Přejít na obsah

Rolex vs. Zenith


  

86 hlasů

  1. 1. Které by jste doporučili?

    • Zenith
      24
    • Rolex
      41
    • Ani jedny (Tak jaké?)
      21

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Tak trochu pár citátů, smutný příběh....

 

Pro mě je tam asi největší problém ten, že se těch hodinek namrská třičtvrtě miliónu nebo kolik ročně aniž by na ně šáhla lidská, natož hodinářova ruka, tzn. pro mě je to naprosto neosobní produkt a já bych si v diktátu Rolex připadal jak poněkud stádoidní oběť příliš dokonalého marketingu. Ale co se týká chronomagorie, tak s IWC už jde paralelně hodně jinejch značek a zrovna IWC podle mě nijak nevyčnívá. Tak že je Rolex něčeho kult, a že stojí trochu stranou, vo tom žádná.

 

Ale jo, názor tvé paní může bejt jeden z pohledů. Rolex si poletí koupit kdejaká rychlokvaška, která ví o hodinkách houby, jako jedno z potvrzení svého úspěchu a tam, kde se bohatství už dědí můžou rolády přijít přiliš popisný a tím sprostý.

 

Panove kliid, prece tady nebudeme nekoho ostrakizovat kvuli blbejm hodinkam. Zas neni to tak davno, co tady byly Invicty vydavany za kultovni hodinky. Leviathan nam slibi, ze sve pani koupi vintazni Rolex kolem kila, a bude klid, coo?

 

Ceho se udelalo vic - limuzin Wartburg nebo hodinek Rolex? Ja Wartburga mel, ale uz se nevyrabi.

 

Kdo neni priposranej, nosi Rolex. Ale ja svej socialni statut davam radci najevo kecama.

 

Navíc Rolex jako jedna z mála hodinářskejch firem není firma ale nadace, takže vlastně každej, kdo si koupí Rolex, tak něco podpoří. Nevím sice co, je mně to asi i fuk a nedělám si o tom buchvíjaký iluze, ale něco na tom asi bude.

 

Právě Rolex má jeden z nejlepších argumentů pro obhájení si vysoké přidané hodnoty, a to právě tu skutečnost, že jako firma spadá pod nadaci Hanse Wilsdorfa. V tom připadku každý soudruh, pyšnící se Rolexem na zápěstí, jako by zároveň mohl dávat na odiv i svůj altruismus...

 

To máš naprostou pravdu, protože vraždy se můžeš dopustit pouze na člověku (219 a násl tz), kdežto moucha je zvíře, v našem právním řádu tudíž věc. Takovýto rozdíl mezi věcí rolex a věcí prim sport 2 nevidím .....

 

Znáte někdo nějakou další prémiovou značku, která by alespoň částí svých zisků přispívala na nějakou charitu? Mě je znám pouze Rolex, jako komplet nadace a IWC s částí kolekce Aquatimer... Kdyby se tohle stalo trendem (jak naivní), to by se, panečku, odůvodňovaly ty pálky, co leckteří z nás, chronosexuálů, za hodinky solí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Instant: Mohu vědět z jaké studie čerpáš ty čísla?

 

O hodinky jsem se zajímal již od dětství a jako kluk jsem si myslel, že vrchol techniky byly Seiko. Později to byly hodinky Omega, které jsem měl jak říkáš spojené s postavou Jamese Bonda (tedy Rolex ani náhodou). K hodinkám Rolex jsem měl ze začátku odpor (asi jako spousta jiných). Pak jsem si sehnal knížky a přečetl jejich historii. Najednou mi přišly celkem fajn. Většina lidí, se kterými se setkávám v businessu vůbec neřeší jaké má hodinky. Když už to někdo řeší, tak jsem viděl u nich Omegy, TAG Heuer, IWC apod. Rolex jsem na nikom z nich neviděl. Podle mě hodně lidí co si koupí Rolex, tak ví proč si je kupuje a proč dávají této značce své peníze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ved tu nikto nehovori o tebe. tych par fandov po forach je iny svet. o nich sa tu nebavime. Divas sa na to domacou ceskou optikou, ale to nie je realita velkych cisel. ci si vazne myslis ze rocne pribudne milion znalcov rolex historie? Ti ludia si proste kupuju statusovy symbol, o hodinkach vedia kulovy. ked na toto potrebujes dolozit marketingovy prieskum tak ...... radsej nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...