Přejít na obsah

HODINKY PRO MÉHO TÁTU


Doporučené příspěvky

Pánové a možná i dámy tu budou nějaké.

 

Poprosíl bych vás o navrhy hodinek pro mého taťínka. Kdysi za na vojně dostal jako spojař za nějaký významný výkon na cvičení Primky Orlíky. Nosil je dlouho a všude a bezmála 20 let. Nakonec měly tak poškrábané sklíčko,že šlo sotva přes něj vidět. Užásný byl ten zvuk, když je táta před spaním natahoval. Takové to hrkání malé řechtačky. No nakonec sklíčko prdlo a táta je vyhodil. Dneska to tátovi občas vyčtu, protože by měly slušnou hodnotu. :wallbash: No ale kdo to mohl tehdá tušit, že jo. Nechám nostalgie a přejdu k věci.

 

Chtěl bych tátovi koupit pěkné hodinky. Pěkné, ale do 3000 Kč. Asi vám budu připadat jako krkavčí syn, ale jsem rád, že po zaplacení hypotéky mi něco zbude.

 

Nicméně můj táta má cukrovku a šedý zákal. Takže jediná zvláštní specifikace je opravdu velký ciferník, aby něco vůbec viděl. Jinak má rád klasické materiály, kůži, kov. Asi je zbytečné kupovat mu chronografy, páč by na těch malých budíčcích kulové viděl. Jinak táta nenosí digitálky, takže ty ne.

 

Vím, že jste v hodinkách fakt dobrý, tak milí rádcové raďte. :bangin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre horšie vidiaceho človeka by bol možno lepší svetlý ciferník a bez lunety.

 

To si nemyslim. Kontrast mezi ručkama a ciferníkem je dostatečnej. Ta luneta je tam skutečně navíc, zbytečně ubírá z velikosti cifru. - Ale stojej trojku +- V týhle cenový kategorii to nebude sranda najít něco odpovídajícího požadavkům a zároveň kvalitního. Shitovejch kvarcek budou v obchoďákách 3 (__!__)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže k tématu: Hodinky pro hůře vidícího by měly mít hooodneě kontrastní cifr a ručky. U těch ruček je důležitý i okraj, nejen výplň luminiscencí.. Takže jako příklad hodně dobré čitelnosti a ideálního využívání i zbytků světla mohu uvést : Steinhart Gold L.E. a třeba Dievas Vintage. Jako dobrou, ale né tak dobrou čitelnost mohu uvést třeba Panerai Radiomir 210. Tím že ty 210 mají černý okraj ruček je ta čitelnost horší, než kdyby ten okraj byl třeba zlatej, stříbrnej, bílej.. prostě jinej než je barva cifru... několikery Seiko co se tady ukázaly jsou asi dobrý, ten Wenger asi nic moc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podivej se po tauchmeister a aeromatic, netvrdim ze je to nejake zazrak, ale ceny maji slusne a jako strojky pouzivaji japonskou miotu v automatu a quartzu, narazil jsem i na swiss rondu. Problem bude ze vetsina tech hodinek co by prisly v uvahu je na kuzi, ktera tatovi odejde a bude ji menit porad dokola. Dalsi vec je ze to jsou docela hovadske hodinky a navic ta obrovska korunka.

 

Podivej se na nabidku techto prodejcu, s cenou se vlezes urcite.

 

http://stores.ebay.com/german-automatic_Automatic_W0QQ_fsubZ12040249QQ_sidZ116772694QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

http://stores.ebay.com/theWatchpoint__W0QQ_sacatZtheWatchpointQQ_sidZ858602176QQ_stickyZ1QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14?_sop=1&_sc=1

 

Nazory se ruzni, jedni veri ze pouzdra jsou nemecka, druzi ze jsou cinska, kazdopadne strojky nejsou cinske sunt, potapky maj dobrou svitivost, zpracovani je na dobre urovni. Vodotěsnosti 1000m bych asi neveril, ale jinde naznali ze 300m by dat mohly, udajne je mrazily, nechali v mikrovlne a co ja vic jake p****rny s nima provadeli, hodinky to prezily. Kazdopadne otec neni chronomagor a za rozumne peniz by dostal pekne hodinky, ktere tady ani nikdo nema, narozdil od seoko, kterych se na prodaj celkem mraky. Ti co je maj jsou spokoneni, ale taky za ty penize necekali zlatou cihlu.

 

Pokud mozno vem aspon gumu, kuze otci za chvilku odejde a budes shanet novou.

 

edit- tohle by snad videl a jsou na gume http://cgi.ebay.com/PRO-DIVER-GMT-HELIUM-SAPHIRE-TAUCHMEISTER-T0277-/180538457607?cmd=ViewItem&pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item2a08ee3e07

Upraveno uživatelem cejny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou velke a dobre citelne ...

 

post-697-1280826753,98.jpg

 

tento model není SNKF05K, ale SNKF07K1.. mám je, jsou úžasný.. ale rozhodně se s cenou nevejde do 3.000,-

post-10633-1280830552,79.jpg

Upraveno uživatelem spinach
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...