Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Ja si myslim, ze tolerovat alkohol za volantem, v jakekoliv vysi, je principalne spatne. Vzdyt pro to neni jediny rozumny duvod. Stejne tak s telefonovanim a stravovanim za volantem.

Tohle je podle mě největší omyl "vládnoucí třídy" a myslí si, že je potřeba lidem přesně nadiktovat jak se vše má a nemá dělat. To je jako kdyby někdo východním němcům řekl, že ty "západní" silniční pravidla pro ně neplatí, protože na to nejsou připraveni. Mě vůbec nejde o to, aby se tady jezdilo 200, jen jsem ukázal na paradox, který je mezi dvěma zeměmi, kde je jen pomyslná hranice a lidé se zde zcela "prolínají" a jak nám všichni neustále omýlají dokola, že 0,5 promile je smrtící nástroj (což prakticky celá západní Evropa odmítá), protože kouření, stravování nebo telefonování za jízdy má naprosto stejný dopad na pozornost řidiče. Ale to je asi jedno, letní čas je taky nesmysl již celá desetiletí, ale pořád se podle něj řídíme....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to dopadá tak, že náš řidič, po přejetí hranic si otevře plechovku s pivem, přidá plyn a vyblbne se na německých dálnicích a pak se zase jako hodný řidič usměrněný našim zákonem vrátí zpět do Čech. Tím neříkám, že se má tady chlastat, max. 0,5 promile to bývá i zbytkáč, nebo jedno pivo u některých lidí a Italové a Francouzi rozhodně nejsou ukáznění řidiči.

Stejná blbost, jako letní čas, která celá destiletí otravuje život lidem, nic nepřináší, ale všichni to pořád dodržují. 

Odkaz ke komentáři

Ja si myslim, ze tolerovat alkohol za volantem, v jakekoliv vysi, je principalne spatne. Vzdyt pro to neni jediny rozumny duvod. Stejne tak s telefonovanim a stravovanim za volantem.

V autě by neměla platit extra omezení.

Jsou země, kde není žádnej limit chlastu (jen kolik uneseš).

Dělej si co chceš, ale zodpovídáš za důsledky, to je to pravý.

Za chvíli budeme mít zákaz běhat po chodníku, protože některý nezodpovědný občani tím ohrožujou ostatní.

Máme u nás samej radar, bodovej system a k ničemu. Lidi nepředěláš.

V Německu, Francii atd. nejsou zodpovědnější tím, že by měli přísnější pravidla. Je to výchovou.

Odkaz ke komentáři

Je pro to rozumný důvod. Nulová hladina alkoholu je totiž nesmysl. Alkohol nám dokonce vzniká v trávicí soustavě z jídla, je součástí léků a potravin. Nedávno byl na to téma článek ve Světě motorů kde soudní znalec přímo podporuje jistou toleranci jako prostředek řešící spousty problémů. Hlavně finančních. Ono to lpění na nesmyslu totiž stojí dost peněz. Nadýcháš pár desetin, něco se odečítá hned jako technická tolerance přístroje a zůstane nějaká směšná hodnota. Odvezou tě na krev, rozbor zjistí nějakou neprůkaznou hodnotu. A to stojí peníze. A to celý proto že si člověk posvačil pár přezrálých třešní.

A s tou rychlostí si myslím to samý co KFL, mám pocit že už jsem to tady někde kdysi psal. Většinou se pohybuju po silnicích s neomezenou rychlostí. Neboli, tam kde policajta nikdy nikdo neuvidí a rychlost nikdo neměří. Čili podle názoru dopravních mravokárců, v ráji všech pirátů kde se jezdí furt aspoň 250, silnice je lemována ohořelými vraky a pomníčky obětí. Leda prd. Všichni jedou jaksi normálně. Většinou spíš pod limitem, výjimečně mírně přes limit, zkrátka když jedu z kopce po úplně prázdné a rovné silnici tak nehypnotizuju tacho ale nechám to jet na neutrál chvilku třeba 100 kmh. Nijak zvlášť mi nevadí když někdo překročí rychlost. Limity obvykle nemají vůbec nic společného s bezpečností, jsou jen paušální administrativní záležitost. Vadí mi když jede rychlostí nepřiměřenou situaci.

Odkaz ke komentáři

Ja vim ze argument pro toleranci alkoholu se vzdy vytahne ta financni stranka pripadneho rozboru v nejake vyjimecne situaci s praskama tresnema blablabla buhvi cim jeste. Ale zajimala by me realna statistika, v kolika pripadech mereni k tomuto omylu dojde, fakt. Pritom je to tak jednoduche, proste staci nepit kdyz clovek ridi. Ten argument se zbytkacem neberu vubec, clovek po tahu nema sanci odhadnout druhej den, jestli ma pul nebo jedno promile. Naopak bych se obaval, ze si ze zbytkacem nebudou lidi lamat hlavu vubec.

