Přejít na obsah

Pomoc s vyberom, vas nazor

mates007

Doporučené příspěvky

Uz dlhsiu dobu uvazujem nad peknymi automatmi a rozhodol som sa z hladiska znacka/vykon/cena pre oris. Studujem to uz vyse mesiaca a neviem sa rozhodnut, poprosil by som preto o Vas osobny nazor. Zhanam pekne oblekovky/dress watch ktore by som mohol nosit jak k obleku, tak k riflom do spolocnosti ale aj von do podniku. Pacia sa mi vyslovene ocelove remienky a vhodnejsi/sporstovejsi sa mi zda tmavy ciselnik ale necham si poradit :) Obvod zapestia mam 17 cm a 24 rokov.

Artelier date sa mi pacia asi najviac ta cena je na nich vidiet ale remieok sa mi zda dost luxusny k riflom, a spona typu "motylik" sa mi zda dost jemna na caste nosenie, nemate niekto skusenost?

post-12339-1276789930,01.jpg

Dalsim favoritom su classic date, remienok je sportovejsi a aj spona je dost robustna, dobra cena, ale cifernik je dost jednoduchy a maju biele rucicky co sa mi za tie peniaze az tak nezda. Maju 43 mm, neviem ci to na moje zapestie nebude velke.

post-12339-1276789880,36.jpg

Tieto classic date som nazivo nevidel, maju len 37mm ale mozno to bude najvhodnejsi kompromis medzi eleganciou a sportovostou, takisto super remienok aj cena.

post-12339-1276790410,07.jpg

TT3 som nazivo nevidel ale tiez ma zaujali, titanovy remienok by mohol byt vyhodou.

post-12339-1276790494,12.jpg

Budem vdacny za akykolvek osobny nazor, dakujem.

PS: Nema niekto skusenosti s nakupom u Oris AD vo Viedni?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od značky ORIS mám troje hodinky. Jedny z nich jsou Ateliery Date, ale mám je na koženém řemínku. Jsou opravdu pěkné, ale jsou spíš decentní a hodí se spíše k tomu obleku. Nicméně průměr je vhodný na užší ruku tzn. proč ne. Myslím si ale, že vzhledem k tvému věku by se ti hodily spíš sportovnější hodinky. Série TT je super. Mám diversky TT1 v modré barvě na kovovém tahu a vypadají opravdu pěkněm, ale jsou zase spíše sportovnější. Nejuniverzálnější mi připadají Chronography, ale ty jsou poměrně velké a nevím jak by vypadaly na tvé ruce, chtělo by to vyzkoušet. Já je mám tak na hraně, ale je pravda, že je nosím asi nejvíc. Samozřejmě cena je tam také někde jinde:-(. Obecně si myslím, že ORIS je vzhledme k ceně a historii firmy velmi dobrá volba, ale ohlížel bych se vzhledem k tvému věku po sportovnější řadě. Šťastnou ruku při výběru!!!

Odkaz ke komentáři

Od značky ORIS mám troje hodinky. Jedny z nich jsou Ateliery Date, ale mám je na koženém řemínku. Jsou opravdu pěkné, ale jsou spíš decentní a hodí se spíše k tomu obleku. Nicméně průměr je vhodný na užší ruku tzn. proč ne. Myslím si ale, že vzhledem k tvému věku by se ti hodily spíš sportovnější hodinky. Série TT je super. Mám diversky TT1 v modré barvě na kovovém tahu a vypadají opravdu pěkněm, ale jsou zase spíše sportovnější. Nejuniverzálnější mi připadají Chronography, ale ty jsou poměrně velké a nevím jak by vypadaly na tvé ruce, chtělo by to vyzkoušet. Já je mám tak na hraně, ale je pravda, že je nosím asi nejvíc. Samozřejmě cena je tam také někde jinde:-(. Obecně si myslím, že ORIS je vzhledme k ceně a historii firmy velmi dobrá volba, ale ohlížel bych se vzhledem k tvému věku po sportovnější řadě. Šťastnou ruku při výběru!!!

Dakujem za radu, chronografy sa mi pacia moc, ale ta cena je na moje pomery prilis vysoko. Uplne najvhodnejsie mi pridu tie classic date (zhora druhe), ale niesom pevne rozhodnuty, vsetky maju svoje pro a proti.

