Přejít na obsah

Přesnost 7S26


Ford

Doporučené příspěvky

Bud kup nejaky vintage, nebp pritlac na lepsi strojek, jinou radu asi nemam. Nicmene ja jsem takovej jeliman, ze si stejne neco s temahle strepama zase koupim, se znam....

 

Tak já se ti nedivím, mám pro seika taky slabost. Je tam obrovskej výběr a za ty peníze tomu člověk odpustí ledacos. Škoda jen, že u nás je spousta modelů nedostupná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud mají ty pětky strojek 4R3x, tak přechod na tebou uvedené moc význam nemá. U swiss bych ale uvažoval o modelech Powermatic 80.

 

Mám klasiku 7S36 a běhají mi solidních cca 5-10 sec do mínusu. Přiznám se, že já to ani nevím přesně. Jedou týdně to zkontroluju a když se to přehoupne víc jak o minutu do mínusu, pošlu je o minutu do plusu a mám zase chvíli klid...:-). Tahle odchylka je za těch asi 100 dolarů naprosto super, ale chápu, že to tak do budoucna být nemusí a za ty prachy to neřeším. Pokud bych však šel do SARXů, vystřelil za ně ke 20 tisícům a lítaly mi o 30 sekund denně, to by mě celkem štvalo... Hodinky nosím denně a seřizuji je s přesností na minuty, takže hacking nebo ruční nátah pro mě nemají nějaký větší význam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

No jak jsem si tu stěžoval, tak mi to hodinář nějak pošteloval a na ruce udělají přes den tak -5 sekund a odložené přes noc + 6 sekund, takže celkově jsem za 24 hodin 1 sekundu v plusu. To je celkem OK. Ale už si mi stalo, že si je nechám přes noc na ruce a ráno je na nich -20 sekund.  Prostě nějaká poloha jim silně nesvědčí a nabírají v ní velké zpoždění. Už se tu myslím i někde řešilo, jak která poloha ovlivňuje odchylku (jen to nemůžu zrovna najít), ale docela by mě zajímalo, co ji teda zrovna vadí. :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Moje 7S36 mám cca 5 měsíců a nejdříve chodily + do 10vteřin, pozvolna přešly do - 2vteřin a zajímavost vidim v tom, že po měsíci začnou ztrátu zase pomalu dohánět zhruba + 2vteřiny za 24h.a takhle jedou už druhý kolo, prostě chvíli cca - 2vteřiny za 24h. a pak zase + 2vteřiny za 24h., má to někdo taky tak, nebo je to fakt výjimka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me behaji stabilne do plusu, minus jeste za skoro 4 roky neudelaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to tu někdo psal, ten strojek je prostě takovej nevyzpytatelnej. Mně zase začaly monstra jít do mínusy i v poloze, kde před 14 dny šly do plusu. Sice minimální rozdíl, ale je to pozorovatelná změna a na čem to závisí, to fakt netuším. Ovšem buďme v klidu, kolega spokojeně nosí Steinharty se švýcarským strojkem a odchylka za 24 hodin je 2 a půl minuty. A my tu řešíme 5 sekund sem a tam :-)

 

Ale jeden pozitivní výsledek to má -  rok a půl s Monstry mě naučil mít zase rád quartzky :-))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téda, když to tady tak čtu, budu muset ty moje SNK trochu přeměřit. Osobně to teda vůbec neřeším, jednou za cca týden jen udělám kontrolu času, případně seřídím a hotovo. Ale od oka bych řekl, že přesnost je velmi dobrá, pač skoro neseřizuju. Ovšem mě na nějaké vteřince nesejde..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje 7s26 delala pri celodennim a celonocnim noseni ("Vite parchanti, kolik je hodin? Koukejte uz spat!") cca +10s denne stejne, jako po 3 roky predchozimu majiteli a nositeli.
Pak jsem se o ni zacal min bat a prestal je sundavat pri behani. A delaji tak -5s... 

 

Tolik k ty vyzpytatelnosti strojku :-)
 

Obe ty hodnoty jsou ale samozrejme uplne v pohode

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...