collection, od kterych jsem ovsem bohuzel ocekaval neco jineho. Jsou krasne, jsou elegantni, ale neni to ono a tak budu asi hledat dal. Trochu me mrzi, ze se daji zakladat vlakna az po 50 prispevcich a ne treba po nejakem case, ale pravidla plati pro vsechny stejne =) . Jsem take odberatel hodinkovych magazinu, protoze jako kazdy se obcas rad mrknu na ty opravdove klenoty s myslenkou tam nekde v koutku, ze bych se k takovemu kousku mohl jednou dostat. Jsem byvaly sportovni gymnasta a celkove nadseny sportovec.

Tesim se na dalsi komunikaci a obchody s Vami.

Honza

Odesláno

Vážená komunito,

jmenuji se Tom a pasívním čtenářem tohoto výborného fóra jsem již nějakou dobu a tak jsem se rozhodl se Vám také trochu představit.

Zakeřný chronobundus mne napadl již na studiích. Bylo to období neustálých kšeftíkú a výměn hodinek. Tenkrát jsem ještě nepodlehl.

Pak se objevila rodina a v předtuše zcela jiných priorit jsem v tehdejších Klenotech koupil " poslední " hodinky, quartzky Omega Seamaster 1337..

Provázely mne s jednou generálkou celých dvacet let, 24hod/365dní na ruce. Protože mi začalo jich již být líto a znovu se objevily náznaky naší choroby, uložil jsem je jako vintage do šuplíku, a rychle pořídil další quartzky Atlantic Seahunter Chrono a cca pět let

jsou mým denním průvodcem. Postupně se z nich však staly otloukánky a s jejich vodotěsností to také nebylo ideální, jak se ukázalo na Jadranu. Takže se tu najednou objevily skoropotápky Seiko 5, již automat. Ty ovšem potřebovaly kamarádky do obleku/casual.. V ostravském Planeu měli za super cenu Doxy Californa automat, takže Seika již ve winderu nejsou samy.

Pak to lehce zrychlilo. Kamarád mi věnoval věčně stávkující Poljoty, žena koupila krabičku na hodinky a bylo potřeba velkou dávku chronoparalenu, aby se ataka choroby zatlumila.

Bohužel mne zase začíná lehce škrábat v krku a chtělo by to nějakou třešničku, limitky, pilotky nebo již něco dospělejšího na " furt"...

Ale to asi již všichni znáte...

Nějak jsem se rozepsal. Takže stačí ( pro tuto chvíli ). :-)

Tom

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, jsem Pavel alias Rip.

Jsem jen uživatel a Chronomag čítám jako zdroj cenných informací.

Líbí se mi chronografy/vintage.

Ve zdejší inzerci vídám kousky které mě zajímají a doufám že se mi podaří některé získat.

Ať se daří!

Odesláno

Dobrý den,jsem zde protože se mě poslední dobou začali libit hodinky-hlavně mechaniky.Nejraději bych si zakoupil některé SEIKA 5.

Odesláno

Zdravím všechny,

jsem tu zaregistrovaný už dlouho, ale aktivní jsem zde od začátku roku. Můj nick je Bonder, říkali mi tak v dětství. Kromě hodinek mám rád také auta a sport. U hodinek zatím převažuje quartz, ale časem se to srovná :) sám nevím jak se všechno bude vyvíjet. To čím se mohu chlubit mám v podpise. Dostal jsem nádhernou hodinkovnici od přítelkyně která je na 10 hodinek. Mám tedy ještě spoustu místa :D už se mi povedlo zde také něco koupit. Teď vybírám foťák na focení hodinek, samozřejmě doma říkám, že to je pro nás na výlety, dovolené atd.  :lol2:

Takže tak. 

Ondra

Odesláno

Zdravím všechny,

jsem tu zaregistrovaný už dlouho, ale aktivní jsem zde od začátku roku. Můj nick je Bonder, říkali mi tak v dětství. Kromě hodinek mám rád také auta a sport. U hodinek zatím převažuje quartz, ale časem se to srovná :) sám nevím jak se všechno bude vyvíjet. To čím se mohu chlubit mám v podpise. Dostal jsem nádhernou hodinkovnici od přítelkyně která je na 10 hodinek. Mám tedy ještě spoustu místa :D už se mi povedlo zde také něco koupit. Teď vybírám foťák na focení hodinek, samozřejmě doma říkám, že to je pro nás na výlety, dovolené atd.  :lol2:

Takže tak. 

Ondra

Jdes na to sikovne, od lesa... :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...