Odkaz ke komentáři

Nazdar,

mám Classic Date s kovovým tahem a černým ciferníkem (jako na druhém obrázku), občas je přehodím na černou kůži...Elegantní. Průměr je 42 mm, obvod zápěstí mám cca 18 - 19 cm a je to v pohodě (zvládám i 38 mm). Za 1,5 roku dělají -7,5 s/d (cal. SW 200), jsem velmi spokojený. Mohu doporučit, ORIS je moje oblíbená značka. Pokud bych si měl pořídit jejich další kousek, pak určitě Chronoris (nejlépe zelená limitka... :speak_cool: )

Odkaz ke komentáři

Nazdar,

mám Classic Date s kovovým tahem a černým ciferníkem (jako na druhém obrázku), občas je přehodím na černou kůži...Elegantní. Průměr je 42 mm, obvod zápěstí mám cca 18 - 19 cm a je to v pohodě (zvládám i 38 mm). Za 1,5 roku dělají -7,5 s/d (cal. SW 200), jsem velmi spokojený. Mohu doporučit, ORIS je moje oblíbená značka. Pokud bych si měl pořídit jejich další kousek, pak určitě Chronoris (nejlépe zelená limitka... :speak_cool: )

Zdravim, tiez nad nimi uvazujem asi najviac, ak ti pasuju tak s mojim zapastim hadam nebude problem. Kolko ta vysiel kozenny remienok? Prehadzujes si to sam?

Odkaz ke komentáři

Ahoj - Červený rotor nemůže být špatná volba .-)

Já mám doma troje, z toho dva kousky na náramku.

1. Artelier Big Date (najdi si v recenzích) - náramek mám by woko totožný s tím, který je na obrázku. Hodinky jsou solidní držáky, nijak načančaný, jsou naprosto univerzální, hodí se ke všemu. (Akorát k hodně formálním příležitostem bych si netroufl vzít ten náramek, ale to je u mne jednou dvakrát do roka.) Náramek je pohodlný, chlupy netahá, s dvojitou překlápěcí sponou jsem nikdy neměl žádný problém. Jediné, co k náramku mohu dodat, je, že kvalita odpovídá technologii (a ceně), vyndávací články jsou spojeny podélně prořízlými čepy, spojení je tedy trochu volnější (vůle do stran) než u spojení na čepy s průvlakem nebo u šroubovaných náramků.

2. BC3 Divers, už se nedělají, potápky 200m, taky na náramku, oproti předchozímu je trochu masivnější, na ruce pohodlný, s hodinkami ani s náramkem nikdy žádné problémy.

3. BC3 Day Date na pryži, takové pracovní hodinky, které beru i do bazénu na plavání, ještě s rotorem nenatřeným červenou barvou. Problém byl akorát s pardubickým servisem, když byly na revizi (podle Mechana špatně namazaný odlučovač, korunkou se dalo točit rotorem). Na tyhle se prosímtě koukni taky, jsou jednoduché, přehledné, neokoukané, decentně zdobené kombinací matné a leštěné oceli na pouzdře, na náramku je pokládám taky za univerzální hodinky, k obleku, k džínám, třeba i na sport. Viz http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?ln=en&modelid=79 . Další fotky si vyhledej tady na fóru, někdo je tu před rokem či kdy postoval.

Moje Orisy jsou všechny s ETOU, opakuju se, spolehlivé držáky, dobrý poměr cena/výkon, jako bonus navíc nejsou nijak okoukané. (Věřím/předpokládám, že se Sellitou si Oris spolehlivost ohlídal, ostatně prodloužení záruky na 3 roky je možné pořád.) Náramky odpovídají ceně, naprosto v pořádku.

Z modelů, které jsi postnul, bych si k obleku nevzal ty tétéčka, to jsou podle mne hodinky výlučně sportovní (karbonový ciferník, různá velikost číslic, titan jako materiál). Ty ostatní troje jsou víceméně rovnocenné, záleží na perspektivě a vkusu, je to zkrátka Tvoje volba, tohle si musíš rozhodnout sám. Hlavně je všechny ozkoušej na ruce a dej si na čas, Orisy si kupuješ nadlouho! Osobně bych je asi raději kupoval ve Vídni, očekávám tam větší výběr a lepší obsluhu, taky se tam snad rychleji točí, takže menší riziko, že koupíš kus vyrobený před roky a roky. Jediná nevýhoda nákupu v zahraničí je, že v případě uplatnění záruky v Česku (předpokládám, že u vás na Slovensku je to stejné) servis není tlačen měsíční lhůtou. Ale po zkušenosti s autorizovaným servisem v Pardubicích bych případnou reklamaci stejně raději řešil přes vídeňského prodejce...

