Přejít na obsah

antireflex sklo na roladach ?


224477

Doporučené příspěvky

uplne amaterska otazka, vcera som v lekarni, na ruke za pultom, videl zlato-ocelove submarinery /?/ a prisli mi ze su asi nalesteny fejk..

 

da sa to takto letmo spoznat, napriklad neviem ci rolady mavaju antireflex sklicko s tym fialovym nadychom..?

 

pripadne, co su take zakladne indikatory podla kt. je mozne prvoplanovo odhalit fejky rolex hodiniek? okrem osarpaneho majitela (zjavny nepomer ostatneho vybavenia k hodinkam myslim.)

 

ospravedlnujem sa za mozno banalnu otazku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Já osobně jsem nikdy antreflex s fialovým, či modrým nádychem na roládách neviděl. To by mi musela ujít celkem základní věc, ale měl jsem na ruce hodně modelů této značky a tohoto jsem si nevšimnul... Antireflex je možno na sklíčko nanést, pokud se nepletu, několik členů si takto poupravilo Seika, ale že by takto někdo ,,tunil" rolády, to se mi nezdá... Možná fake inovace  :speak_cool:

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkracene receno, Rolex pouziva anireflex pouze a jen na kyklopu nad oknem s pruhledem na datumovy venec, a to pouze u novych modelu, a to jeste ne u vsech. Citelnost data je ale tim padem excelentni, je znatelny rozdil, videt datum na novych GMT IIC nebo subech, a na starsich modelech, kde se lupa trochu leskne.

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Hledal jsem vhodné vlákno na dotaz a tohle mi přijde jako nejlepší, přestože ho probudím z čtyřletého spánku.

Takže, četl jsem si tuhle recenzi  a píší tam o vnitřním AR u 114060. Opravdu ho má? Na stránkách Rolexu jsem nic nenašel, občas jsem to viděl u někoho v prodejním vlákněna WUS, ale přesto bych byl rád, kdyby to někdo z majitelů potvrdil. Myslel jsem si, že AR používá Rolex akorát u kyklopa a jinde ne. Například sklo u nových Explorerů mi přijde hodně průhledné, ale jako GS to rozhodně není a Seiko používá průhledný AR (čti bez modrého/fialového nádechu). Ani u Certin DS-2 není AR vidět, přesto tam je a funguje (což by mohl být případ 114060).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Chlapi, trochu tohle pavucinami zarustajici vlakno ozivim. Na zahranicnich forech pisi, ze kyklop AR ma. Ale, kde? Pod kyklopem? Nebo pod kyklopem a i pod safirem? Nebo je to i na kyklopu? Bechyne uvadi dvojite AR. Jde mi o GMT Master II predevsim. Diky kazdemu kdo mi do toho vnese jasno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mít antireflexní vrstvy pod kyklopem, tety mezi kyklopem a sklem (resp. safírem), je nesmysl, ne? Předpokládám, že kyklop, sklo i použité lepidlo mají podobný index lomu, takže na tomto rozhraní reflexy nevznikají. Antireflexní vrstvy mezi kyklopem a sklem pak mohou napáchat víc škody než užitku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...