Přejít na obsah

Kdo čím jezdí


Doporučené příspěvky

Jo, to je totez, jako GLE Coupe a X6 a podobne hruzy ve tvaru prave vymesujici hyeny. Majitelu bordelu a nevkusnych ukrajincu je proste asi moc na to, aby tento trh vyrobce ignoroval. Kdyby to odmitl jako ze nevkusem se nebude zabyvat, ziskal by si me jeste vyssi sympatie, to zas jo, ale z toho by se akcionari nenajedli. Nicmene cely zbytek MB palety je v soucasne dobe fakt paradni. Zajimalo by me, jestli v novem Ecku uz dali volant presne na stredovou osu sedadla, nebo je stale posunuty mirne doprava.

Byl posunutý doprava,aby se lépe řídil, když máš celou levacku ven z auta a čekuješ město :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sphinxxi, moc děkuju za názor! Docházím k tomu ze všech stran - pán je sice velmi dobrý rodinný známý, ale možná právě proto by bylo lepší, ať to zpeněží jinde... Nejsou to jen rozvody, ale pochopil jsem, že bude potřeba udělat i náplně v převodovce, haldexu, diferácích, brzdy, otázka jak je na tom DPF, atp., takže v tom můžu být za chvíli k půl milionu a sedět v 10 let starym autě...

 

Na XC rozhodně netrvám, mám sice na chatě 500m polňačky, ale tam projedu za každýho počasí i s fábií... V70 je určitě super, přemejšlel jsem i nad menším V50, ale tam mě pravověrní zrazují, že to vlastně není Volvo... :)

Nemáš zač, od toho je to diskuze :) . Když budeš chtít více poradit kolem této značky, případně bys řešil dovoz nebo si vybral něco v DE, tak klidně napiš SZ a něco vymyslíme.

 

Pokud píšeš o tom autě od rodinného známého, tak bych byl opatrnější, protože on sám ani nemusí vědět, co všechno tam číhá, spousta lidí to prostě buď neřeší a nebo nepozná. A nechci Tě děsit, ale minimálně olej v převodovce už měl být vyměněn. Automat je dobrá věc, ale ne ten od Volva a je jedno jestli to je 1999 nebo 2007, prostě pokud se zanedbají výměna oleje a údržba, je to problém a spousta lidí si myslí, že olej v převodovce je doživotní, to ano dokud převodovka "neumře". Ale to už je na jinou debatu. Takže pokud bude zájem, není problém. Jo a s tou V50, ta je považována za tzv. polo-Volvo :D . Je předražená a menší než Octavie :) . Pokud chceš pořádný kombík, volil bych V70 atmosféru, případně dobře udržovaný nízkotlaký turbomotor. T5 sice jede, jak prase, ale dlábne si, tkaže tu bych vynechal.

 

Pokud to nepotřebuješ, tak se vyhni AWD, automatu a především neservisovanému autu, pokud jde o Volvo.

 

TL: jsem rád, že jsi spokojen, taky jsem prakticky nic neřešil - má to fajn zvuk, táhne to v širokém spektru a je to relativně úsporné :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Sphinxx : Jo, ta moje děsivá (doslova a do písmene) zkušenost byla s AT, řekl bych že jedno z nejhorších svezení co jsem kdy zažil. A na to, že jsem jel na ojetinu k A.D. v Průhonicích a pán mi nějak zapomněl říct, že je bok na opravu (šlinc na tři díly na lak) tak docela nefér jednání. Bylo těsně před dovolenou, strašný vedro, nějak jsem ho ani neposlal do patřičných míst (dodnes toho lituju).

K tomu automatu, jak někdo řekne celoživotní náplň, hned ho vzít latí....... Pokud nebere životnost auta do 200tis.km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tématu Volvo bych jenom dodal, že starý dobrý krabice se mi dlouho nelíbily a měl jsem k nim vyhraněnou antipatii. Asi jako k některým hodinkám... :)

 

Starší pětivály v benálu podle mě nejdou stlačit pod 10 litrů, o to víc mě překvapila V70R se spotřebou do 12. Tomu říkám inženýring.

Dýzly jedou všechny do 6,5l, s lehkou nohou nebyl problém i s 2tunovou V70 jezdit dlouhodobě za 5 litrů.

 

A todle jsem nedávno potkal na parkovišti. Stará láska nerezaví :)

post-28902-0-99142200-1459526290_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to nepotřebuješ, tak se vyhni AWD, automatu a především neservisovanému autu, pokud jde o Volvo.

 

Jen přispěju pár svejma postřehama k Volvu.. Já to tak černě s těma automatama nevidim. Neměl jsem s nim problém ve starý S80 (2.9) ani teď v S80 II (3.2). Mám auto na lakovaní nárazníku v servisu, tejden jezdím půjčenou V70 2002 v benzínu s nájezdem snad 350tis a pohoda. Navíc ta možnost případnýho servisu aut. převodovky je aspoň v Praze dost dobrá. Jo a spotřeba tý V70 (asi eRko) je při svižný jízdě po městě 12, mimo město netušim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle měnění olejů mi připomnělo historku, jak borec přijel s Berlingem do servisu, prej ať mu vyměněj olej, nalítáno 170 000 km. Tak se ptali, kdy to dělal naposled a on: "No nikdy." Po otevření výpušťáku se prej nic nedělo a po celkem dlouhý době pod tim autem zůstalo něco jako když se tam vysere pes. Ale kupodivu auto jezdí pořád. :-D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U GLC se poučili v jedné věci. Na rozdíl od GLK má špičková přední sedadla a ergonomii vůbec. Sedadla konečně nesahají do půli zad, ale až nad ramena. A celkově to auto vypadá na živo skvěle vevnitř i venku. Bohužel zcela mimo mé rozpočty.

Měl jsem GLK první verzi před faceliftem, měřím 190cm a nikdy mě sedadlo řidiče nijak netrápilo. Natož ergonomie. MB se mi nikdy uvnitř nelíbily, ale až když jsem měl to GLK, tak jsem pochopil, že funkčnost je nadřazena formě. S tím autem jsem se sžil po pár km... Když jsem pak po 5 letech znovu jeden MB koupil, tak po usednutí do něj jsem si připadal, jako bych MB měl celý život.

Prostě chápu, že je na ty auta někdo ulítlej, mají něco do sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dýzly jedou všechny do 6,5l, s lehkou nohou nebyl problém i s 2tunovou V70 jezdit dlouhodobě za 5 litrů.

Nase auto s tebou uplne nesouhlasi :D. Na dalky klidnym tempem jsem se dostal k 7 litrum, vyslovene ekorallye 6,8. Niz ani prd.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/543436.html

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GLK srovnávat nemůžu. V předváděcím GLC jsem něco najel a sedadla i opěradlo se mercedesu moc povedli. Ve stejný den sem to srovnával i s novou S classe která byla samozřejmě ještě o kus dál.Ale rozdíl nebyl takový jak jsem si myslel že bude. Ale když srovnám GLC s konkurencí jako je X3, evoque, discovery sport nebo i s novou audi A6 tak mělo GLC sedadla jednoznačně nejlepší( zvlášt při srovnání s X3 mě to překvapilo) Za měsíc bude GLC doma tak budu moct podat další info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...