Přejít na obsah

Výběr kávovaru


redd

Doporučené příspěvky

Přidám trochu mé zkušenosti. Asi pět let jsem používal DéLonghi ESAM 4500 Magnifica. Před nedávnem jsem koupil Juru a nevěřil jsem, jak rozdílná káva může být ze dvou kávovarů.

Takže jednoznačně doporučuji Juru ! Jde vidět, že švýcarsko neni kvalitní jen v hodinkách :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem výběr nakonec vyřešit takto: Saeco Odea Giro Plus

post-733-022113300 1288959065.jpg

 

Je doma asi dva měsíce, zatím spokojenost. Výběr kávy je ale neméně důležitý. Postupně testuju profláknuté značky a porovnávám s čerstvě praženou etiopií + jsem právě objednal nějakou panamskou kávu. Tak uvidíme. Zatím čerstvě pražená káva dává těm ze supermarketů dost na p...l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobné dilema jsem před časem taky řešil, jaký stroj koupit pro dobrou kávu. Jelikož jsem (semtam) perfekctionista, pátral jsem jak teoreticky, tak prakticky. Po zralém uvážení plusů a minusů jsem dospěl k Nespressu - a nelituji. Stroj je defacto naprosto bezúdržbový, vzniká minimum bordelu a (co je pro mě velmi důležité) káva je dlouhodobě konzistentní kvality. Kdo trochu do kávy dělá, ví, že toto je dost těžké udržet. Díky širokému (a neustále se rozšiřujícímu) sortimentu kapslí se kafe ani moc neomrzí (viz zápory dále). Z kapslových systémů v mých očích prostě naprostá jednička (Dolce Gusto, přes podobný princip, dělá chuťově řádově horší kávu). Doporučuji osobně ochutnat ve značkové kavárně v Pařížské. Abych nebyl pouze pozitivní, tak z nevýhod vidím relativně vysoké provozní náklady (kapsle jsou relativně drahé, ale pro mě je to akceptovatelné), člověk nemůže expirementovat a zkoušet jiné kávy (neboť je omezen pouze na kapsle od Nespressa).

 

Pokud je chuť, čas a prostor věnovat s kávě víc, pak jedině se sólo mlýnkem a čestvě upraženou i umletou kávou. Pak už je to věda (jak s hodinkama:) a doporučuju studovat zdroje, jako např. coffeegeek.com a z českých třeba doubleshot.cz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Suhlas s PhoeniX

 

Pritlac a chod do kavovaru JURA, konkretne odporucam IMPRESSA 7

 

Kupoval som ho na internete v kavovaryshop.sk a mozem ti povedat ze ak je pre teba dolezita kvalita a spolahlivost je to najlepsia volba.

Ked ide takto o viac penazi vyberaj si firmu s historiou a kvalitnym servisom.

 

Ja som zatial spokojny tak drzim palce pri volbe.

P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovezl jsem si ho z Itálie, je to pecka, nevím tedy jestli zrovna rychlé jak píšeš, ale kafíčko je s toho senzační :guitar: , to jako jo"

Tak dlouho jsem se pral s automaty na přípravu pressa, až jsem dospěl k tomuhle zázraku

 

647006.jpg

 

Aneb v jednoduchosti je síla. Nevyžaduje to zásuvku, je to rychlé, kafe je horké, hořké, silné... nejlepší věc na světě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A samozřejmě tomu předchází toto

 

846-rucni-mlynek-na-kavu-lodos-cafeteria

 

 

Pět minut na kachlovém sporáku :)

 

 

Deset minut na sklokeramické desce ;) Číslo 7" Je pravda, že když jsem dal číslo 10, tak to bylo rychleji, ale zase mi to horem stříkalo ven, jaký to mělo grády"

 

 

Tuhle konvicku doma mam, ale casteji používám Jura automat, koupil jsem od pana Vasuta z Olomouce, perfektní servis, kávu kupuju jen u něho http://www.cafedelux.cz/ , mohu jen doporučit!

 

  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na konvičce a ručním mlýnku mě nejvíc baví ten rituál, který kolem toho je. Nabrat kafe do mlýnku, pomlet, přelžičkovat do konvičky, postavit na kamna (případně v nich předem zatopit), vypít, umýt po sobě konvičku a lógr vysypat do kompostu :)

 

No a když není na rituály čas nebo chuť, tak to řeší DeLonghi Magnifica. Vadí mi na něm jenom malá teplota kávy (i když je hrnek předehřátý do ruda). Jinak velice spolehlivý automat. Před ním jsem měl nějaký Krups a ten byl víc v servisu než doma. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...