Jump to content

Kdo čím jezdí

Lukáš

Recommended Posts

Jestli to nemáš přes celý město, doporucim myčku v Unhošti, jezdím tam ze Smíchova. Funguje to tam skvěle, je tam i příjemná obsluha. Za hezkého slunečného počasí není třeba auto sušit, těch par kilaku na dálnici po cestě zpátky to udělá za tebe;).

Ahoj, resim pneu na zimu na sportovni kupatko, rwd. Do snehu a sracek ho tahat nebudu, max speed me taky nezajima, spis svezeni po okreskach. Mate nekdo nejake doporuceni? dik moc.

2 hours ago, TLD said:

Ahoj, resim pneu na zimu na sportovni kupatko, rwd. Do snehu a sracek ho tahat nebudu, max speed me taky nezajima, spis svezeni po okreskach. Mate nekdo nejake doporuceni? dik moc.

Já měl na RS3 Conti TS850 (super!) a velmi dobrý zkušenosti (s jiným autem) jsem zažil s Bridge Blizzak LM05 (nebo tak nějak, už je to pár let zpátky).

V tomhle případě bych ti s trochou nadsázky poradil...nech to klidně na letních. Ale i suchý a promrzlý asfalt dokáže překvapit, takže sáhni po čemkoliv, co bude na zimu a nebude to stát majlant. Stejně ti ty zimáky asi dřív ztvrdnou než je olítáš.

Diky kluci. Na ty contiky a bridgedtone kouknu. Favorit zatim byl pilot alpin 5. 
3xTom,jasny a i by asi byla vetsi sranda 😂 ,ale vis jak to je s adhezi v zime a pak kdyby neco tak se nechci dohadovat s pojistovnou. 

Ja, ked sa dalo, som vzdy bral aktualnu generaciu Conti WinterSport a vzdy spokojnost, ale to bolo na daily auta, Conti ako najuniverzalnejsie zimne na bezne jazdenie. Zlu skusenost som mal s Pilot Alpin 2 (sucho super, ale zradili na snehu), ale teraz mam na sportovom grand-kupatku najnovsie PA5 a spokojnost. Dobre je pozriet aj co odporuca resp. certifikuje pre dany model vyrobca.

Kolegové, vidím, že se řeší pneu tak se přidám s dotazem - rád bych na Kodiaqa 4x4 pořídil celoročky, nejspíš Michelin CrossClimate 2, rozměr 235/45/20 - nemáte někdo prosím zkušenost? Provoz tak 60% okresky / město, 30% dálnice, v těch zbylých 10% se podívám někam, kde je sníh, jednou za rok alpy :) Myslím, že to k tomu autu sedí jako prdel na hrnec a nechce se mi pořizovat druhá sada alu kol a pneu... Kdyby to nebyla úplná blbost, nemáte někdo prosím možnost nějaké lepší ceny? 

Díky, fajn den :)

54 minutes ago, ingi88 said:

Kolegové, vidím, že se řeší pneu tak se přidám s dotazem - rád bych na Kodiaqa 4x4 pořídil celoročky, nejspíš Michelin CrossClimate 2, rozměr 235/45/20 - nemáte někdo prosím zkušenost? Provoz tak 60% okresky / město, 30% dálnice, v těch zbylých 10% se podívám někam, kde je sníh, jednou za rok alpy :) Myslím, že to k tomu autu sedí jako prdel na hrnec a nechce se mi pořizovat druhá sada alu kol a pneu... Kdyby to nebyla úplná blbost, nemáte někdo prosím možnost nějaké lepší ceny? 

Mal som cross-climate+ ale na ovela mensom aute a len s prednym pohonom, takze moc relevantna info to pre teba nie je.
Ale mozem povedat, ze v lete boli horsie ako letne a zime videli sneh len ked som stihol ist vyskusat rucku na parkovisko :)
V lete boli proste meksie a bolo to pri dynamickej jazde citit.

Pozeral si
Continental AllSeasonContact 2? Novinka sezony.

1 hour ago, ingi88 said:

Já můžu doporučit GoodYear Vector 4seasons. Máma je měla na CRV, dva roky po Vysočině, okolí a dálnicích za všech možnejch podmínek a fakt dobrý!

Když už je tady ta diskuze k zimním pneu tak bych se s dovolením přidal. Mám na Type-R letní 265/30 R19. Na zimu mi takový rozměr připadá jako nesmysl a to abstrahuji od ceny a dostupnosti. Jediný oficiální alternativní rozměr je 235/40 R18, což je perfektní rozměr pro pneu, ale šířka a ET disku je stejná jako na klasický Civic, takže kola budou o 1,5cm více utopená do podběhů oproti letním 19 (které by klidně snesly 1cm podložky a v US dávají běžně o 1,5cm ven). Takže teď řeším, jestli je lepší riskovat ET jiné než předepsané, nebo podložky. Ani jedna možnost se mi nelíbí, ale jako s žebřiňákem jezdit nehodlám. Dealer mi slíbil info až budou nějaké jiné homologované rozměry, ale zima se blíží a pochybuji, že to bude otázka dní...