Užij si to vybírání a dobře se rozhodni, ať Ti dělají jen radost!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj, taky mám rád Orisy :). Každopádně se řiď svým vkusem! Velikost je velmi indi vindi, doporučuji trošku větší..Mám karbonový cifr u TT3 chrono titan a dají se unosit i na jednání..Nesouhlasím s tím, že je třeba extra sortovat. Pracovně potkávám celkem zajímavé osobnosti a společná řeč se vždy najde u jakékoliv kvaliy,

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak arteliery uz su doma, su jednoducho nadherne a na kozi sa daju nosit aj k rifliam. Planujem si k nim este kupit kovovy tah, moze mi prosim niekto poradit ci a akym sposobom sa to da vymienat doma?

Mam jednu otazku k rucnemu natahovaniu, z navodu mi to nebolo celkom jasne. Ak som to spravne pochopil tak sa natahuju v normalnej pozicii (tz. zasunuta korunka jak pri normalnom noseni). Natashuju sa v smere hodinovych ruciciek? Je lepsie natahovat rucne alebo to nechat na automaticky natah nosenim? Pri natahovani to ide plynule s jemnym odporom a nevydava to nejake "klikanie" jak by som ocakaval ale taky "suchavy" zvuk jak ked sa trie material o material, tak to ma byt?

Za pripadnu odpoved dakujem a pridavam par fotiek pre potechu oka.

post-12339-1279191763,7.jpg

post-12339-1279191801,15.jpg

post-12339-1279191829,42.jpg

post-12339-1279191859,09.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravim, tiez nad nimi uvazujem asi najviac, ak ti pasuju tak s mojim zapastim hadam nebude problem. Kolko ta vysiel kozenny remienok? Prehadzujes si to sam?

Zdar, delší dobu jsem tu nebyl, kožený řemínek stál cca 800,-Kč (vydrží mi tak rok) a výměnu zvládám sám.

Odkaz ke komentáři

Zdar, delší dobu jsem tu nebyl, kožený řemínek stál cca 800,-Kč (vydrží mi tak rok) a výměnu zvládám sám.

Zdravim, akym sposobom to vymienate? Treba na to nejaky nastroj? Chcel by som si totizto remienky sam prehadzovat podla prilezitosti a ocenil by som radu ako na to, dakujem.

Mohol by mi prosim nejaky vlastnik oris napisat reakciu na moj prispevok #11 ohladom rucneho natahovania hodiniek? Velmi nerad by som ich totizto poskodil.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři

Zdravim, akym sposobom to vymienate? Treba na to nejaky nastroj? Chcel by som si totizto remienky sam prehadzovat podla prilezitosti a ocenil by som radu ako na to, dakujem.

Mohol by mi prosim nejaky vlastnik oris napisat reakciu na moj prispevok #11 ohladom rucneho natahovania hodiniek? Velmi nerad by som ich totizto poskodil.

Dakujem.

Gratulace k velmi pěkným hodinkám!

Jinak na výměnu řemenů se používá speciální nástroj - nevím, jak přesně se to jmenuje, možná prostě hodinářský nožík(?). Na výměnu kovových tahů pak potřebuješ takovou dlouhou tenkou vidličku, přesný název také neznám. Zkus se poptat v sekci Prodám / Koupím - třeba ti někdo něco za pár korun nabídne.

Co se týče manuálního nátahu automatů - je to možné, ale nedoporučuje se to provádět zas příliš často kvůli možnosti nadměrného opotřebení některých součástek, protože automat je automat a primárně se má natahovat automaticky pohybem ruky. Ale pokud občas potřebuješ rychle rozběhnout stojící hodinky, tak tím nic nezkazíš. Ten zvuk, který popisuješ je u automatů při manuálním nátahu normální. Pokud ys hodinky delší dobu nenosil a přesto je chtěl udržet v chodu, pak si raději kup watchwinder. Ten udržuje hodinky permanentně natažené.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Onen nástroj se jmenuje "vystěžejkovač" a vskutku se tu občas mihne v prodejní sekci. Nicméně, dle mých zkušeností, se dá stejně úspěšně použít velmi malý a tenký šroubovák. On nakonec ten vystěžejkovač je vlastně taky šroubováček se zářezem... Chce to jen trochu cviku a hlavně si dát bacha abys nepoškrábal pouzdro....Tak hodně zdaru !

