Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Ja vim ze argument pro toleranci alkoholu se vzdy vytahne ta financni stranka pripadneho rozboru v nejake vyjimecne situaci s praskama tresnema blablabla buhvi cim jeste. Ale zajimala by me realna statistika, v kolika pripadech mereni k tomuto omylu dojde, fakt. Pritom je to tak jednoduche, proste staci nepit kdyz clovek ridi. Ten argument se zbytkacem neberu vubec, clovek po tahu nema sanci odhadnout druhej den, jestli ma pul nebo jedno promile. Naopak bych se obaval, ze si ze zbytkacem nebudou lidi lamat hlavu vubec.

argumentem není ta finanční stránka, peněz se prodrbe všude plno a ve státním aparátu tuplem takže pár tisíc za zbytečné rozbory to nezachrání. Argumentem je nesmyslnost takového požadavku. Nulová hladina je prostě nesmysl, ani fanatický abstinent nemusí mít nutně nulu. Může to být nějaká zanedbatelná hodnota ale není možné s jistotou říct že tam je nula. Teď to funguje takovým tím divným způsobem že se jakási nízká hladina, tuším že pod 0,2 prohlásí za neprůkaznou ale to není nula. Nesmyslný předpis se obchází jakousi neurčitou výmluvou. Sice nařizujem nulu ale stejně to obcházíme protože je nemožné to dodržet a taky je technicky nemožné to zkontrolovat protože každá metoda má nějaké limity.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to zakázaný, tak se to nesmí. Co je na tom divného? Nemusí se mi to líbit a mohu se tedy snažit nějakým způsobem zasadit o změnu. Ale jen kvůli tomu, že se mi to nelíbí to přeci nebudu porušovat. Mně na tom nepřijde nic zvláštního.

Je na tom divný, že se hlídá dodržování toho, co se nesmí jen proto, že se to nesmí.

Ne proto, že to někomu (jinýmu) škodí.

Například utrácíme hromadu peněz za to, abysme chytili všechny silniční piráty, tj. v překladu ty, kteří jezdí rychleji, než je povolená rychlost (nikoli nepřiměřenou rychlostí).

Nikdo už nezvažuje, jestli to někomu škodí, nebo ne. Nikdo nezkoumá, jestli to bylo nebezpečný, prostě porušili zákon.

A naopak, nikdo nezkoumá, kolikrát byli ty honiči nebezpečný svýmu okolí.

Výsledek je ten, že honiči zabili dva lidi, nikoho asi nezachránili (že by někdo umřel na dálnici ve velký rychlosti nepamatuju) a stálo to fůru peněz. Někoho dvakrát - pokuta a ještě si to zaplatil na daních...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

znamej nadejchal po kapkach na kasel.. nakonec dobry, ale obstrukci si uzil dost.. :(

videl som niekde taky test, ze po com vsetkom sa da nadychat....

dost prekvapujuce to bolo

Odkaz ke komentáři

Včera jsem potkal jen nepatrně zamaskovanou (víceméně jen zakryté znaky) Teslu Model X. Je sice z venku hnusná, ale alespoň u SUV který bude 100% času trávit ve městě mi elektrika dává větší smysl než u roadsteru nebo sportovního sedanu.

Obecně nechápu, proč třeba hybridy nedělají více do SUV, tam by se přece hlavně ve městě úspory musely ukázat mnohem více než u mini aut, kde je rozdíl stejně zanedbatelný.

290ed0d82e1009895de89d47f7d55f94.jpg

83f669a345d0b7ce79309383786d4498.jpg

Odkaz ke komentáři

U tohodle myšlení vždycky rostu. "Je to zakázaný, tak se to nesmí". Přemejšlet vlastní hlavou je taky zakázaný??? Dyť tady budeme za chvíli fakt jak ovce. REVOLUTION!!!

Ano, takto rozmyslaju statisice syrcanov, afgancov a nieviemkoho. Vsetci z toho mame radost ze nam konecne niekto ukazuje ze dopravne zakazy su nanic. Dav ludi iducich pesi na dialnici v protismere je prvy krok k oslobodeniu.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Tohle zvedání dveří je ale pitomost, už vidím jak se posadí dozadu někdo v běžné garáži nebo v nákupním centru, kde je 30cm místa mezi autama :)

to mas velku pravdu, vidim v tom velky problem aj ja....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Ano, takto rozmyslaju statisice syrcanov, afgancov a nieviemkoho. Vsetci z toho mame radost ze nam konecne niekto ukazuje ze dopravne zakazy su nanic. Dav ludi iducich pesi na dialnici v protismere je prvy krok k oslobodeniu.

Ciwe ty ses taky jedlej. :D :D :D Ale pro me za me se boj ceho chces.

Odkaz ke komentáři

to mas velku pravdu, vidim v tom velky problem aj ja....

Alespoň u toho někdo přemýšlel a ty dveře se na začátku vysouvají vodorovně, ale vedle velkého SUV to podle mě nedá a výška těch zvednutých dveří bude taky v podzemkách v řadě případů moc.

https://www.youtube.com/watch?v=Vbg-SOdVVFw

Odkaz ke komentáři

Ciwe ty ses taky jedlej. :D :D :D Ale pro me za me se boj ceho chces.

Ja sa nebojim. Len som uviedol priklad ako to dopadne ked sa nedodrziavaju dopravne predpisy.

Alebo vcera. Z vedlajsej cesty mi vpalil do cesty...clovek. Kedze by som to neubrzdil, tak som este kusok zrychlil a predbehol ho. Po case sme sa dostali do kolony a islo sa asi 40 km/h. A vtedy ma v tej kolone predbehol. No natrel mi to. Dost ma to pobavilo a nahlas som sa rozrehotal. On to videl v spetnom zrkadle a ukazal mi prostrednik. A to ma pobavilo este viac. Tak sme isli asi 10 minut v kolone, on mi ukazoval pravidelne ooIoo a ja som sa dokola na tom luzrovi rehotal. Aj som rozmyslal ze ho predbehnem ale to by mu uz asi pukla daka zilka a nechcel som ho mat na svedomi.

Odkaz ke komentáři

Btw: dneska jsem jel tagem - Superb mkI, 1.9 96kw, najeto 1048000 km. Nebejt tachometru, tak bych si toho snad vubec nevsim - pan se o auto ocividne slusne stara, interier (v kuzi) zachovalej, motor pekne pravidelnej chod i tah (turbo meneny), podvozek nemlatil. Cumel jsem.

Odkaz ke komentáři

Já dneska byl v Ostravě a známej tam dojel rs6. Tak sem se sní projel na Rudné a pecka. Má v tom cca 700ps a žůžo labůžo.

Měl jsem v hledáčku alfu c4 ale asi to přehodnotím :) (ja vím dvě úplně rozdílná auta)

Upraveno uživatelem Jettero
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...