Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Nerozumim tomu, proc jsi vyradil francouze a nechal italy - povest maji minimalne stejne mizernou, na drhiu stranu me nevadi ani jedno.

Kazdopadne bych Fr zaradil zpatky a zkusil Peugeota 307, 407 nebo Citroena C5. Nekdo tu pel chvaly na 1.9 tdi, podle me jsou nejlepsi turbodiesely od PSA (mnoho rodinnych zkusenosti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahodou si poradit necham. Pekne jsme/jste ten vyber zuzili :) a ja vam za to dekuju.

Ale v "Poradte s koupi" se ptat nebudu. Co se tyce hodinek, tam me nazory ostatnich nezajimaji :D

Gusto ja taky myslim tu dvojkovou. Trojkova je koncepcne a hlavne financne jinde ;) Moji znami maji vyborny zkusenosti i s tou jednickovou radou.

..jojo jedničková řada byla moc fajn..trochu kostitřas..gumový interier..nechutné diody v palubce..ale neskutečný dělník..:smile_anim:

..měl jsem ho rád..a dobře mě až do 260tis sloužilo..a bylo o dost levnější jak Vento a mělo vedle něho výbavu..měl jsem Magnuse..:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Nerozumim tomu, proc jsi vyradil francouze a nechal italy - povest maji minimalne stejne mizernou, na drhiu stranu me nevadi ani jedno.

Kazdopadne bych Fr zaradil zpatky a zkusil Peugeota 307, 407 nebo Citroena C5. Nekdo tu pel chvaly na 1.9 tdi, podle me jsou nejlepsi turbodiesely od PSA (mnoho rodinnych zkusenosti).

..tak měl omezený rozpočet a to si myslím je u PSA problém..

..třeba 407 je taky skvělá v HDi..ale za tu cenu co do toho chce dát to bude asi šrot..ikdyž nemám v těch cenách momentálně přehled..:sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Peugeot 407 ..................... pel chvaly na 1.9 tdi, podle me jsou nejlepsi turbodiesely od PSA (mnoho rodinnych zkusenosti).

Peugeot 407 za 80000Kč je píčovina, druhá část je pravda.

Odkaz ke komentáři

407 za 80 s velkym stestim, ale jde to - kolega kupoval 1.6hdi, byl si pro to v nemecku, ale kupoval to naprimo od majitele, pres kamarada (zadnej dovozce - proste ten kolega se kamaradi s klukem, kterej zna nejakyho nemce, co prodaval svoje auto) 150 tis najeto, relativne slaba vybava, jasna servisni historie, cena vcetne nakladu na privezeni byla asi 86.

Kazdopadne plati to vyse - podle me je blbost stredni trida za 80 v turbodieselu celkove, koukal bych spis po nizsi stredni, takze 307.

Odkaz ke komentáři

Snowe, ja vim, ze ta pravdepodobnost je strasne mala, proto jsem zminoval i ty ostatni auta. Ale obcas to jde a ja osobne bych aktivne hledal neco takovyho hodne dlouho, nez bych to vzdal. Ale fakt nepopiram, ze je to velka klika a nahoda.

Na druhou stranu, 307 s 1,6hdi bude za ty prachy hodne fajn, c5 slusna.

Odkaz ke komentáři

To Topkan: ..v rámci minimálního servisu hlavně finančně..bych za tyto peníze šel radši do TDí..:smile_anim:...než TDDi,TDCi...:sad01_anim:

..ale stejně si nenecháš tak jako nikdy nikdo poradit..tak si kup co chceš...:D

..ve finále se to s..e všechno..jen myslím že na ten koncern je lepší dostupnost dílů za lepší ceny..

Taky s dovoleni pridam nejaky to "moudro".. :D

Z tohohle vyberu co je tu uveden bych napsal to samy..TDi jsou, pokud maji pravidelny servis, nesmrelny motory hlavne "stary" rotacky, ktery nakrouti 500tkm uplne v pohode. TDDi a TDCi bohuzel hrozne doplaci na nekvalitni naftu prodavanou u nas a ochazi vstriky, je to takovej cernej petr Fordu. Potvrdil mi to i byvaly prodejce Fordu.. :( Ale nikdo nevi proc to tak je..

