Přejít na obsah

Kdo čím jezdí


Doporučené příspěvky

Díky všem za názory, tohle mi asi stačí i z okolních pohledů, tím jsem si to chtěl "rozštípnout". Včera jsem byl v práci a dost nad tím přemýšlel a tahle výměna je asi opravdu nesmysl.

 

Nechci citovat kdejakou odpověd, tak se pokusím odpovědět v bodech.

 

Andy, myslel jsem to tak, že vycházíme z ceníkovky Stingera. Pokud ano, seženeš kopec Eček v 220 i 350. "Zábava" přichází hlavně u 400, kterou seženeš těsně pod tuto hranici. Tady je odkaz, je to pěkně vybavené auto, velké kombi a Mercedes. Dával jsem to jako příklad - https://www.sauto.cz/osobni/detail/mercedes-benz/tridy-e/17833663?goFrom=list

 

Co tam bylo dále ... Lexus. Ten je výborný, ale máme stále LS (2018), kterého se ne a ne "zbavit", to teda není moje, jen s ním čas od času jezdím. Sám na něm mám odjeto nějakých 20.000km a je to hodně pohodlné auto, ačkoliv mi to bude spousta lidí rozmlouvat nebo vynášet, jak je německá trojka super, tak Lexus má svoje čaro a hlavně kvalitku, jeho sedačky myslím nemají konkurenci. Na druhou stranu oproti předešlé LS600 to po jízdní stránce není ono. Tím uzavírám kruh kolem LC, osobně se domnívám, že jde v tomto případě o novinářské auto, ale když odhlédnu i od tohoto, není praktické, není to V8 a v poslední řadě už je to vysoko. Upřímně pokud bychom se bavili o této cenové kategorii, tak je tam jasná volba a sice E 53 AMG Kombi. Nicméně tohle už je dost mimo budget. Jen dodám, že za mě je LC krásné auto. 

 

Mě to auto nepřijde malé, to Bayer pětka je opravdu stísněnější (na moje proporce - raději dodávám), ale včera jak jsme to řešili s kamarádem, ten do mě hučel, že Medvěd to nikdy nebude a kolikrát se s tím člověk projede? To je taky pravda. Já ani nemyslel, že by to byl konkurent SUV, protože ani GLK neberu úplně, jako SUV, ale pořád to má příjemný posez, výborné sesle a je to vyšší.

 

Ještě jednou díky a tímto to za sebe uzavírám. Alespoň zatím. Díky.

 

Edit Honza: ano, jak píšu výše.

 

ad LS - to mas pravdu, ale bohuzel skrtani valcu i objemu je EU trend. V6 s hybridem byl idealni motor pro GS, to (a ES) ma dneska 4valec, LS ma 6valec a kdo ma srovnani s predchozim V8, tak to taky nechce.Jenze u MB a BMW to taky skrtaji, takze staci chvili pockat, zapomenout jaky to bylo s poradnym motorem a pak se da k Lexusu zase v klidu vratit, za me vychazi ve srovnani s BMW a MB lip. I designove. Fun car bych hledal treba v te Honde NSX, koeficient prakticnosti je tam ale nulovy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem maximálně spokojenej s tímhle. V podstatě normální rodinný kombík, kterej jede jako kráva :)

Jasne, neni zadnej rozumnej duvod kupovat ty koraby. Rodina se nasklada i do tohodle nebo golfa a rakev na strechu 2x za rok vyresi dovolenou. Mas recht :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové co v těch autech pořád vozíte, že je vám všechno malé? Vážně to nemyslím nijak zle, ale nějak to nechápu...vždyť když někam člověk letí, tak má každý jeden kufr, což se i do kufru běžného auta vejde, na to nepotřebuju ani kombajn. Rozumím, že ještě třeba kočár, nebo tak něco, ale neříkejte mi, že to někdo nedá třeba do ST Leona, nebo dlouhého Golfa, kteří ve verzích Cupra a R splňují požadavky rodinné + zábavné + ne ukrutně drahé prostě skvěle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prej jeden kufr :D ... říká singleBells (myšleno bez dětí). Až budeš mít děcka, bude Ti malá i Cupra nebo dlouhej Golf. I když, jak tady psal Pavel ... Cupra je hezká a praktická. Je to o preferencích, já to mám tak, že jakmile si zvykneš na velké auto, tak přoč jít dolů, místa není nikdy dost.

 

Ještě ke komentářům výše ... i když už mimo téma ...

 

Hellcat už mi přijde moooc, popravdě u těchto aut moc nechápu ty výkony. Je super to mít, ale pro rodinu 700k+? Ano, člověk může namítat, že přece AMG E 63 v kombajnu postrádá racionalitu, na druhou stranu, Éčko má odjakživa velký kufr a prostorný interiér. Ale tyhle HellCaty s SRT ... no nevím. Nicméně je to krásný auto, to je bez debat, ale asi by stačil pro mě osvědčený HEMI 5.7, dle mého jeden z nejlepších US motorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, do letadla má každý jeden kufr a ještě o jasné váze = jasná velikost  (pokud teda nechce cálovat navíc a to nechce), tak proč ne i do auta? To mi jaksi asi nikdo nevyvrátí a přitom je to naprosto stejné, letím, nebo jedu na stejně dlouhou dovolenou, potřebuju stejně věcí, to se nemění a 4 kufry do jakéhokoliv kombajnu dám levou zadní. Fakt to nemyslím nijak zle, ale přijde mi, jak když tady někteří na dovolené stěhují půlku bytu :D přitom když poletí, tak se vejdou přesně do toho jednoho kufru, takže i když to je 4 členná rodina, tak jsou to ty 4 kufry.

