Přejít na obsah

Kdo čím jezdí


Doporučené příspěvky

Teď mi napadlo, že jsem se ani neptal - co si tady vlastně osazenstvo myslí o baterkačích?

Jednoho máme 4 měsíce a musim říct, že zkušenosti veskrze pozitivní. Je na tom EL značka, takže se v Praze dá zastavit prakticky všude.


S dojezdem jsem s tim nejdál byl v krušných horach a spotřeba 40 procent baterky. Což ujde, nějakejch 150 km. Ale kdo to občas jezdí, ví , že to tam moc na rychlou jízdu není . Takže 90km/h a standardně klima, radio, větrání sedaček....


Nicméně, za mě, pořád mám auto se spalovacím motorem, protože dát s tim například cestu z Prahy do Čeladné, kde jsem byl 14 dní zpátky - to bych neriskoval.

Garáž s wallboxem je základ. Bez toho o tom ani nejde reálně uvažovat.

Ve finále jsem z toho rozpačitý, na jednu stranu výkon a spotřeba. Na druhou stranu jistá míra nepraktičnosti. Do města fajn. Tak do 100 km denně a večer šup do zásuvky. Ale jet po d1 a potit se, jestli bude někde po cestě volná zasuvka... má to své mouchy.

Uhlíkovou stopu neřeším. Všechny auta smrdí. Jedno z výfuku, druhé z komína elektrárny...



cfa62b3ca3c6d59f3f420eb3031d55d4.jpg

Odesláno z mého SM-G973F pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, bude to zajímavé. Auto má předehřev baterek. Ještě jsem to nekoumal, ale chápu to tak, že auto si nahřeje baterky i interiér na zásuvce a nemělo by docházet k velkým ztrátám v provozu. Jenže to je teorie. Kolem Vánoc budu moudřejší. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poliboy z DM je aji levnejsi :) Ja nepsal, bo nemam Volvo, ale mam cernou kuzi v X5 a v Corvette, sedou v Jaguaru, modrou v 328, cervenou v SL190, bilou sedacku kozenou doma a kremovou kuzu perforovanou v sedme a na vsechno Poliboy..

 

https://www.dm.cz/poliboy-cistic-na-kuzi-p4016100730316.html?wt_mc=Google.Shopping

 

a impregnace

 

https://www.dm.cz/poliboy-sprej-na-hladkou-kuzi-p40161723.html

 

Dobrej tip, to asi zkusím.

 

A mikrovlaknem, houbickou nebo kartackem?

Já to beru houbičkou na nádobí, jemnými pohyby, nechám chvilku působit a pak to dojedu jemným bavlněným hadrem, tričkem. Jinak někdo mi říkal, že to vyrábí pro Ikeu stejná firma co origo set pro Volvo, jen s tím rozdílem, že origo díl ve Volvu bude asi za ránu, co je na tom pravdu netuším, ale s tímhle mám zkušenost třetím rokem a fakt v pohodě. Sesle takhle impregnuji dvakrát ročně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by bylo asi do téma Nože, jakým to bylo. Nicméně, na takové není slušného slova. Já zatím na své popelnici jenom snad 2x nějaký starý kompot, švestkový a jednou sirupem, nebo kečupem vlnka přes celý

bok. Jo a jednou lehce vydřen podobný motiv, jako na Seatu, ale na krytu nádrže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...