Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

http://ostrava.idnes.cz/ridic-se-hnal-dalnici-temer-o-sto-kilometru-rychleji-nez-bylo-povoleno-1zf-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150908_101720_ostrava-zpravy_jog

Na jednu stranu jezdit u nás pod vlivem a ještě takhle rychle je kravina, na druhou stranu mi to připomíná scénku z Cimrmana, kterou si dovolím parafrázovat. Jedete po dálnici, pácháte trestný čin (0,5 promile) a jedete jako pirát (220km/h), jedete, jedete a najednou jede bezúhonný občan s povolenou rychlostí, při jízdě obráceně je z bezúhoného občana zase grázl... (německá hranice), prostě blbost v EU a ne jediná.

Taky mi to moment trvalo....a nesouhlasím.

Příjde mi to, jako kdybys řešil přejezd hranice obce na okresce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro lepší pochopení, kde pár metrů rozhoduje o tom, jaký kdo je...

Dovolím si nesouhlasit. I na německé straně je v tomto úseku rychlostní omezení, takže grázl je prostě grázl. :)

A ještě doplním, že můžeme být rádi jak to je, v USA by o tom mohli vyprávět, žeano. 

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

grazel je vsade grazel ( ved s nim zijem....)

ale chapem pointu, co s tym chcel Pepa povedat o nasej velkej EU

Upraveno uživatelem maxigabrielg
Odkaz ke komentáři

http://ostrava.idnes.cz/ridic-se-hnal-dalnici-temer-o-sto-kilometru-rychleji-nez-bylo-povoleno-1zf-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150908_101720_ostrava-zpravy_jog

Na jednu stranu jezdit u nás pod vlivem a ještě takhle rychle je kravina, na druhou stranu mi to připomíná scénku z Cimrmana, kterou si dovolím parafrázovat. Jedete po dálnici, pácháte trestný čin (0,5 promile) a jedete jako pirát (220km/h), jedete, jedete a najednou jede bezúhonný občan s povolenou rychlostí, při jízdě obráceně je z bezúhoného občana zase grázl... (německá hranice), prostě blbost v EU a ne jediná.

Člověk by měl respektovat zákony a zvyklosti země ve které žije. Tvůj příspěvek je jako: v Oceánii se žerou lidi a tady se to nesmí :) no flame
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Člověk by měl respektovat zákony a zvyklosti země ve které žije. Tvůj příspěvek je jako: v Oceánii se žerou lidi a tady se to nesmí :) no flame

tak asi nie.... tu sa bavime o jednotnej unii a to potom ma trochu inde pointu - myslim.

Odkaz ke komentáři

Pár míst na světě se ještě najde, ale moc jich není.

Můj názor je, že rychlostní omezení mimo město/obec nemá význam. Hustota provozu je zcela samoregulační.

No, ale to také nejde generalizovat.

Bydlím v místě, kde je provoz slabý, samá zatáčka a na horizontu škola a hotel s hostelem......a tak cca půl roku zpět si nějaký náctiletý závodník udělal noty, a plete si to tu s Monzou....nechci sejčkovat, ale čekám průšvih...

Odkaz ke komentáři

No, ale to také nejde generalizovat.

Bydlím v místě, kde je provoz slabý, samá zatáčka a na horizontu škola a hotel s hostelem......a tak cca půl roku zpět si nějaký náctiletý závodník udělal noty, a plete si to tu s Monzou....nechci sejčkovat, ale čekám průšvih...

Samozřejmě nelze generalizovat, o tom žádná. Naštěstí/bohužel k podobné úpravě nikdy nedojde, takže není třeba se tím extra zaobírat :).
Odkaz ke komentáři

O nefunkčnosti podobné myšlenky svědčí přece empirické zkušenosti: Tam, kde nebyla žádná pravidla v dopravě, byla postupně zaváděna. Nakonec i ta volnost na Autobahn je dnes svázaná snad na více než polovině? z jejich délky. A fakt si nemyslím, že by v Německu byly značky osazovány jen tak z dlouhé chvíle či prozření místního byrokrata...

Lidi prostě svobodu na silnicích nejsou připraveni unést...

Odkaz ke komentáři

Lidi prostě svobodu na silnicích nejsou připraveni unést...

Tohle je podle mě největší omyl "vládnoucí třídy" a myslí si, že je potřeba lidem přesně nadiktovat jak se vše má a nemá dělat. To je jako kdyby někdo východním němcům řekl, že ty "západní" silniční pravidla pro ně neplatí, protože na to nejsou připraveni. Mě vůbec nejde o to, aby se tady jezdilo 200, jen jsem ukázal na paradox, který je mezi dvěma zeměmi, kde je jen pomyslná hranice a lidé se zde zcela "prolínají" a jak nám všichni neustále omýlají dokola, že 0,5 promile je smrtící nástroj (což prakticky celá západní Evropa odmítá), protože kouření, stravování nebo telefonování za jízdy má naprosto stejný dopad na pozornost řidiče. Ale to je asi jedno, letní čas je taky nesmysl již celá desetiletí, ale pořád se podle něj řídíme....

Odkaz ke komentáři

KFL: Vim presne jak to s tou neomezenou rychlosti myslis. Principialne s tebou i souhlasim. Problem je vsak v tom, ze to predpoklada zodpovedne a ohleduplne ridice. A to bohuzel na spoustu nasich neplati. Jsem presvedcen o tom, ze v nemecku jsou ukaznenejsi. I pres neomezenou rychlost jsem nezazil, ze bych se citil nekym ohrozovan, coz se u nas deje celkem bezne. A problem je ve zpusobu fungovani nasi policie. Misto ucinne prevence a trestani opravdu nebezpecnych prestupku a chovani na silnici se uvazuje o zvyseni pokut, coz nema pro urcitou skupinu ridicu absolutne zadnou zadnou vahu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...