Btw: Ano jsem bez dětí, ale mám kolem sebe spoustu lidí i s dětmi a nějak nevím, že by jim auta nestačili a to fakt nejezdí kdo ví čím, ale klasika o velikosti dlouhého Golfu apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolená v tuzemsku na týden + 2 děcka + dva psi to prostě do Golfika nevleze. A kde máme kola? Spousta lidí si bere na týden na hory kola. Není to o tom někam letět, ale chceš si zajet i na hory tady u nás. To je jedno, na tomhle se asi neshodneme, každý má jiné priority i potřeby. Psy mi nikdo nepohlídá, hotelům pro ně nevěřím = beru je s sebou. Děcka mají svoje hračky, hadry, čím menší tím horší ... u nás je situace jasná - týden na horách v tomto složení = plný Bayer nebo Volvo. Ideální by byl Galaxy nebo Sharan. A to se nebavím o těch kolech nebo lyžích ... jak jsem psal, každý má jiné potřeby. A zrovna u Tebe bych čekal, že se svou výškou budeš rozumět tomu o čem píšu, když narážím na prostor. Já když si nastavím sesli na svou výšku, tak si za mě sedne dítě do pěti let. Bavím se 5er. Myslím, že tyhle diskuze postrádají smysl, každý to má idividuálně a také jiné potřeby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bells. Velky rodinny stan, 4karimatky, 4spacaky, zidlicky, stolek, nejake nadobi. Deti kempovani miluji. Ale sam mam jen priuse plus rakev.

Kdyz potrebujes kocar, musi byt kufr dost dlouhy v podelnem smeru aby vesel kocar ve smeru jizdy, jinak zabere moc mista. To jsem mel dvojkovou oktavku liftback.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oukej, raději to dál rozvíjet nebudu, kdo ví jak by to zase dopadlo :)

Sám teda doufám, že až přijde prcek, tak kvůli němu nebudu muset jezdit v krabici, nebo vozit 90% času vzduch..asi bude jezdit na střeše :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl nechápu. Já na lyže vezu ve třech lidech tři kufry, 3krat boty lyže, 4 páry lyží (sobě obřačky i slalomky), jedny boty juniorce na snowboard plus to prkno. To mně řekněte, jak to nalozite do golfu bez rakve :D

 

Edit, našel jsem 4 roky starou fotku, ženin Grand Cherokee, teď toho vozime ještě víc :D

post-1461-0-91797500-1552902225_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem gas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl nechápu. Já na lyže vezu ve třech lidech tři kufry, 3krat boty lyže, 4 páry lyží (sobě obřačky i slalomky), jedny boty juniorce na snowboard plus to prkno. To mně řekněte, jak to nalozite do golfu bez rakve :D

 

Edit, našel jsem 4 roky starou fotku, ženin Grand Cherokee, teď toho vozime ještě víc :D

 

Buď v klidu, jsi úplně normální. My se s děckem nevlezem do X5 ani na víkend... :D Na týden v Alpách vozím rakev a to nelyžujem... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já nevím, když to tak vidím :D

 

Samozřejmě 2 děti, ještě s kočárem, kombinace třeba s velkým psem apod. rozumím o tom žádná, jinak prostě ne.

 

Když vezmu naše balení, tak se prostě balíme stejně, jako když letíme a je klid. Ano děti nemám, ale taky mám na zdejší poměry asi abnormálně malé auto :D Třeba na hory je komplet vše jen v autě a tím nemyslím všude možně po autě. Půlku zadních sedaček stejně zabírá vak na psa ve kterém jezdí, aby nezprasil celé auto :) Druhá půlka je sklopená a tam protáhnuté lyže se snowboardem (nemít SNB, tak ani nesklápím, ale holt se neprotáhne tím otvorem uprostřed, který je na lyže) a v kufru 2x boty a 2x takové ty taškokufry, nevím jak to nazvat, prostě taška, která má tvrdé dno, takže se dá dobře použít i na cesty letadlem a k tomu helmy a podobné blbiny, něco málo jídla (proč s sebou vozit tunu žrádla, když ho koupím na každém rohu), vše v krátkém Leonu, takže ukrutných 380l, nebo kolik to má...neřeším :D a kufr fakt nacpaný není.

 

Jarní verze, místo lyží jsou longboardy a inline, zbytek vlastně totožný a vše je čistě v kufru.

 

Z toho mi vychází, že až budu mít nějakého caparta, tak se přece třeba do dlouhého Leona musím vejít naprosto v pohodě, ideálně do krátkého, bo tu prdel nechci a žádnou krabici taky ne :D

 

 

@gas: já v tom Cherokee teda vidím ještě spoustu místa a kdybys to tam naskládál jinak, tak ho bude ještě víc. Jezdili jsme v obdobně velkém autě na hory i v 5 lidech a šlo to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kocik ti zaberie dost velku cast kufra, lebo je neskladny.

2+1 sme na dofcu v Chorvatsku brali golfac (t.j. taky velice maly a jednoduchy kocik), prenosnu postielku s matracom, plienky, jedlo pre decko (proste nevies kde sa co da kupit a citat zlozenie prikrmu v cudzej reci je dost zlozite), kopu oblecenia, drogerie, hraciek... A Mondeo liftback bol zrazu komplet plny.

Lyzovacka 3+1 znamenala poziciat si riadne velku rakvu. A kufor nalozit premyslene tetrisovo.

Takze dalsie auto bude jedine kombik velkosti Mondea.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...