Odkaz ke komentáři

Kolik lidí si se zbytkáčem láme hlavu? Myslím, že opravdu málo, protože to ani nemají šanci poznat a detektory za 1500 Kč jsou nanic. Drtivou většinu dopravních nehod zaviněných alkoholem tvoří řidiči nad 1 promile v krvi. Ti ostatní do 0,5 promile by z velké části nabourali i bez alkoholu, prostě měli jen smůlu, že je načapali. Policajti vědí, že když zastaví po obědě nějaké "manažerské auto", tak řidič s velkou pravděpodobností nadýchá právě v řádu desetin promile (sklenička po obědě apod.), dokonce skupina policajtů z Prahy Podolí si na tom založili business.

Odkaz ke komentáři

Policajti vědí, že když zastaví po obědě nějaké "manažerské auto", tak řidič s velkou pravděpodobností nadýchá právě v řádu desetin promile (sklenička po obědě apod.), dokonce skupina policajtů z Prahy Podolí si na tom založili business.

Nářek manažera?  ;)

Já to nějak nepobíram s tim chlastem. Je to zakázaný, tak nechápu jak někoho napadne dát si skleničku po obědě a pak brečet jak to je nefér. Když se povolí 0,5, tak to bude standard a za chvíli by se mluvilo o tom jak se to pěkně zvládá a že by to šlo zvednout o trochu víc.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Nářek manažera?  ;)

Já to nějak nepobíram s tim chlastem. Je to zakázaný, tak nechápu jak někoho napadne dát si skleničku po obědě a pak brečet jak to je nefér. Když se povolí 0,5, tak to bude standard a za chvíli by se mluvilo o tom jak se to pěkně zvládá a že by to šlo zvednout o trochu víc.

U tohodle myšlení vždycky rostu. "Je to zakázaný, tak se to nesmí". Přemejšlet vlastní hlavou je taky zakázaný??? Dyť tady budeme za chvíli fakt jak ovce. REVOLUTION!!!

Odkaz ke komentáři

O nefunkčnosti podobné myšlenky svědčí přece empirické zkušenosti: Tam, kde nebyla žádná pravidla v dopravě, byla postupně zaváděna. Nakonec i ta volnost na Autobahn je dnes svázaná snad na více než polovině? z jejich délky. A fakt si nemyslím, že by v Německu byly značky osazovány jen tak z dlouhé chvíle či prozření místního byrokrata...

Lidi prostě svobodu na silnicích nejsou připraveni unést...

U protinožců to vidí jinak, asi tam jinak funguje gravitace

http://m.autorevue.cz/australie-se-vraci-k-neomezene-rychlosti-limit-nic-neprinesl

http://m.autorevue.cz/v-australii-prodlouzili-na-stuart-highway-usek-bez-rychlostnich-limitu

Odkaz ke komentáři

U tohodle myšlení vždycky rostu. "Je to zakázaný, tak se to nesmí". Přemejšlet vlastní hlavou je taky zakázaný??? Dyť tady budeme za chvíli fakt jak ovce. REVOLUTION!!!

Ano, je to zakázaný, tak se to nesmí. Co je na tom divného? Nemusí se mi to líbit a mohu se tedy snažit nějakým způsobem zasadit o změnu. Ale jen kvůli tomu, že se mi to nelíbí to přeci nebudu porušovat. Mně na tom nepřijde nic zvláštního.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Některý věci jsou zakázaný jen kvůli extra blbejm lidem. Když použiju hlavu, úplně klidně je poruším a nemám s tím žádnej problém. Stačí se řídit plus mínus desaterem.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

Nářek manažera?  ;)

Já to nějak nepobíram s timchlastem. Je to zakázaný, tak nechápu jak někoho napadne dát si skleničku po obědě a pak brečet jak to je nefér. Když se povolí 0,5, tak to bude standard a za chvíli by se mluvilo o tom jak se to pěkně zvládá a že by to šlo zvednout o trochu víc.

Kupodivu já když řídím nepiju alkohol nikdy a to ani v cizině a naposledy, když jsem si ve  Španělsku objednával v restauraci nealko pivo, tak nechápali co po nich chci, mají pivo a víno, tak proč chci nějakou břečku, co prodávají víceméně jenom v prodejnách. Proč má ale člověk bejt podělanej strachy, aby nepřišel o papíry, když ho zastaví policajti a nadýchá po ránu 0,3 promile nechápu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Kupodivu já když řídím nepiju alkohol nikdy a to ani v cizině a naposledy, když jsem si ve  Španělsku objednával v restauraci nealko pivo, tak nechápali co po nich chci, mají pivo a víno, tak proč chci nějakou břečku, co prodávají víceméně jenom v prodejnách. Proč má ale člověk bejt podělanej strachy, aby nepřišel o papíry, když ho zastaví policajti a nadýchá po ránu 0,3 promile nechápu.

to ale mas pravdu, ze casto ma beru za divneho, ked nepijem...

je to asi podozrive monstrum, ze nechce pit alkohol?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...