Ohledně dotahování/nedotahování automatu...Těžko říct, občas (velmi nepravidelně) párkrát (cca 5 - 7*) denně dotáhnu a na funkci to nemá žádný vliv...

Odkaz ke komentáři

nastroj si kup, srobovak na spring-bars/trubicky nepatri. typicka premiova znacka je Bergeon /nastroje sa oznacuju katalogovou sifrou/, zrejme ti bude stacit bežny standardny FB-504. Hroty sa daju vymienat - niektore sportove hodinky pouzivaju tlstejsie trubicky, tym padom aj vidlicka musi byt sirsia. pozri napr. tu: Link alebo nemecky shop http://www.watch-too...celet_tools.php ked im napises co chces tak ti urcite poradia

daju sa pochopitelne kupit aj ine ako bergeon, oem, neznackove, nie je to veda. ide hlavne o to aby nastroj sedel v ruke a hroty neboli z blata

z druhej strany zvyknu mat nastroje kolicek na vytlacanie trubiciek /niektore hodinky maju nozicky prevrtane aby sa dal remen pohodlne odmontovat jednoduchym pohybom - vytlacenim trubicky zboku, napr. Seiko divers/, to sa ti v buducnosti moze hodit - hodinky budu pribudat.. :)

nazorne instruktazne VIDEO AKO VYMIENAT REMIENOK TU:

btw, konecne som pochopil na co su Steinharty dobre :)

to s natahovanim hodiniek som prilis nepochopil, ale pokial ide o manualne natahovanie automatov, radsej ich natahuj pohybom rotora. rucny natah je naozaj nudzove riesenie ked ich chces rozbehnut po dlhsej pauze a hodinky nie su stavane na denne manualne natahovanie.

ohladne smeru natahu: u SW200 je rotor obojstranny, natahuje sa pri pohybe oboma smermi otacania

edit: preklep

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

nastroj si kup, srobovak na spring-bars/trubicky nepatri. typicka premiova znacka je Bergeon /nastroje sa oznacuju katalogovou sifrou/, zrejme ti bude stacit bežny standardny FB-504. Hroty sa daju vymienat - niektore sportove hodinky pouzivaju tlstejsie trubicky, tym padom aj vidlicka musi byt sirsia. pozri napr. tu: Link alebo nemecky shop http://www.watch-too...celet_tools.php ked im napises co chces tak ti urcite poradia

daju sa pochopitelne kupit aj ine ako bergeon, oem, neznackove, nie je to veda. ide hlavne o to aby nastroj sedel v ruke a hroty neboli z blata

z druhej strany zvyknu mat nastroje kolicek na vytlacanie trubiciek /niektore hodinky maju nozicky prevrtane aby sa dal remen pohodlne odmontovat jednoduchym pohybom - vytlacenim trubicky zboku, napr. Seiko divers/, to sa ti v buducnosti moze hodit - hodinky budu pribudat.. :)

nazorne instruktazne VIDEO AKO VYMIENAT REMIENOK TU:

btw, konecne som pochopil na co su Steinharty dobre :)

to s natahovanim hodiniek som prilis nepochopil, ale pokial ide o manualne natahovanie automatov, radsej ich natahuj pohybom rotora. rucny natah je naozaj nudzove riesenie ked ich chces rozbehnut po dlhsej pauze a hodinky nie su stavane na denne manualne natahovanie.

ohladne smeru natahu: u SW200 je rotor obojstranny, natahuje sa pri pohybe oboma smermi otacania

edit: preklep

Dakujem velmi pekne, presne toto som potreboval vediet.

Odkaz ke komentáři

Ještě k tomu natahování. Pokud automatický hodinky lze natahovat i ručně, tak pokud je občas ručně dotáhneš, nemůžeš strojek jakkoliv poškodit. Že se to nemá často dělat se sice tvrdí, ale nemá to logické zdůvodnění. Všechny součástky se během používání hodinek opotřebovávají a nejen ty sloužící k natahování. Od toho je servis, kam je jednou za 3,4,5 let dáš a oni je promažou, přetěsní a taky vymění, co je potřeba.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...