Co se tyce dilu na Fordy,tak je to celkem zajimavy zjisteni, ale kolikrat OE dily jsou levnejsi,nez dily z aftermarketu, nebo minimalne stejne drahe, coz by cloveka kolikrat priklonilo prave k nakupu OE dilu..dostupnost bude cca stejna,ale u VW koncernu je pravda, ze jsou toho plny vrakace,kdyz clovek potrebuje vylozene nejakou blbinu, konektor,nebo tak..

Hlavne krom koncernu bych jeste zvazil V70 2,5TDi, kde je taky osvedcenej motor a na dlouhy trasy si vezme prdlajs..mival jsem pucene V70 automat s timhle motorem a po praze v pohode 8,5l/100km, a to nepatrim mezi ty,co maj lehkou nohu.. :(

Ale zaroven je fakt,jak pise bedja, se*e se to vesmes vsechno, je to o kuse a taky o tom, kdo s tim jezdil predtim a jak servisoval..

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Taky s dovoleni pridam nejaky to "moudro".. :D

Z tohohle vyberu co je tu uveden bych napsal to samy..TDi jsou, pokud maji pravidelny servis, nesmrelny motory hlavne "stary" rotacky, ktery nakrouti 500tkm uplne v pohode. TDDi a TDCi bohuzel hrozne doplaci na nekvalitni naftu prodavanou u nas a ochazi vstriky, je to takovej cernej petr Fordu. Potvrdil mi to i byvaly prodejce Fordu.. :( Ale nikdo nevi proc to tak je..

Co se tyce dilu na Fordy,tak je to celkem zajimavy zjisteni, ale kolikrat OE dily jsou levnejsi,nez dily z aftermarketu, nebo minimalne stejne drahe, coz by cloveka kolikrat priklonilo prave k nakupu OE dilu..dostupnost bude cca stejna,ale u VW koncernu je pravda, ze jsou toho plny vrakace,kdyz clovek potrebuje vylozene nejakou blbinu, konektor,nebo tak..

Hlavne krom koncernu bych jeste zvazil V70 2,5TDi, kde je taky osvedcenej motor a na dlouhy trasy si vezme prdlajs..mival jsem pucene V70 automat s timhle motorem a po praze v pohode 8,5l/100km, a to nepatrim mezi ty,co maj lehkou nohu.. :(

Ale zaroven je fakt,jak pise bedja, se*e se to vesmes vsechno, je to o kuse a taky o tom, kdo s tim jezdil predtim a jak servisoval..

..mě osobně se s..e i staré..i nové..všechno..asi je to rukama..:D..mám je asi jenom na nosení hodinek..:whistle:

Odkaz ke komentáři

Dilema.

1) 10 let staré bmw e46 330xd tour 135kW

2) nová Škoda Fabia 1,2TSI 77kW

Po složitých výpočtech jsem došel k závěru, že finančně je to stejné. Co byste volili?

..s tímto dilematem se peru vesměs celý život..u aut..:smile_anim:

..to se v tobě pere srdce s rozumen..vem to tak..chytřejší vždycky ustoupí..:D 1) :D

Odkaz ke komentáři

Dilema.

1) 10 let staré bmw e46 330xd tour 135kW

2) nová Škoda Fabia 1,2TSI 77kW

Po složitých výpočtech jsem došel k závěru, že finančně je to stejné. Co byste volili?

No vzhledem k tomu že sám jezdím v e46 tak bych volil asi BMW . Posledni dobou pokukuju po něčem novým , ale v ty ceně co jsem ochotnej dát tak mě nic nenadchlo... všechno laciny plasty, nebo milion nahrkaný , nebo o dva roky mladší než mám teď a za nesmysl ... takže pokaždé si říkám , že vlastně to co mám mi stačí, mám udělaný nový nápravy včetně tlumičů atd ... a jsem vlastně zase spokojenej :-)

Odkaz ke komentáři

také já bych volil č.1 minimálně to bude úplně jiné svezení... Jen nevím, zda jsi kalkuloval cenu servisu (který se bude dát předpokládat).

S cenou servisu jsem kalkuloval vzhledem k tomu co předpokládám i s nějakou rezervou.

S tím srdcem a mozkem to zase není tak horké. Jó když jsem měl 330Ci, to byla jiná. Ale 330xd je u mě poloviční BMW. Motor jak byl ve své době top a chválen, tak já z něj nějak odvařeněj nejsem.

Ze všeho nejraději bych nějakého hot-hatche. Golf GTI nebo Polo GTI. Je to benzín, rychlé, praktické a navíc provozně jako to xd. Jenom mimo rozpočet...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...