Přejít na obsah

Přesnost 7S26


Ford

Doporučené příspěvky

Kolegové, nechci zakládat extra vlákno, tak si dovolím malou odbočku - nemám 7S26, ale 4R36, což ale není zase takový rozdíl. Jak jsem se díval, 4R36 z tohoto strojku vychází, doplňuje hacking a ruční nátah, ale základ bude tak nějak stejný. A teď k problému. Hodinky (monstra) mám si rok a něco a vždycky šly trochu do mínusu - tak do -6 s za 24 hodin. Kompenzovat se to dalo odložením na dýnko, což sice moc nedělám, ale když bylo třeba, použil jsem tenhle způsob, jak je trochu srovnat. Takže celkem vzato jsem byl s přesností spokojen. Teď poslední tak 2 měsíce ale začal jít strojek do mínusu, a to ve všech polohách a docela dost. Všiml jsem si toho, když mi dokázaly nabrat za noc třeba -12 sekund. Říkal jsem si, že je to asi nějakou blbou polohou při spaní a dal je na noc na dýnko - ráno zase v mínusu. Při nošení jdou také do mínusu, totéž v poloze na korunce. Navíc se mi zdá, že se to zhoršuje. Včera jsem je nařídil na vteřinu přesně v 17:00. Dnes ráno v 6:00 byly 25 sekund v mínusu. 

 

Nevím, co se tam mohlo stát, donesu je po Vánocích k hodináři, ale stejně mi to vrtá hlavou. Nosím je pořád stejně. Na kole nejezdím, se sbíječkou nedělám. Natažené jsou a navíc se to chová stejně, i když je dotáhnu naplno korunkou. Předtím jsem měl monstra se 7s26, další monstra 4r36 a ještě pětky taky se 4r36. Vždycky pohoda a přesnost pár sekund za 24 hodin do plusu. Nesetkal jste se někdo s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bushman: kolega co je ma, tak se setkal ale ne az tolik do -. Stalo se mu to dle jeho sdeleni, prave kdyz pouzil rucni natah. Cim to je zpusobeno nevim, mozna nahoda. Ale vyprdnul se na natahovani a pak se srovnaly.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevyzpytatelnost 4R36 byl jeden z důvodu, proč jsem poslal hodinky pryč. I když většinou šly do plusu, tak někdy nastal opak. A samozřejmě změna teplot se na tom podílela poměrně hodně, v létě klidně +10s denně, v zimě se dalo dostat i k nulové odchylce. Při nedostatečném natažení se pak předcházely klidně i o půl minuty, to už jsem věděl, že je musím rychle dotáhnou, aby se nezastavily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou teplotou tak trochu počítám, ale zase na ruce by to nemělo být až tolik znát. No nazval jsi to hezky - nevyzpytatelnost. Já jsem u mechanik srozuměný s určitou odchylkou, z principu. Ale tahle náladovost, to je to co mě štve, člověk se na ty hodinky nemůže spolehnout. Když je nechám být, tak tímhle tempem naberou za týden třeba 5 minut ztrátu a to už je znát. Abych to pořád kontroloval, to mě nebaví. Buďto se to dá do pořádku, nebo půjdou do hajzlu. Měl jsem tu nabídku na krásný monstra oranžády ještě ve foliích do komba těm mým, ale tohle mě tak otrávilo, že jsem si to zatím rozmyslel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že nevyzpytatelné vůbec nejsou, vždyť celé toto vlákno je o tom, že veškerá snaha o jejich vyladění na nějakou setrvalou odchylku do plusu nebo do mínusu je zcela marná. Naopak to jediné je jisté   :D Já osobně si automaty od Seika nepořizuji jen kvůli času. A pokud bych opravdu potřeboval znát ten přesný, pak bych nosil quartzky.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už si člověk pořizuje automaty ne kvůli času, ale třeba kvůli strojku a pocitu z něho, tak je asi lepší se poohlédnout v jiných vodách, než u low-end Seika :)

Jednak jsem nenapsal, že si automaty od Seika pořizuji kvůli strojkům, jednak strojky s kalibry 4Rxx a 6Rxx, které typově mají pořád základ v 7Sxx až takový low-end nejsou. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náhodou můj louend po posledním seštelování dělá stále půl vteřiny do mínusu denně a to jsou nějaké dva týdny nazpět. Rozmýšlím se nad dalšími hodinkami, ale co tak sleduju ty kalibry, tak mě nejlíp vychází stále 7s36. Když teda nepočítám hodinky 15k a vejš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě že až takovou silou ne...je to, jak správně říkáš, hlavně v tom zápěstí, proto jsem si hodinky nechával, nepřipadalo mi to tak hrozné, aby to monstra nedaly.  Myslím, že tím to nebude. Ale už přemýšlím o všem, co by mohlo způsobit tu změnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...