Přejít na obsah

poraďte s koupí IWC


Doporučené příspěvky

Dobrý den , rád bych pozdravil všechny znalce. Delší dobu sleduji diskuse na chronomagu , srovnávám pro a proti , ale přesto se stále nemohu rozhodout o výběru hodinek. Nyní nosím trasery mechaniky , potápky do 100m , ale zpožďují se asi cca 2 min za týden . Rád bych si pořídil přesnější hodinky. Požadavky : mechanické - samonátah, přesnost chodu , trvalé nošení / ne leštěnky do tresoru /, vodotěsné cca 100m - šnorchlování, mechanicky odolný strojek - běžná činnost + otřesy - jízda na horském kole,... , MI / mach index / nepožaduji .

Je důležitý vlastní strojek , nebo modifikovaný ETA stačí ?

Dosti heterogenní okruh jsem postupně trochu zůžil - Omega - Seamaster chronometer, Rolex submariner, IWC Aquatimer ,Breitling - Superocean, event jiné podobné, zajímal by mě názor na přesnost , odolnost ( koaxial versus ETA,..) Nechci si kupovat hodinky , aby byly stále v opravně resp. údržbě / špatné zkušenosti SUUNTO - 50% času byly po opravnách a mechanické citizen které byly v mínusu 10 min / měsíc po několika odoborných garančních opravách./ Zatím vyhrávají IWC , ale kdo ví , třeba to dopadně úplně jinak . Pro úplnost ještě cenový limit 150k. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mě se zdá, že hodinky za 150t. jsou hodně předimenzované(finančně) na ježdění na kole. Čas od času se totiž stane, že se utrhne pásek, nebo se hodí držka do kamení atp.

Takže z mého pohledu, je to nesmysl. Nechal bych si mírně poladit Trasery,případně si nakoupil patery (například)Seiko, s tím, že to za ty peníze můžeš dělat několikrát. Ušetřenou částku pak investuj do hodinek na neděli. (Tím nemyslím do bláta, ale do kostela) :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z tých čo si dal na výber jednoznačne Submariner, ale taktiež aj oris ma kvalitne divery..skús sa pozrieť .... http://www.oris.ch/collections/collections.aspx?ln=en&collectionid=9 ..cenovo dostupné. Ak by si chcel vedieť ceny napíš konkrétne ktorý model.

 

Jak se prosím Tě cenově pohybuje TENTO model? Hodně se mi líbí právě použitá keramika. Díky...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych měl jasno - IWC Ingenieur Mission Earth

 

Edit: I když na horský kolo bych je nebral.. Tam mám tachometr :)

 

Ty Inzenyry jsou nadherny! javeline, Trasery si nech poladit a nos je dal (radeji krome kola), na kolo kup radiem rizeny G-Shocky a "na nedeli", jak pise mechano budto Submarinery, nebo tyhle inzenyrsky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

javelin:

 

OMEGA Seamaster (třeba PO) jsou parádní hodinky. Jestli ty, tak ve velikosti 42MM.

IWC Aquatimer má stejný stroj (jen bez co-axiálního kroku) a stojí na kovu kolem 130-ti litrů. To se mi zdá dost přepálené. Jasně, mají safírovou lunetu, ALE... Jak jsem psal. ;)

BREITLING Superocean jsou dozajista kvalitní hodinky, ale lesknou se jak psí kule a "poškrábe" Ti je i svetr nebo košile.

IWC "inženýr" jsou v reálu nádherný hodinky, ale nechápu jejich velikost, která by Tě časem začala pořádně srát. Něco ze starší kolekce ve velikosti 42MM by bylo fajn.

ROLEX aneb to "nejlepší" na konec. Pro mě jasná volba. Pěkný inhouse, pěkné pouzdro, 904 ocel a keramická luneta. A navíc... Klasika všech klasik. :)

 

PS: Jinak ty ORISky jsou v dané cenové hladině dobré řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že jakýchkoliv mechanických hodinek na kolo je škoda, na to jsou nejlepší nějaké digi. Ty IWC rozhodně schvaluji, jsou to parádní stroje, do cenového limitu se ale tuším vejdou jen na kaučuku. Jinak žádná z navržených alternativ není špatná, Omega P.O. jsou super přesné, ale každý ti poradí dle sebe = každý bude mít jiný názor. Já bych například volil P.O. ve větší velikosti, 45,5 mm, ty menší působí jako mnohem menší, než ve skutečnosti jsou. Takže ať už se rozhodneš jakkoliv, v této cenové kategorii budou asi každé hodinky dobré, ale na kolo a pod. bych neměl to srdce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych si je kupoval já, asi bych je nosil peřince, takže bych odolnost nezmiňoval :)

Jednoznačně IWC Aquatimer (na sportovnější použití bych asi volil kaučuk...sám nemám dobré zkušenosti s ocelovým tahem na kole, v případě, že projíždím těžším terénem). V nabídce mají slušný výběr. Odolné a přesné jsou. Do ceny se vlezeš krásně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za názory , vše jsem znovu a znovu přechroupal , včera jsem se stavil v Karolinu , a vše dlouho zkoušel , IWC Aquatimery i Rolex Submarinery i od Breitlinga Black Bird. možná vše ještě přehodnotím a na konec půjdu možná do Rolexů . Zvažuji i variantu GMT s keramickou lunetou - " čtvery ručky " no nádherný kousek. Daytony jsou také pěkné , ale vadí mi chybějící datumka a pak stopky jsou krásné , ale kolikrát je člověk používá. A jak řekl zde jeden znalec, výběr hodinek je cesta , a i sama cesta je krásná. Děkuji , pěkný večer všem .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...