Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky


Doporučené příspěvky

@moty: ryzce už jsem tu psal se moc nechytám, ale zapamatuj si jednu pomůcku - pokud ryzec roní oranžové mléko je jedlý. Nejčastěji narazíš na ryzec smrkový s oranžovým mlékem, moc velká dobrota

 

to ze zahrady není žampion, jedná se v každém případě o bedlu, bez dalších znaků ji takhle neurčíš, nejez ji, bedla červenající česká je jedovatá, a to je typická bedla ze zahrad

 

velký pýchavky teď takhle rostou, v klodu zprocesuj jako ty malé, tedy pokud je uvnitř bílá je v pořádku, někdy to chce sloupnout slupku

 

@orol - nechytám se, můžu se ti poptat jestli chceš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí pořád rostou

 

Pestřec

post-20025-0-41024600-1507548151_thumb.jpg

 

Kozák

post-20025-0-22073100-1507548159_thumb.jpg

 

Václavky

post-20025-0-98863500-1507548165_thumb.jpg

 

Tome, co tohle je za houbu?

post-20025-0-91623100-1507548171_thumb.jpgpost-20025-0-88490900-1507548178_thumb.jpg

 

2 "praváci" na skále (jakej je správnej název?

post-20025-0-83627600-1507548194_thumb.jpgpost-20025-0-91160700-1507548202_thumb.jpg

 

A celej košík

post-20025-0-95356500-1507548218_thumb.jpg

 

Edit: A taky už vím, že to čemu říkáme Kačenka je Hřib/Klouzek Strakoš

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Moty - to první je šafránka červenožlutá, nejíst

to druhý jsou hřiby smrkové, starší plodnice, pokud nejsou červavé tak na sušení skvělé

 

@ivan
1- zcela od boku bych tipl některou z pečárek, ale bez barvy lupenů, přítomnosti prstenu, žloutnutí, vůně
a dalších znaků to nedám ani náhodou přesněji
2 - pravděpodobně některá z čechratek
3 - stará plodnice hnojníku obecného (mladé bílé plodnice jsou jedlé, jak začne černat tak nejíst)
a u těch mladých je skvělé naplnit třeba sýrem, obalit a usmažit - POZOR - nepít na tuhle houbu
vůbec žádný alkohol - funguje jako přírodní antabus :) jako fakt, jinak je alkohol + houby kombinace bez problémů
4 - také hnojník, také starší plodnice, tipuju na hnojník třpytivý

nic z toho není jedovaté, ale vyjma mladých plodnic hnojníku obecného to k jídlu není

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl. Tommasi, nekde si napis, ze neneses zadnou pravni odpovednost, az to zacnou zrat :-))). Mas uz takovou autoriru, ze u blbe vyfocene mochomurky zelene reknes:?panove, to je jasnej šampión?, tak stim upaluji na panev :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám negativní zkušenost s alkoholem a stročkem trubkovitým - osmažil jsem si je na sádle a zapil vínem. Myslel jsem, že je to má poslední hodina. Tak zle mi ještě v mém dlouhém životě nebylo. Už to nevzmu do tašky, natož do úst.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...