Americkej Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 Jak jsem tu držkoval, že v mým okolí nic moc, tak dneska za dvě hoďky plnej obr koš. Hodně jedou praváky, velký a zdravý. Pár klouzků, kovář, smrkáče. Akorát se musí jinam, než jsem zvyklej, jak je všude mrtě vody, tak jsou vejš na dřív suchejch místech... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 A ještě se zeptám co s bedlama? Krom klasiky klobouko-řízku? Má to cenu sušit, nebo jinej recept? Já je tam nechal, ale je jich furt dost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 Kromě variace strouhanky (sezamová, parmazánová apod.) můžeš klobouky udělat jak růžovky, přírodní jen na sádle s kmínem. Sušení je nesmysl, nic z toho není. Sušit se dají nohy, ty pak podrť a používej jako koření (do guláše, některých polévek apod.). Podusit do směsi s houbama víceméně jde, ale výsledek je na houby, je z toho takový beztvarý maglajz. Za mě ne. Malý, ne zcela otevřený klobouky můžeš naplnit třeba mletým masem nebo třeba rýží se sýrem apod., a upéct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 Bedly jen tak na oleji s kmínem jsme kdysi na doporučení kamaráda (neměli jsme strouhanku) na chalupě zbaštili. Veliká to delikatesa, akorát pak druhý den časté návštěvy toalety... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 Ja ani jinak nez na kmine usmazene na veprovem sadle bedly nejim, zazivaci problem jsem po tom nikdy nezazil A delikatesa to je rozhodne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2021 Tak jest. Trochu posoliť, trocha kmínu, trocha mletého čierneho korenia, vypražiť a na chlebe. Žiadne zažívacie problémy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 16. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2021 To pochutnání za to stálo...! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 19. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2021 Beskydy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2021 Ačkoli mám všude kolem lesy, tak tady skoro nic neroste. Anebo to spasou divoký prasata. Ale při dnešním běhu se zadařilo: 1) už dost přestárlá ale ještě vypadala dobře 2) krásný ale vůbec nevím co to je 3) tohle už šlo se mnou domu. Za mladých let (před 153 lety) nám to běžně rostlo na zahradě. Klasicky jsme z toho dělali řízky (trojobal). Nebo má někdo lepší kulinářský tip? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2021 (upraveno) 2. těžko říct v tomhle stádiu, nesjpíš velmi mladý hnědák Schweinitzův nebo eventuálně i sírovec žlutooranžovy, ale na tem bych si v srpnu úplně jako nevsadil, ale možné to je, někde vysoko? 3. za mě trojobal, nic jiného s vatovcdm nejspíš ani dělat nelze Upraveno 21. srpna 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2021 (upraveno) Já už si řekl, že z výletu do lesa (jezdím tam s kočárem uspávat mimino),beru jenom praváky.... A oni mi začaly růst i na zahradě u plotu... Jinak jsem teď týden doma, a sušička jela pět dní nepřetržitě... Mám hub tak na další tři roky... Upraveno 21. srpna 2021 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2021 A komu tim prospejes?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Zase to má daleko na metro… @Tom4- žiju skoro na úrovni moře. Čímž si i tak laicky vysvětluji, proč tu skoro nic neroste. Jestli už vůbec něco najdu, tak jen bedle nebo babky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 V 15. 8. 2021 v 19:59, colommbo napsal: Bedly jen tak na oleji s kmínem jsme kdysi na doporučení kamaráda (neměli jsme strouhanku) na chalupě zbaštili. Veliká to delikatesa, akorát pak druhý den časté návštěvy toalety... Tak ne kazda bedla je jedla... a nebo jste se jen posr... no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 Bedly znám (a sbírám, mám-li pro ně využití) celý život, tohle byla klasická řídká příhoda s častým běháním v důsledku oleje nasáklého v houbách. Moc jsme si pochutnali, srajdu jsme přežili a život šel dál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 Krasavec. je to žravý, že jo? Má někdo tip na zajímavý recept? Co si tak pamatuju, tak někdo doporučoval na držkovou polévku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oplt Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 před 2 hodinami, Ajaj napsal: Krasavec. je to žravý, že jo? Má někdo tip na zajímavý recept? Co si tak pamatuju, tak někdo doporučoval na držkovou polévku Ano držková je výborná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 Dršťková, prosím pěkně, dršťková. Držková je obec na Zlínsku, pokud se nepletu, jezdila se tam i Barumka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 No jo no jo, už jsem trochu z formy co se týká jazyka mateřského….nebo jsem to podvědomě (je tohle česky?) zkomolil neb pravou dršťkovou nesnáším. Kvůli držkám co pak dělám, když ty dršťky polykám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 Z Držkové byl můj předek, tak bacha Jinak kotrč lze použít i do klasické bramboračky s houbami, a plodnice bývají velké, takže se ještě nabízí úprava na (v rámci možností) plátky, namočit do těstíčka a usmažit v oleji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se