DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Před hodinou, TLD napsal: wawrik, krasna prace . Hele, ja mam nesmysl 4.2 nafta V6 A o 3litru nevim, vim ze davaj 4litr v6 benzin a pak jeste 4,5td v8, to je tusim stejnej zaklad jako ma dvoukilo. Máš V6 to není řadovka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLD Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Davide je to radak..., myslel jsem to jako 6 valec Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Jasný, jsem si přesednul vedení Jinak nová Luxka snad už s motorem https://www.auto.cz/toyota-hilux-dostala-facelift-pod-novou-maskou-ma-ted-silnejsi-turbodiesel-134692 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLD Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Luxka vypada dobre. jsem zvedav na tu GR verzi. ja premejslim, ze bych jako rodinej a soccer mama car koupil highlandera v hybridu, se me libi... libi se me i ravka, jak ma ostre rysy ala 4runner, ale ta je mala pro nas ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Já měl Ravku půjčenou a mě sedla a oproti starší velký pokrok. Na highlander jsem zvědavý, to už bude dospělý auto. Tím že občas vozím i děti sousedů z tréninku tak se 7 míst hodí, proto Plusko nakonec zůstává a u mě ke stovce v podstatě ideální varianta. Tak až ho koupíš, beru chlebíčky a vnutím se na návštěvu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Som si bol tú novú Ravku poskúšať, keď o nej toľko básniš... ale ona má snáď o dobré 4 cm nižší podvozok! Ten veľký pokrok som u nej úplne nepostrehol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 před 2 hodinami, wawrik napsal: Som si bol tú novú Ravku poskúšať, keď o nej toľko básniš... ale ona má snáď o dobré 4 cm nižší podvozok! Ten veľký pokrok som u nej úplne nepostrehol. My "leštěnkáři" to máme jinak . Pro mě výkon (nehučí to), pohodlí (podvozek), posez, prostor. Údajně lepší 4×4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 No, máš kilo, takže tvoje motonázory musia byť v poriadku Posun tam samozrejme je, vsak je to generačne mladšie auto, ale veľký pokrok si predstavujem tak nejako citeľnejšie. Kde sa píše o tom lepšom 4x4, resp. čo presne to lepšie znamená? Ten nižší podvozok ma fakt sklamal, aj Alfa ma svetlú výšku lepšiu. Normálne som odchádzal smutný. A ak sa koná nejaké medzigeneračné zlepšenie spotreby, celkom by som si tipol, že to ide na vrub najmä tej zníženej svetlosti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 před 10 hodinami, dawe009 napsal: Jinak to vypadá, že 4er bude ještě krasavec proti M4.. Super bobr Link to comment Share on other sites More sharing options...
JR_2010 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 před 48 minutami, wawrik napsal: No, máš kilo, takže tvoje motonázory musia byť v poriadku Posun tam samozrejme je, vsak je to generačne mladšie auto, ale veľký pokrok si predstavujem tak nejako citeľnejšie. Kde sa píše o tom lepšom 4x4, resp. čo presne to lepšie znamená? Ten nižší podvozok ma fakt sklamal, aj Alfa ma svetlú výšku lepšiu. Normálne som odchádzal smutný. A ak sa koná nejaké medzigeneračné zlepšenie spotreby, celkom by som si tipol, že to ide na vrub najmä tej zníženej svetlosti... a jaký je ten rozdíl v té světlé výšce, že Tě to tak irituje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Už som to písal - odhadom 3-4 centi, presne som to nemeral. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JR_2010 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Aha, no já jen, že ta stará měla světlou výšku 178 mm a ta nová má 195 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Do špecifikácií sa obyčajne meria najnižší bod, ale to o skutočnej výške a priechodnosti veľa nehovorí. Preto ma to tak sklamalo, dáta sľubovali iné. Podstatné je, že v tých rozhodujúcich partiách (dajmetomu medzi nápravami) celé auto sedí nižšie. Ale ja sa s tým nejako popasujem Prinajhoršom kúpim Davidovu, keď upgraduje tú svoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
JR_2010 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Já tedy nevím, ale světlá výška je jen jedna a je to nejnižší bod na podvozku, těch 195 mm je už celkem dost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 před 7 minutami, wawrik napsal: Do špecifikácií sa obyčajne meria najnižší bod, ale to o skutočnej výške a priechodnosti veľa nehovorí. Preto ma to tak sklamalo, dáta sľubovali iné. Podstatné je, že v tých rozhodujúcich partiách (dajmetomu medzi nápravami) celé auto sedí nižšie. Ale ja sa s tým nejako popasujem Prinajhoršom kúpim Davidovu, keď upgraduje tú svoju Když já nemám kam vlastně jít. O V8 jsem chvíli uvažoval a pak mě to přešlo. A s trochou péče a štěstí to spolu do doklepem myšleno vážně. Je mi pade, když budu jezdit cca 20, 25 let (když se zadaří) tak najedu 2, možná 3 kila.... K Ravce, když máme ty stejný traktory, tak jiný názor na zbytek světa nás nerozhází . Chápu že když to máš na nějaký brod, jak si myslím psal, tak řešíš to co potřebuješ. Já to bral na silnici a max polňačku a louku. To o fungování pohonu jsem viděl v nějakém pořadu na netu. Stejný výjezd a ta nová to dala celkem snadno a stará ne. Když k tomu něco najdu, pošlu. Ono je to furt SUV Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Hlavne šutre a terénne nerovnosti - v brodoch, ale aj na miestnych F-kových cestách. Plus vyjazdené koľaje, vymyté jamy, kombinácia toho všetkého atď., však to poznáš. Si pamätám, koľko toho v teréne zvládla prvá generácia RAVky, s tou sa dalo dosť slušne prepletať. Škoda, že sa už podobné autá veľmi nerobia, pokiaľ teda človek nechce jazdiť pickupom. před 45 minutami, JR_2010 napsal: Já tedy nevím, ale světlá výška je jen jedna a je to nejnižší bod na podvozku... Nuž, nie je. Tu je popis pre austrálske reálie, nechce sa mi úplne hľadať to isté pre európske. Jednoducho pre moje potreby (!) je nová RAVka príliš nízka, aj keď špecifikácie deklarujú opak. Myslím, že David, ktorému bol ten môj povzdych určený, to pochopil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Njn, rozumím, tak to Toyku co má TLD, asi Géčko v pracovní verzi, nějaký JEEP pak ten pickap a jinak nevím. Já třeba rád vzpomínám na Isuzu Trooper, jednoduchý krabicový auto a vyhrabalo se z všelijakýho hnoje a když něco, tak to kladivo pořešilo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3maniac Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 no jebat, zlaté staré časy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hasňa Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 Hm. To to jo, jako teda, to by docela šlo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 A jde to i bez bobra nádhera.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts