Přejít na obsah

POLICEJNÍ HODINKY


realcop

Doporučené příspěvky

Je to tak tado za svý jedině za svý

 

To moc nechápu - u nás se fasují a dokonce po nějaké době obměňují. Tuším že po 3-4 letech, ale to bych kecal. Ptal jsem se našeho zbrojíře proč, že mi to přijde zbytečný, ale prý jde o něco jako "životnost" zaručenou výrobcem.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ricious

 

Policie alespoň základní útvary mají jistý počet neprůstřelnýchh vest, které ovšem mají různou velikost a ta ne vždy vyhovuje. Nehledě na to, že dodavatele vybírají lidé, kteří v dané vestě nikdy chodit nebudou a nerozumí dané problematice.(teplé místečko). Přestože existují výrobci, kteří vyrábějí, (i v ČR), speciální materiály jako Twaron nebo Dyneema, z kterých lze vyrobit lehké a pohodlné nepr. vesty, u policie ČR se lze setkat většinou s vestami z materiálu Kevlar, který byl vyvinutý před více než 40ti lety. Aby měla vesta z Kevlaru stejné vlastnosti jako moderní vesty z Twaronu nebo Dyneemy, je nutné přidat více vrstev kevlaru. Tyto vesty váží okolo 7-10 Kg oproti moderním 2-3 kg twaronovým nebo Dyneemovým vestám.

 

vyrobce poskytuje ochranné vlastnosti vesty záruku od 4 do 6 let. Nošením a ohýbaním spojených vrstev spec. materiálu se jeho vrstvy od sebe oddělují a vesta ztrácíí učinnost. Životnost vesty je samozřejmě delší neýž určená doba, ale výrobce si dáva tzv. fóra.

 

Další povídání by mohlo být o rozdělení nnepr. vest na měkké a tvrdé, jejich zastavovací schopnosti a účinnost, ale to by vyšlo na dlouhé dlouhé vyprávění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někteří si asi pomyslí: "Proč by se vojenské hodinky měly lišit od policejních". No tedy říkám, že měly. Policista potřebuje od svých hodinek zcela jiné služby, než voják. Nastíním tedy specifikaci policejních hodinek, podle toho, jaké vlastnosti by zřejmě měly mít.

 

Samozřejmostí je aby hodinky byly dostatečně přesné, spolehlivé a hlavně v cenové relaci mezi 2000- 7000 Kč. Na víc policejní plat nestačí.

 

1.) Vysoká odolnost proti odřesum a úderům - Policisté často přicházejí do fyzického kontaktu s agresivními lidmi, kteří rozhodně vaše hodinky šetřit nebudou.

 

2.) Měly by mít kovový pásek/tah - Policista nezbytně nutně potřebuje ruce. Pokud dojde u policisty např. k přeříznutí šlach, je jeho ruka nefunkční a policista se stává bezbranným, kovový pásek dokáže alespoň z části ochránit šlachy v zápěstí. (Zažil sem tuto situaci 2 x)

 

3.) Neměly by být z leslého materiálu - Odlesk od pouličního osvětlení, dokáže pachatele velice rychle upozornit na přítomnost policisty. (Zkuste si to a sami uvidíte jak dokáže být lesklý kovový pásek nápadný a na jakou vzdálenost)

 

4.) Měly by mít trvalou iluminaci indexů a ručiček - Policista si nemůže přisvěcovat na hodinky. Pokud například kriminalisté sledují zájmovou osobu, světlo v odstaveném vozidle upozorní sledovanou osobu na přítomnost policistů.

 

5.) Pohotové odpočítávání, (timer), nebo stopky - například kvůli dojezdových časům, které je nutné vždy zapsat do úředního záznamu, nebo pro protechnika zásahové jednotky, který potřebuje znát čas a vzdálenost pro odpočet času odpálení řízené nálože.

 

6.) Alespoň základni vodotěsnost do 100 m, pro připad, že si musíte pro někoho doplavat. (Stává se to poměrně často)

 

7.) Budík ehmm :-D No comment (Není nezbytně nutné)

 

8.) Hezký design- I policisté mají rádi hezké a originální věci.

 

 

Poprosil bých vás o pomoc, neboť rozumím policejní práci, ale hodínkám jen velmi málo. Budu vděčný za každý váš návrh. Vaše nápady zpracuji do článku na server policista.cz. Jsem jeho redaktorem. A samozřejmostí je odkaz na fórum chronomag.cz. Děkuji předem prap. Lukáš Heinz

 

 

Hm,6 rokov som robil veleitela zasahovej jednotky na PCO a nikdy ma nenapadlo,ze by som potreboval specialne hodinky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To novíísek

 

Si to představuješ jak hurvínek válku.Víš jak je těžké trefit člověka v pohybu, natož pak do hlavy

 

 

Měkké neprů vesty jsou stavěné tak, aby i při použítí hodně velké síly vniklo ostří nože jen minimálně do těla. Přečti si test. Jsou to tuším zbraně a náboje ročník 2006, které číslo nevím. test dělal Pavel Černý na standardní neprů vestě. test probíhal pomocí nože UTON. bylo bodáno do figuríny, která ležela na zemi a měla na sobě vestu. Bodalo se shora dolu, takže max silou. Maximální průnik byl 3 cm. To je polovina mojí tukové vrstvy :smile_anim:

 

Takže bych to s nožem na vestu nezkoušel. Ono to není jak ve filmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Realcop: Já vím, jenom to zlehčuju.  Neřkej, že s brokovnicí se do hlavy netrefíš :D

 

Nožem se řeže do rukou, do šlach. Jak jsem se naučil zde na fóru. Ale díky za radu. Moje šance na přežití je hned vyšší :)

 

Já bych na nikoho se zbraní nevlezl. Když jsem jednou praštil v práci příjemného pána teleskopem přes koleno, tak se to rozstříklo jak pomeranč. Od těch dob jsem nikoho ničim nepraštil, nějak mi to nedělalo dobře, takže řezání, taky není to pravé.

Upraveno uživatelem noviisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádná kriminálka. Jezdim normálně hlídkovou na místňáku. Já osobně neznám žádnýho kriminalistu, kterej nosí neprůstřelnou vestu, i když možná takoví jsou. I na místňáku se dostaneš do spousty krizovejch situací, ve kterejch seš vděčnej za to, že máš vestu oblečenou na sobě. Někdy si jí beru taky proto, abych to neschytal od svýho kolegy, kterejma jsou jak už to většinou bejvá předškoláci a posiláci, který choděj do Prahy na praxi každý tři měsíce. Všichni tito nováčci si totiž rády pohrávají s přidělenou zbraní a tak mám někdy větší strach z nich než z pachatelů na ulici. :suicide_anim:

 

Jo, kolikrát mám pocit, že to je větší riziko než drbani :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Eltoňácké Primky pro Policii ČR... Mám momentálně zase jedny doma - povedené pouzdro Q41, safír, moc pěkné balení. Jeden rychlý obrázek "z pod lampičky".

 

Člověče Richarde málokdy něco hodnotím. Ale tohle mi připadá jako absolutní hrůza. Je mi jasný že mě teď asi Primáci ukamenujou, ale nějak si prostě neumím představit vážně se tvářícího, solidní dojem budícího policajta s tímhle na ruce. :sad01_anim: Obzvlášť ta infantilovská zelená dvanáctka... :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Eltoňácké Primky pro Policii ČR... Mám momentálně zase jedny doma - povedené pouzdro Q41, safír, moc pěkné balení. Jeden rychlý obrázek "z pod lampičky".

 

Sorry, obvykle se nevyjadřuji k prezentovaným kouskům, ale tohle opravdu nejde nekomentovat: toto si nedovedu představit na ruce ani v tom nejhorším snu - designově naprostá hrůza... :crying_anim02:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posted Image

 

Posted Image

 

via oceanic a watchprojects

 

Sized at 44 mm, the case houses an ETA 2824-2 and is rated at 50 bar (static pressure of 500 meters). It comes with three different straps (weaved, silicon or leather), a swapping tool and a carrying case.

Upraveno uživatelem sureshot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Eltoňácké Primky pro Policii ČR... Mám momentálně zase jedny doma - povedené pouzdro Q41, safír, moc pěkné balení. Jeden rychlý obrázek "z pod lampičky".

 

Já si stejně myslím, že to je fejk - takhle zprasit cifrem a ručkama parádní pouzdro se safírovým sklem, to by nikdo neudělal.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...